Mutluluğa Kurşun Sıkma Çaykara'm

Mutluluğa Kurşun Sıkma Çaykara

Çaykara Kaymakamı Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Tok ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Hava birer mesaj yayınlayarak Şampiyonluk Kutlamalarında Silah Kullanılmamasını istediler.

2021-2022 Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunda fırtınalar estiren Trabzonspor Futbol Takımı 30 Nisan 2022 Cumartesi akşamı Akyazı Medicalpark Stadyumunda oynayacağı FRA TAV Antalyaspor müsabakası ile Şampiyonluğunu ilan etmeye hazırlanıyor.

Trabzon İlinin gururu Türk Futbolunun göz bebeği Trabzonspor 2011 Yılının ardından 8 sezon sonra yeniden Şampiyonluk tacını takmaya hazırlanırken Dünyanın her tarafından onbinlerce Trabzonspor taraftarı Trabzon’a akın etmiş durumda.

Ramazan Bayramının da gelmesi ile birlikte Bordo Mavi yürekler çifte bayramı bir arada kutlamaya hazırlanıyorlar.

Çaykara İlçesi de Şampiyonluğa hazır.Çaykara İlçe Merkezi ve tüm Mahalleler bordo mavi bayraklar ile tabiri caiz ise bir gelin gibi süslenmiş.Herkes son düdüğün çalmasını bekliyor.

KAYMAKAM GÜZEL-ŞAMPİYONLUK COŞKUSU HÜZÜNE DÖNMESİN

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Trabzonspor taraftarlarına ve Çaykara’lı Hemşerilerimize Şampiyonluk kutlamalarında kesinlikle silaha davranmamaları konusunda çağrısında bulundu.

Kaymakam Güzel, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

“Şampiyonluğun festival havasında geçmesini diliyorum. O sene bu sene diyerek şampiyonluğa hazırlanan çocuklarımızın, yetişkinlerimizin hayatlarının son günü Trabzonspor’un şampiyon olduğu gün olmasın. Silah kullanmadan kurşun sıkmadan sevincimizi yaşayalım.Karadeniz insanı duyarlıdır, farkındalık sahibidir, özverilidir. İnanıyorum ki Hasretle bekledikleri şampiyonluk neticelenince  sevinçlerinin başkalarını üzmesine müsaade etmeyecekler. Kurşun sıkmadan şampiyonluğu kutlayacaklar. Takımımızın Şampiyonluk coşkusunu kurşun sıkarak değil horon oynayarak kutlayalım.Şimdiden Trabzonspor’a başarılar diliyorum.”

BAŞKAN TOK-COŞKUYU BİRBİRİMİZE SARILARAK YAŞAYALIM

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Trabzonspor taraftarlarına ve Çaykara’lı Hemşerilerimize Şampiyonluk kutlamalarında kesinlikle silaha davranmamaları çağrısında bulundu.

Başkan Tok açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

‘Yorgun mermilerin insan hayatı için potansiyel tehlike oluşturduğunun altını çizen Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Bizim sevincimizin bedelini başkaları hayatlarıyla ödemesin. Eğlenmenin, sevincimizi yaşamanın ve paylaşmanın bin bir türlü yolu var. Ama o yollardan biri silah atmak kurşun sıkmak olmamalı. Coşkuyla hazırlandığımız şampiyonluk kutlamalarında hiç kimse göz yaşı dökmesin. Trabzonsporu’un şampiyon olmasıyla hepimiz çifte bayram yaşayacağız. Trabzonspor’a başarılar diliyorum. Trabzonspor taraftarından özverili, düşünceli ve duyarlı davranmalarını rica ediyorum. Burada bulunan herkesin, Çaykara’lı  hemşehrilerimin Şampiyonluk sevinçlerini paylaşıyor ve tüm İslam Aleminin yaklaşan Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

BİZ SEVİNİRKEN BAŞKALARI AĞLAMASIN

Çaykara İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Astsb.Kb.Bşçvş.Aşkın Hava da Trabzonspor’un Şampiyonluk Kutlamaları ile ilgili Çaykara Halkına önemli hatırlatmalarda bulundu.

İşte o açıklama

Trabzon insanının senelerdir özlemle beklediği Şampiyonluk çok güzel .Trabzon’umuza nihayet bir bahar günü geldi. Bu şampiyonluğu doya doya yaşamak ve kutlamakTrabzon  insanının en doğal hakkı. Şampiyonluk kutlamalarını nasıl yapmalıyız? Farklı farklı kutlama şekilleri düşünmeliyiz. Sokaklara çıkıp eğlenmeliyiz. Ama bu coşkuyu yaşarken çevreyi, insanı düşünmeli ve yasal olan eğlence biçimlerini seçmeliyiz. Şampiyonluğumuza leke getirecek tutum ve davranışlardan uzak durmalıyız. Biz gülerken bazı insanları ağlatmamalıyız. Arkamızda “hüzünlü, örselenmiş yürekler” bırakmamalıyız. Neşemize acı katmamalıyız. Havaya silah sıkmak bir coşku olarak görülmemeli. Mutlu günlerin kutlamalarında, dini ve milli bayramlarda, düğünlerde, asker uğurlama törenlerinde, futbol maçları sonlarında bu tür havaya ateş etmek, ölümlere ve ciddi yaralanmalara sebep olmaktadır. “Yorgun Mermi Düşmesi” sonucu çeşitli olaylar yaşadık bu bölgede. Nice insanımız öldü, nice insanımız sakat kaldı. Olay olunca sevinç gösterisi olarak mermi sıkan kişi yakalanırsa cezasını çekmekte, yakalanmamışsa ömür boyu vicdan azabı çekmektedir. Artık modern çağda havaya ateş açmaya “gelenek” diyemeyiz. Her türlü kutlamalarda halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bilhassa da mahalle muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz etkin ve duyarlı olmalılar. Silah atmanın sonucu oluşan yorgun mermi acıların bir daha yaşanmaması için tüm insanımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Evet, mutluyuz. Şampiyonluk tekrar bu şehre geldi. Kutlamak elbette hakkımız. Pazartesi günü Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. Ne olur, mutluluğumuzu, sevincimizi silah ile kutlamayalım. Mutluluğumuza, göz yaşı düşmesin. Unutmayın Trabzonspor’un şampiyonluğu her insanı coşturur, ama yorgun mermide masum insanları öldürür. Şampiyonluk sestir, renktir, şarkıdır, türküdür, kemençedir, horondur. Ama asla havaya mermi sıkmak, insanları korkutmak ve yaralamak, hatta öldürmek değildir. Gelecek günler, şampiyonluklar daha renkli olması için silah atmaktan uzak duralım. Hadi bakalım silah atmadan coşkulu kutlamalara. Silah atmadan güzel Bayram sabahlarına. Hep beraber haykıralım.  Mutluluğa kurşun sıkma.”  
 



Anahtar Kelimeler: Mutluluğa Kurşun Sıkma Çaykara'

İlginizi Çekebilir