O Bir Çınardı. Meyvelerini Verdi Ve Hicret Etti

O Bir Çınardı. Meyvelerini Verdi Ve Hicret Etti

İlahiyatçi Hasan Şahin Yazdı,"Bir Çınardı.Meyvelerini Verdi ve Asıl Vatanına Hicret Etti""

Kırk beş sene önce Yeşilalan mahallesindeki camide Arapça icazet merasimi vardı. Ben de hafızlık yapan bir öğrenci olarak icazet cemiyetini takip ediyordum. İcazet merasimini veren köyün İmam ve hatibi aynı zamanda Kur´an kursu hocası aynı zamanda vizana hocanın öğrencisi merhum İsmet hocaydı. Çok kıymetli hoca efendiler kürsüye çıkıyor bir kısmı sohbet ediyor bir kısmı da Kur´an okuyordu. Yürüyüşüyle, kıyafetiyle, bakışıyla bir hoca efendi kürsüye çıktı ve Al-i İmran suresi 196-200 ayetlerini okumaya başladı. On iki yaşında bir çocuktum ama okunan Kur´an beni çok etkiledi. Kur´an okuyan hem tatlı hem akıcı hem heyecanlı hem vurgulu okuyor, çaplayan bir ırmak gibiydi. Adeta manen susayan cemaatin üzerine rahmet bulutları gibi yağıyor, gönülleri zevke ve manevi lezzete ulaştırıyordu. Bu muhteşem okuyucu Emekli İmam Hatip Hacı Ahmet (vizana) Okutan idi. 

Tilavet ettiği ayet-i kerimelerden biri şöyle idi: ?Rablerinin emirlerine karşı saygılı olanlar için, Allah katında bir konaklama yeri olarak, içinde ebedi kalacakları, içinden ırmaklar akan cennetler vardır. İyiler için Allah katında olanlar daha hayırlıdır.? (Al-i İmran suresi, 198) Rabbim merhum hocamızı ve bütün ehl-i imanı bu ayet-i kerimenin müjdesine mazhar eylesin. 

Çınarlar uzun yaşar ve dünyadan hicret ederken meyvelerini yetiştirir öyle giderler. İşte o çınarlardan biri H. Ahmet OKUTAN. Ehl-i Kur´andı: Namaz kıldırırken ve Kur´an okurken dinleyenleri manevi alemlere seyahat ettirir, Kur´anın güzelliklerini yaşatırdı. Örnek bir imamdı: Mahallemizde ve görev yaptığı yerlerde ücretsiz olarak birçok hafız yetiştirmiş bir gönül eriydi. Örnek bir babaydı: Çocuklarını iyi yetiştirmiş gerçekten bir çınardı. Daire başkanı ve il müftülüğü, öğretmen, üniversitede öğretim üyesi, müdür ve memur olarak çocuklarını hem ilmen hem edeben hem ahlaken yetiştirdi. 

Dine, vatana ve millete faydalı insanlar olarak hazırladı. Örnek bir komşuydu: Uzun yıllar ailece komşuluk yaptık. Hiçbir zaman zararlarını görmemekle beraber, herkese maddi-manevi destekleri..

06.08.2016 Hasan ŞAHİN



İlginizi Çekebilir