Of Teknoloji Fakültesi Hizla Yükseliyor!

Of Teknoloji Fakültesi Hizla Yükseliyor!

Dekanlığını Çaykaralı Prof.Dr. Ahmet Birinci´nin yaptığı, KTÜ Of Teknoloji Fakültesi Yeni Açılan Bölümlerle Hızla Büyümeye Devam ediyor.

Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Birinci,?Son yıllarda açılan mühendislik bölümleriyle birlikte Karadeniz Teknik Üniversitenin 3 büyük kampusu durumuna ulaştık, ?dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı 2011-2012 yılında iki bölümle eğitime başlayan Of teknoloji Fakültesi yeni açtığı bölümlerle öğrenci kapasitesi ile KTÜ´ nün 3 büyük kampusu oldu.

Ülkemizde yeni kurulan Teknoloji Fakültelerinde son yıllarda öğrenciler tarafından talep edilmesi 2011-2012 yılında kurulan Of Teknoloji Fakültesinde açılan İnşaat, yazılım, Enerji Mühendisliğiyle yeni açılacak olan Elektronik ve haberleşme mühendisliğiyle birlikte KTÜ´ye bağlı 3´ncü büyük kampusu haline geldi../resimler/2015-12/24/1945535953841.jpgKTÜ Of Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Birinci yaptığı açıklamada; 2009 yılında Teknik eğitim fakültesi olarak kurulan ve daha sonra Teknoloji Fakültelerine dönüştürüldükten sonra 2011-2012 yılında inşat bölümü ve ağaç işleri bölümünde öğrenci almaya başladıklarını belirterek,? . Ağaç işleri bölümü öğrenci tercihi olmadığı için kapandı. İnşaat mühendisliği bölümü ilk mezunlarımızı geçen yıl verdik. Daha sonra açtığımız ve şu anda 4 sınıfları olan yazılım ve Enerji mühendisliği bölümlerimizde eğitim ve öğretim devam ediyor. Dolayısıyla fakültemizde 3 Mühendislik bölümlerimiz faal olarak eğitime devam etmektedir. İnşaat, Enerji ve yazılım bölümleri mühendisliği bölümleriyle birlikte toplam öğrenci sayımız 615 civarındadır. Birde Yüksek öğretim kurumundan onaylanan ve yeni açacağımız Elektronik ve haberleşme bölümümüz var. Bu bölümde de öğrenci almamız için çalışmalarımız devam ediyor,? dedi. 

Bütün bu bölümleri hesaba katarsak önümüzdeki yıllarda fakültedeki öğrenci sayısının bin civarlarına çıkaracaklarını tahmin ettiklerini ifade eden Dekan Birinci,? Kampus alanımızda bir bloğumuz yapıldığı zaman Fakültemiz beş bölümü kaldıracağı kanaatindeyim. Of Belediye başkanının bir planı var. Bu vadiyi Üniversite vadisi yapmak gibi. Fakültenin etrafındaki alanların imar planında işlemiş durumda. Belki buna bağlı olarak Çaykara´da bir Fakülte kurulacaktır. Ama bunlar zamanla olabilecek şeylerdir. Ofluların ileri gelenleri arasında bir araya gelerek bu binaların yapılmasında ?Of Teknik Fakültesi´ diye bir dernek kurulmuş. Bu fakültenin üniversitenin katkısının yanında bu derneğin büyük desteği oldu. Fakülte Oflular için önemli bir değerdir. Ofluların bu değeri iyi bilmesi lazım. Fakülteye sahip çıkılması lazım. Burası Karadeniz Teknik Üniversitenin 3 büyük kampusu durumunda. Görüntüsüyle, spor sahalarıyla, çevresi ve öğrencilerin kalabileceği yurduyla, etkinlik açısından hiçbir sorunumuz yoktur. Hemen çözülemeyen eksiklerimizi zamanla çözülecektir,? ifadesini kullandı./resimler/2015-12/24/1946385642225.jpgHaber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir