Of Ve Çaykara´da Organ Bağışı stantları

Of Ve Çaykara´da Organ Bağışı stantları

3-9 Kasım Organ bağışı haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde Of, Çaykara Merkezi ile Çaykara Ataköy Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik (Sağlık) Lisesinde stant açıdı

Of Devlet Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ bağışı haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde Of, Çaykara Merkezi ile Çaykara Ataköy Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik (Sağlık) Lisesinde stant açılarak, vatandaşları organ bağışının önemi konusunda bilgilendirme yapılarak vatandaşların organ bağışına davet edildi.

Açılan stantlarda, vatandaşlara, dağıtılan broşürlerle organ naklinin önemi ve hangi durumlarda organ nakli yapılabilir, hangi organlar bağışlanabilir gibi konularında bilgiler aktarıldı.

Of Devlet hastanesinde düzenlenen etkinliğe Of Kaymakamı Eren Arslan ve hastane çalışanları katıldı. Konu ile ilgili Of Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Şaban Uysal yaptığı açıklamada, ?Organ bağışı kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdirdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin verilmesidir, ?dedi./resimler/2016-11/11/2038447507825.jpg18 yaşından büyük aklı dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulunabileceğini, ifade eden Uysal, bunların İl sağlık Müdürlükleri, Aile Sağlığı Merkezleri, Hastaneler, Organ nakli ile ilgilenen derneklere yapılabileceğini, bunun yanında Ülkemizde organ olarak, Karaciğer, Böbrek, Deri, Kalp, Akciğer, Pankreas, İnce barsak, nakilleri ile doku olarak Kemik, kemikiliği, Kornea ve Kalp kapağı yapılmaktadır. Her hastanede organ nakli birimi olup organ bağışında bulunmak isteyenlere ?Bağış Kartı? verildiğini söyledi./resimler/2016-11/11/2039044851941.jpgUysal konuşmasının son bölümünde, ?Unutmayalım ki Bağışlanan her organ filizlenen bir hayattır. Bu konuda bütün eğitim kurumlarına, basınımıza ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Dedi.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir