Öğrenciler Sıyer-i Nebi Yarşmasında

Öğrenciler Sıyer-i Nebi Yarşmasında

Peygamber Efendimiz Hz Muhammet(SAV)´in hayatını çocuklarımıza kavratabilmek ve de yarışarak Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme amacı ile hazırlanan Siyer-i Nebi yarışması Yapıldı

Peygamber Efendimiz Hz Muhammet(SAV)´in hayatını çocuklarımıza kavratabilmek ve de yarışarak Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme amacı ile hazırlanan Siyer-i Nebi yarışması 17 Aralık 2016 tarihinde tüm ülkemizde olduğu gibi Çaykara ilçemizde de gerçekleştirildi. 

Çaykara Merkez  Zeki Bilge İlkokulu Müdürümüz İzzet Gönan Hocamızın yoğun gayretleri ile Çaykara İlçemizden inanılmaz bir öğrenci katılımı ile gerçekleştirilen Siyer-i Nebi yarışması tüm ülkemizde aynı gün ve saatlerde uygulanacak. 

ORTAOKULLAR ARASI YARIŞMA 

Yarışmada sorular Abdülhamit Cüde El sahhar tarafından yazılan ve de Türkçe tercümesini?Mustafa NUHOĞLU Hocamızın  yaptığı??PEYGAMBERİMİZİN HAYATI??isimli kitaptan?sorulacak. İlgili Kitaplar yaklaşık olarak 3 ay önce öğrencilere dağıtıldı ve de öğrencilerin sınavlara bu kitap yardımı ile hazırlanmaları istendi. Yarışmada öğrencilere test yöntemi ile 60 soru sorulacak ve bu sorulara 90dakikalık sürede cevap vermeleri istenecek. Çaykara İlçemizden yoğun bir katılımın sağlandığı Ortaokul Sınavları 17 Aralık 2016 Cumartesi Günü Çaykara Merkez, Karaçam, Köknar, Taşkıran ve Uzungöl olmak üzere toplam 5 Sınav Merkezinde gerçekleştirilecek. Ortaokullar bazında toplamda 305 öğrencinin sınavlara katılacağı yarışmada sınavlara katılacak olan öğrencilerimizin okullar bazındaki dağılımı ise şöyle oluştu 

SIRA NO 

OKUL ADI 

SINAVA KATILAN ÖĞRENCİ SAYISI 

Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu 

114 

Karaçam Ortaokulu 

53 

Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 

66 

Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu 

31 

UzungölŞehit MehmetAygün Ortaokulu 

24 

Köknar Ortaokulu 

17 

TOPLAM 

305  

sonuçlar 31 Aralık 2016 tarihinde açıklanacaktır. 

LİSELER ARASI YARIŞMA: 

Liselerde Okuyan Öğrenciler için ise yine  bundan 3 ay önce sınava katılacak öğrenciler için Yazar  Mustafa Soykök´ün ?İnsanlığın Saadeti Hz. Muhammed(SAV)?  isimli kitap öğrencilere dağıtıldı ve de sınava bu kaynak kitap yardımı ile hazırlanmaları istendi. 

Liseler arası sınavda öğrencilere toplam 90 soru sorulacak. Öğrencilerimizin bu soruları 120 dakikada cevaplaması istenecek. 

Liseler arası Siyer-i Nebi Yarışmasına Çaykara ilçemizden 185 öğrenci katılıyor. Öğrencilerimizin okullara göre dağılımı ise şöyle;  

SIRA NO 

OKUL ADI 

SINAVA KATILAN ÖĞRENCİ SAYISI 

Ataköy Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 

39 

Çaykara Anadolu Lisesi 

24 

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi  

41 

Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 

81 

TOPLAM 

185 

Yarışma ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Çaykara İlçemizdeki Yarışmanın Organizasyonunu Gönüllü olarak Üstüne alan Zeki Bilge İlkokulu Müdürümüz İzzet Gönan,  Öğretmen ve öğrencilerin yarışmaya gösterdikleri ilginin kendilerini fazlası ile mutlu ettiğini ifade etti. Yarışmanın en önemli amacının Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet(SAV)´in Örnek ve Güzel Ahlakını  öğrencilerimize kavratmak ve de öğrencilerimizin Peygamber Efendimizi kendilerine rehber edinerek onun yolundan giden nesiller olarak yetişmeleri olduğunu ifade eden Müdür İzzet Gönan, Çocuklarımızın bu yarışmaya göstermiş oldukları ilginin kendilerine bu tür organizasyonlar düzenleme yolunda cesaret verdiğini ifade etti. 

öğrencileri okullarında motive eden ve de yarışmalara hazırlayan, başvuru yapmalarını sağlayan tüm okul müdürü, müdür yardımcısı ve de öğretmen arkadaşlarına da teşekkür eden Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İzzet Gönan öğrencilerimizin sınavlara çok iyi hazırlandıklarını ve de Çaykara ilçemizden bir çok öğrencinin Türkiye çapında dereceye girmesini beklediklerini ifade etti. Yarışmada sonuçlar 31 Aralık 2016 tarihinde açıklanacak.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir