Öğrencilere Tiyatro Gösterisi

Öğrencilere Tiyatro Gösterisi

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´un katkıları ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu tarafından Çaykara Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda ?Bana Bir Masal Anlat? İsimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Çaykara Malmüdürlüğü Şefi Şükür Dorul´un  girişimleri ve Belediye Başkanı Hanefi Tok´un organizasyonu ile gerçekleştirilen  Çaykara Zeki Bilge İlkokulu öğrencilerine yönelik tiyatro gösterisi öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Öğrencilerin hem eğlenmeleri hem de eğlenirken bazı kavramları da öğrenmelerinin amaçlandığı organizasyonda tiyatro ekibinin görsel sunumları ve muhteşem sahne performansı öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.

Etkinlik İle İlgili olarak fikirlerini aldığımız Trabzon Büyükşehir Belediyesi Devlet Tiyatrosu oyuncusu ve yönetmeni Erkan Köse grup olarak Çaykara ilçemizde bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Hanefi Tok´un kendilerini Çaykara İlçemize gelmeleri için davet ettiğini ve bu davetten son derece mutlu olduklarını ifade eden Erkan Köse kendilerini Çaykara´lı öğrenciler ile buluşturan Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a ve grup arkadaşları kendileri gibi oyunlarda rol alan Çaykara Malmüdürlüğü Şefimiz Şükür Dorul´a teşekkür etti.

Çaykara ilçemizde insanlarımızın kendilerine gösterdikleri sıcak ve de sempatik ortamdan ekip olarak çok etkilendiklerini ifade eden Erkan Köse Çaykara ilçemize bir telefon kadar yakın olduklarını ve de bir telefon ile koşa koşa Çaykara ilçemizde her zaman program yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Anlatılacak bir çok masalımızın bulunduğunu, anlatıldığında hem yaşanılacak hem de öğrenilecek ne çok özgün yaşanmışlıklarımızın bulunduğunu anımsatan  Erkan Köse, kendilerinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu olarak unutulmaya yüz  tutmuş olan masallarımızı derleyerek çocuklarımızın karşısına çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Oynadıkları tiyatro oyunlarında  öğrencilerimize tedbirli olmayı, dürüst olmayı, kurnaz olmamayı, paylaşmayı bilmeyi ve cömertlik gibi değerler eğitimi ile ilgili konuları işlediklerini anımsatan Erkan Köse masallarını daha eğlenceli bir hale getirebilmek için insan dostu olan hayvanların kılığına girdiklerini ve de bu şekilde öğrencilerin karşısına çıktıklarını anımsattı.

Oyunlarının eğlenceli bir dekora ve de kostümlere sahip olduğunu ifade eden yönetici Erkan Köse oyunlarının içerinde yer alan şarkılar ve dansların oyunlarına farklı bir güzellik kattığını, öğrencilerin oyun yolu ile öğrenme ilkesine göre hazırlandığını bu yüzden de tüm öğrencilerin oyunları çok büyük bir keyif alarak izlediklerini ifade etti.

Günümüzde sıkça rastlanan çocuk istismarları konusuna ekip olarak büyük önem verdiklerini ve de öğrencileri bu yönde eğitici ve öğretici oyunlar ile öğrencilerin karşısına çıkmayı hedeflediklerini ifade eden Erkan Köse çocuk istismarı konusunda küçük arkadaşlarımızı biraz olsun bilgilendirmek adına oyun yolu ile özel bölge eğitimi ile ilgili bilgiler aktardıklarını ifade etti.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir