Çaykaralı Öğrenciler Bilecik´te

Çaykaralı Öğrenciler Bilecik´te

Çaykara Belediyesi Fakir Öğrencileri Koruma Derneği Tarafından Çanakkale Gezisine Gönderilen 180 Öğrencimiz Bilecik İlimize Ulaştılar

01 Aralık 2017 Cuma Günü Çaykara İlçemizde Çanakkala´ye doğru yolcu ettiğimiz Öğretmen ve Öğrencilerimiz 02 Aralık Cumartesi sabahı gezinin ilk durağı olan Bilecik İlimize ulaştılar.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından desteklenen ve de Çaykara Belediye Başkanımız Hanefi Tok´un Başkanlığını yaptığı Çaykara Fakir Öğrencileri Koruma Derneği tarafından hazırlanan ?Kitapların Dünyasında Tarihe Yolculuk?  projesi kapsamında düzenlenen Gezi etkinliğine Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerimizden toplam 180 öğrenci ve 10 Öğretmen arkadaşımız katılıyor./resimler/2017-12/2/1300057766124.jpg4 Otobüs ile gerçekleştirilen ?Kitapların Dünyasında Tarihe Yolculuk? Çanakkale Gezisine Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Çamurali de eşlik ediyor.

İLK DURAK SAMSUN

Öğretmen ve öğrencilerimiz gezilerini,n ilk durağı olarak Samsun İlimize ulaştılar.Burada Samsun İlkadım Belediye Başkanımız Çaykara´lı Hemşerimiz Erdoğan Tok tarafından karşılanan öğretmen ve öğrencilerimize burada Sayın Belediye Başkanımız tarafından akşam yemeği ikramı gerçekleştirildi./resimler/2017-12/2/1300495891873.jpgSAMSUN´DA HOŞ BİR SÜRPRİZ

Öğretmen ve öğrencilerimiz Samsun´da hoş bir sürpriz ile de karşılaştılar. Yaklaşık 4 sene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapan daha sonra ise Samsun´a tayin yaptıran ancak Çaykara İlçemiz ile gönül bağını hiçbir zaman koparmayan Bakiye Usta ekibimize çok güzel bir sürpriz yaptı.

/resimler/2017-12/2/1301151986374.jpgEkibimizi Samsun´da karşılayan Bakiye Öğretmenimiz öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte akşam yemeği yiyerek hem öğrencilerimizin mutluluklarına ortak olmuş hem de hasret gidermiş oldu.

İKİNCİ DURAK BİLECİK

Geceyi yolda geçiren ekibimiz sabah saatlerinde Bilecik İlimize ulaştılar.Bilecik İlimizde öğrencilerimize ilk olarak Bilecik İlimizin tarihi ve turistik yerleri ile ilgili olarak bir film gösterimi gerçekleştirildi.

Daha sonra Bilecik Valisi Sayın Tahir Büyükakın tarafından karşılanan Proje Ekibimiz Sayın Valimiz ile birlikte Valimizin ikramı olan sabah kahvaltısını hep bir arada yaptılar./resimler/2017-12/2/1301383392869.jpgBuradan Bilecik İlimizin Söğüt İlçesine geçen Proje Ekibimiz Söğüt İlçemizde bulunan Tarihi Ertuğrul Gazi Türbesini Ziyaret ettiler.

Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu yer olan Söğüt bİlçesinde bulunan tarihi yerleri büyük bir dikkat ile ziyaret eden öğretmen ve öğrencilerimiz bu şekilde tarihimize canlı olarak tanıklık yapmış oldular

YENİ HEDEF BURSA

Söğüt İlçemizden Öğle saatlerinde Bursa´ya hareket edecek olan öğretmen ve öğrencilerimiz Bursa İlimizde Tarihi Ulucami Ziyaretini gerçekleştirecek./resimler/2017-12/2/1302043237126.jpgAkşam yemeğini Bursa´da yiyecek olan proje ekibimiz buradan Çanakkale´ye doğru yola çıkacak.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Öğrencilerimiz Bilecik

İlginizi Çekebilir