Öğrencilerimiz Çanakkale´de

Öğrencilerimiz Çanakkale´de

Proje Ekibi Öğrencilerimiz Çanakkale´ye Ulaştı

Öğrencilerimiz Çanakkale´de.Çaykara İlçemizden Çanakkale´ye doğru yola çıkan 180 Öğrenci ve 10 Öğretmenimizin Tarih Yolculukları devam ediyor.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesinin İş birliği kapsamında hazırlanan ?Kitapların Dünyasından Tarihe Yolculuk?Projesi kapsamında 01 Aralık Cuma Günü Çaykara İlçemizden yola çıkan Öğretmen ve Öğrencilerimiz 02 Aralık 2017 Cumartesi akşamı Çanakkale´ye ulaştı.

İLK DURAK BİLECİK

02 Aralık Cumartesi Günü Bilecik İlimize ulaşan proje ekibimiz Bilecik İlimizde bulunan tarihi yerleri görevlendirilen Rehber eşliğinde gezdiler./resimler/2017-12/3/1414198917763.jpgÖzellikle Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı´nın talimatları doğrultusunda Bilecik İli Söğüt İlçesini ziyaret eden Proje ekibimiz Osmanlı İmparatorluğumuzun Kurulduğu yer olan Söğüt´te tarihimize bir kere daha tanıklık  etmiş oldular.

BURSA ULUCAMİ ZİYARETİ

02 Aralık 2017 Cumartesi Günü İkindi namazını Bursa Ulucami´de kılan öğretmen ve öğrencilerimize Bursa İlimizde Bursa Birlik Vakfı tarafından öğle yemeği ikramı gerçekleştirildi.

NİHAYET ÇANAKKALE

İki Günlük bir yolculuğun ardından öğretmen ve öğrencilerimiz akşam saatlerinde 2 gece konaklayacakları Çanakkale İlimize ulaştılar./resimler/2017-12/3/1414434855780.jpgGençlik ve Spor Bakanlığı ile İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanımız Çaykara´lı Hemşerimiz Ahmet Haşim Baltacı´nın Organizasyonları ile öğrenci ve öğretmenlerimiz Çanakkale İlimizde iki gece konaklayacaklar ve de ekibimize 3 öğün yemek ikrtamı yapılacak.

ŞEHİTLİK ZİYARETİ BAŞLADI

Öğretmen ve öğrencilerimiz 03 Aralık 2017 sabahına çok erken başladılar.Sabah erken saatlerde kahvaltılarını yapan Öğretmen ve öğrencilerimiz kendileri için görevlendirilen profesyonel rehberler eşliğinde öğleden önce Şehitliğin doğu yakasında incelemelerde bulunuyor.

Öğle yemeğinin ardından Şehitliğin Batı yakasına geçecek olan Proje ekibimiz akşam saatlerine kadar Çanakkaledeki incelemelerini tamamlamış olacaklar.

YARIN SABAH İSTANBUL

04 Aralık 2017 Pazartesi sabahı erken saatlerde Çanakkale´den yola çıkacak olan öğretmen ve öğrencilerimiz İstanbul´a ulaşacaklar.

İstanbul´da ilk olarak Topkapı Müzesini ziyaret edecek olan öğretmen ve öğrencilerimiz daha sonra Sultanahmet Camisini ziyaret edecekler

HER GÜN ÇAYKARA GÜNDEM DE

?Kitapların Dünyasından Tarihe Yolculuk? Projesi kapsamında öğretmen ve öğrencilerimizin Çanakkale Gezisi ile ilgili haber ve fotoğrafları her gün Çaykara Gündem´de bulabilirsiniz.

TEŞEKKÜR

Öncelikle bu projenin hazırlanmasındaki destek ve katkılarından dolayı Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı´ya,Projenin Başkanı ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´ye,İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına,Projenin sahibi olan Çaykara Fakir Öğrencileri Koruma Derneği Başkanlığna,Projenin uygulanması aşamasında Öğretmen ve Öğrencilerimizi Samsun´da ağırlayan İlkadım Belediye Başkanımız Sayın Erdoğan Tok´a,Ekibimizi Samsun´da karşılayan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Bakiye Usta´ya,Ekibimizi Bilecik´te ağırlayan Bilecik Valimiz Sayın Tahir Büyükakın´a,Ekibimizi Bursa´da ağırlayan Bursa Birlik Vakfına,öğretmen ve öğrencilerimizin Çanakkaledeki iki günlük konaklama ve yemek ihtiyaçlarını karşılayan Gençlik Ve Spor Bakanlığına,İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanı Çaykara´lı hemşerimiz Sayın Ahmet Haşim Baltacı´ya Çaykara Halkı adına teşekkür etmeyi bir görev kabul ediyoruz.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Öğrencilerimiz Çanakkale

İlginizi Çekebilir