Öğrencilerimiz KTÜ´de Meslekleri Tanıyor

Öğrencilerimiz KTÜ´de Meslekleri Tanıyor

Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencileri KTÜ´de Meslekleri Tanıyor

Çaykara Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri KTÜ´de.Trabzon  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi ile KTÜ´nün Ortak olarak Organize ettiği ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile gerçekleşen  ?5.Kariyer Günleri-Geleceğimi Planlıyorum? Projesi kapsamında  gerçekleştirilen projede Çaykara Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

102 Kişilik öğrenci Grubu ve de öğretmenlerin katıldıkları proje etkinliklerinde öğrencilerin ulaşım ve yemek ihtiyacı Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.

Bu yıl üniversite sınavlarına girecek olan lise son sınıf öğrencilerine Mesleki Rehberlik Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen projede öğrencilerimiz sırası ile şu bölümleri gezdiler.

1-KTÜ TIP FAKÜLTESİ

-Tıp Fakültesi Ana Bilim Dalları

-Poliklinikler ve Polikliniklerde Hastalarımıza verilen Hizmetler Öğrencilerimize uygulamalı olarak gösterildi.

-Öğrencilerimizin Labaratuvarları geniş bir şekilde incelemeleri sağlandı.

-Ders yapılan sınıflar ve de Anfilerin Öğrenciler tarafından incelenmesi sağlandı.

Tüm bu etkinlikler yapılırken Bölüm Başkanları ve Öğretim Görevlileri tarafından öğrencilerin soruları cevaplandı./resimler/2017-1/3/1135446763953.jpg2-KTÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

İnşaat Mühendisliği  Bölümü deslilkeri,atelyeleri ve iş alanları ile birlikte öğrencilere gezdirildi.

3-Eczacılık Fakültesi

4-Diş Hekimliği Fakültesi

5-Mimarlık Fakültesi

6-Mühendislik Fakültesi

Fakültelerin Bölümleri öğrencilere gezdirildi.Derslerin nasıl işlendiği öğrenciler tarafından izlendi.Daha sonra ise Öğretim Görevlileri tarafından Öğrencilerin soruları cevaplandı.

Proje ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Çaykara Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Gülsüm Gökçe Altuntaş Kariyer Günleri Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Geleceğimi Planlıyorum etkinlikleri ile KTÜ´de çok faydalı bir etkinliğe katıldıklarını ifade etti.Öğrencilerin Tercih Döneminde daha sağlıklı tercihler yapabilmeleri için Üniversiteleri ve de Bölümlerini tanımaları gerektiğini anımsatan Proje Koordinatörü Gülsüm Gökçe Altuıntaş Üniversitede gittikleri her bölümde Öğretim Görevlileri,nin kendilerine çok fazlşa yardımcı olduklarını ifade etti.

/resimler/2017-1/3/1136063951811.jpgÖğrencilerin Tercih Dönemlerinin yaklaştığını ve de  Çaykara Anadolu Lisesi olarak gerçekleştirdikleri çeşitli etkinlikler ile Öğrencilerin tercih yapmalşarı konusunda kafalarında hiçbir tereddütün kalmadığını ve de öğrencilerinin gönül rahatlığı içerisinde tercih yapmalarını beklediklerini sözlerine ekledi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir