Öğretmen Recep Ali Düzenli için gözyaşları sel oldu

Öğretmen Recep Ali Düzenli için gözyaşları sel oldu

Dernekpazarı Gülen mahallesinde bahçesinde çay toplarken yılan ısırması sonucu hayatını kaybeden öğretmen Recep Ali Düzenli son yolculuğuna uğurlandı.

Trabzon'da Karadeniz İş Okulunda İzci Lideri ve Müdür Yardımcısı olarak görev yapan 41 yaşındaki Recep Ali Düzenli çay  sezonunda ailesine yardımcı olmak üzere geldiği Dernekpazarı İlçesi Gülen Mahallesinde 31 Mayıs günü kendisine ait çay bahçesinde abisi ile  çay toplamaya gitmiş. Çay toplarken yılan ısırdı. Arı ve benzeri hayvanların ısırmasına karşı alerjisi vardı. O nedenle  ilaçlarını hep yanında taşırdı. Bahçede yılanın ısırdığı öğretmen Recep Ali Düzenli yi kardeşi zaman kaybetmeden evine getirip ilk müdahaleyi yapmışlar. Yakınları tarafından hemen Of Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Düzenli   galiba felç oluyorum , nefes alamıyorum diyebilmiş.  Of Devlet Hastanesinde kalbi durdu. Yapılan müdahale sonucunda yeniden hayata döndürülen öğretmen Düzenli, ambulansla sevk edildiği Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp fakültesinde müdahale devam ederken Ordu İlinden  getirtilen panzehir geldiğinde kalbi durduğu için işe yaramadı. Yapılan tüm müdahaleler olumsuz sonuçlanarak Recep Ali nin ölümü önlenemedi.

Hafız Mehmet Düzenli’nin oğlu, Necmettin ve  Nazim Düzenli ‘nin abisi, Evli ve 4 çocuk babası öğretmen Recep Ali Düzenli için bugün (02.06.2020 )öğle namazı sonrasında Gülen mahallesindeki evinin bulunduğu evinin önünde  sosyal mesafe kuralına göre cenaze namazı kılındı. Yöremizde yılan ısırması sonucu ölümle sonuçlanan ilk vaka olması sadece Dernekpazarı’nda değil, tüm yörede şok etkisi yarattı.

Recep Ali Düzenli'nin ölümü ile ilgili açıklamalarda bulunan eniştesi Ahmet Kaya Düzenli “Abisiyle çay topluyordu. Topladıkları çayları aşağıya doğru indirirken yılan ısırdı. Burada ilk defa böyle bir vaka oldu. İki ayağını da ısırmış.Hemen ambulansı arıyorlar. Of Devlet Hastanesi'ne getirildi oraya indiğinde gözlerinde kızarıklık oluşmaya başlamış. Ağabeyine nefes alamadığı söyleyerek elini salladığını söylediler. Hastaneye giderken kalbi durmuş. Of Devlet Hastanesi'nden KTÜ Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Bu gibi vakaların sonucunda en kısa 45 dakika içerisinde panzehiri verilmesi gerekiyormuş. Bu süreç uzadığı için panzehiri Ordu'da bulabilmişler. Oradan yola çıkan panzehir Giresun'dan alındı ama gelene kadar hocamız hayatını kaybetti” dedi.


Yakınları, sevenleri ve mesai arkadaşlarının katıldığı cenaze namazının ardından Düzenli aynı yerde toprağa verildi. Merhuma Allah dan rahmet kederli ailesi ve sevenlerine de sabır dilerim.

Haber: Fahri Düzenli



Anahtar Kelimeler: Öğretmen Recep Düzenli gözyaşları

İlginizi Çekebilir