Öğretmen, Toplumun Baş Tacıdır

Öğretmen, Toplumun Baş Tacıdır

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-ÖĞRETMEN TOPLUMUN AYNASIDIR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili mesajı şu şekilde;

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği'ni'' kabul edişinin yıldönümü olarak 1981 yılından bu yana büyük bir coşku ile kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz'

“Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir.” Diyerek; geleceğimizin omuzlarında yükseldiği öğretmenlerimizin mesleğinin ehemmiyetine vurgu yapmıştır. Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik; fedakârlık ve cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başındadır.

Her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir vasıtadır.
Sevgili Öğretmenlerimiz; geleceğimizin mimarı sevgili gençlerimizi siz fedakâr öğretmelerimize emanet ediyoruz. Tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu kutsal meslek uğruna şehit olan ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TOK-ÖĞRETMENLER TOPLUMUMUZUN BAŞ TACIDIR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un  24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili mesajı şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık yarınlara taşıyacak nesiller yetiştiren kıymetli meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, aziz milletimizin varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar büyüktür. Kıymetli öğretmenlerimiz; sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri açısından toplumumuzun vazgeçilmez mihenk taşlarıdır. Evlatlarımızın küçük yaşlarda başladıkları eğitim ve öğretim sürecinin her aşamasında; öğretmenlerimizin göz nuru, şefkati, merhameti ve öğütleri belirleyici bir niteliktedir.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de öğretmenlerimiz yurdumuzun en ücra köşelerinde, fedakârca çalışmakta, güçlüklerle mücadele etmekte, çocuklarımıza yeni ufuklar açmak için çaba harcamaktadır. Öğretmen; Aydınlanmış akılların mimarıdır. Bilgiye ve öğrenmeye aç zihinlerin mihrabıdır. Terbiye olmuş gönüllerin mihmandarıdır. Cehaletin demir perdesini kıran mizaçtır. Bir harf öğrenmeye duyulan minnettarlıktır. Eğitim ve öğretimin mihenk taşı, kendini bilmenin, gelmişi ve geçmişi tanımanın misyonudur.

Çaykara İlçesi Eğitimde rol model olmuş ve Çaykara Eğitim Modeli tüm Ülkemizde örnek olarak uygulanmaya çalışılmaktadır.Bu durum bizlerin Çaykara İlçesi olarak Eğitime ne kadar büyük önem verdiğimizin en kıymetli göstergesidir.

Geçmişte ve Günümüzde Çaykara İlçesinde görev yapan Kıymetli Öğretmen arkadaşlarım.Bu başarı sadece ve sadece sizlerin başarısıdır.Çocuklarımızı geleceğe taşıyabilme adına vermşiş olduğunuz ve vermekte olduğunuz emek ve gayretler her türlü takdirin üzerindedir.

Bu vesileyle, aydınlanma ve çağdaşlaşma mücadelesine bir ömür veren ve şimdi hayatta olmayan bütün öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Görevi başındaki öğretmenlerimize başarılar diliyor, emekli öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; değerli meslektaşlarım tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor; sevgili yavrularımıza öğretmenleriyle birlikte başarılar diliyorum.

 MÜDÜR ÇAMURALİ-HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZA DAHA İYİ BİR GELECEK HAZIRLAMAK İÇİN

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili mesajı şu şekilde;

Kıymetli Meslektaşlarım,

 Bir milletin topyekûn değişimi, gelişimi, ilerleyişi ve ebediyete kadar varlığını sürdürebilmesi için eğitim ve öğretim ne kadar önemliyse, bu kutsal görevi yerine getiren öğretmenlik mesleği de o kadar önemlidir.

Sadece kendi ülkemizde değil; dünyanın her bir köşesinde hemen her alanda meydana gelen yenilikleri takip ederek öğrencilerimizin yepyeni bilgilerle donanmasını sağlayan, böylece toplumun her kesimi tarafından "örnek" ve "önder" kabul edilen öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü gönülden kutluyorum.

Ülkemizin yedi iklimini bilgi ve erdem ışığıyla aydınlatan, her türlü özveri ve fedakârlıktan asla kaçınmayan, bitmek tükenmek bilmeyen üretme azmiyle gecesini gündüzüne katan, şartlar ne olursa olsun kutsal bellediği görevini bir saniye bile aksatmayan; "eğitmeyi" ve "öğretmeyi" hayatının merkezine koyarak gencecik nesillerimizi geleceğin güçlü Türkiye'sine hazırlayan ÖĞRETMENLERİMİZ...

Unutmayın ki sizler, bu milletin asli mimarlarısınız.

Sizler, Dinimizin ilk emri olan "oku" buyruğunu en güzel şekilde yerine getiriyorsunuz.

 Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği "Muasır Medeniyetler Seviyesi"ne yükselmek için olağanüstü gayret gösteriyorsunuz.

 Mehmet Akif Ersoy'un idealindeki "Asım'ın Nesli"ni yetiştirmek için gecenizi gündüzünüze katıyor; çok daha ileri ve gelişmiş bir Türkiye için yüreğini, enerjisini, yeteneklerini ve bütün benliğini ortaya koyan bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyorsunuz.

 Sizler, bu kutlu milletin evlatlarını birlik, beraberlik ve kardeşlik ilkelerinden ödün vermeden sevgi teknesinde yoğuruyor, geleceğe hazırlıyorsunuz.

Değerli Meslektaşlarım,

 Sizlerin adına Yüce Türk Milleti'ne söz veriyoruz ki...

Geleceğin büyük Türkiye'sini inşa etmekte görev alacak evlatlarımız, geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecek, Türkiye'miz öğretmenlerimizin omuzlarında yücelecek ve aziz milletimiz sizlerin işaret ettiği hedeflere doğru yılmadan ilerleyecektir.

Değerli Meslektaşlarım,

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstün bir vazife şuuruyla sevgiyi, insan onur ve haysiyetini temel alarak, kutsal görevlerinizi en güzel şekilde yerine getirmeye devam edeceğinize inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi, görevleri başında vatanın aydınlık geleceği için hayatlarını feda eden eğitim şehitlerimizi, şükran, minnet ve saygıyla anıyor, bir kez daha "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutluyor,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Anahtar Kelimeler: Öğretmen Toplumun Tacıdır

İlginizi Çekebilir