Öğretmenin Sihirli Dokunuşu

Öğretmenin Sihirli Dokunuşu

Öğretmen Hilmi Kanık´ın Öğretmenin Sihirli Dokunuşu İsimli Yazısını Sizlerle Paylaşıyoruz

Eğitim Öğretim adına Çaykara İlçemizde her gün farklı bir güzellik yaşanıyor ve de bizler okullarımızın sesi olarak bu güzellikleri siz Sevgili Çaykara Gündem Dostlarımıza yetiştirmeye çalışıyoruz.Evet yetiştirmeye çalışıyoruz diyorum çünkü okullarımızda ve de İlçemizde o kadar çok etkinlik gerçekleştiriliyor ki inanın bana çoğu defa bu etkinlikleri haber yapmaya enerjimiz yetmiyor.

1 Aralık Cuma Günü Çaykara İlçemiz adına tarihi bir gündü Sevgili Çaykara Gündem Dostları?O gün Dernekler Federasyonu tarafından desteklenen ve de Çaykara Belediyesi Fakir Öğrencileri Koruma Derneği tarafından hazırlanan ?Kitapların Dünyasından Tarihe Yoılculuk? Projesi kapsamında 180 Öğrencimizi öğretmenlerimiz ile birlikte Çanakkale´ye yolcu etmiştik.

Projenin Çaykara İlçemiz için ne kadar büyük önem ifade ettiğini zaten rakamlar ifade ediyor. Onbinlerce öğrencisi olan İlçelerin gerçekleştiremedikleri etkinliği bizler Çaykara İlçesi olarak hem de büyük bir başarı ile gerçekleştirdik.

Fazla söze gerek yok aslında.1 Aralık 2017 Cuma Günü öğrencilerimizin uğurlama törenlerine hem kaymakamımızın hem de Belediye Başkanımızın katılmaları zaten projenin önemini bizlere anlatıyor en güzel şekilde.

Ben bu gün sizlere bu proje ile ilgili bilinmeyen bazı önemli noktalardan bakarak yani projemize ayrı bir pencere açarak iyi niyet ile düşünüldüğünde amaç çocuklarımıza bazı güzel kavramlar vermek olduğunda ne kadar güzel şeylerin başarılabildiğini ifade etmeye çalışacağım.

Proje 50 000 TL´lik bir proje Sevgili Çaykara Gündem Dostları?Ve de Proje hazırlanırken ortalama olarak bir otobüs yani 40 öğrencinin Çanakkale´ye gönderileceği şeklinde hazırlanmış ve de İçişleri Bakanlığı Dernekler Federasyonundan o şekilde onay alınmış

Sonrasında ise Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali Başkanlığında toplanan Organizasyon Komitesi bu 50 000 TL ile ne kadar öğrencimizi Çanakkale Gezisine getirebiliriz hesapları başladı Çaykara İlçemizde.

Öyle ya. Bu Çaykara için tarihi bir fırsat. Ve de bu fırsatı öğrencilerimizin menfaati için değerlendirmek gerekiyor.

Ayrıca bu tarihi bir gezi olmalı. Öğrencilerimize tarihi değerler öğretilmeli, bu gezide. Yani öğrencilerimiz sadece gezmemeli hem gezmeli, dinlenmeli hem de gezerken tarihimizi öğrenmeli çocuklarımız.

Günlerce kafa yordu proje ekibimiz. Önce Samsun Bağlantısı Kuruldu. Samsun  İlkadım Belediye Başkanımız Çaykara´lı Hemşerimiz Erdoğan Tok ile irtibata geçildi. Gidiş yolculuğunda akşam yemekleri,dönüş yolculuğunda da sabah kahvaltısı Sayın Belediye Başkanımız tarafından karşılandı.

Sonra Bilecik Valimiz Sayın Tahir Büyükakın ile Gönül Köprüsü kuruldu. Öğrencilerimizin Bilecik harcamaları Sayın Valimiz tarafından karşılandı. Öğrenciler anlatıyor. Diyor ki çocuklarımız. Hocam diyorlar. Saat sabahın beşi. Her yer kapkaranlık. Bilecik İline vardık. Baktık bir benzin istasyonunda Resmi Plakalı bir araç bizi bekliyor. Şaşırdık diyor çocuklarımız. Sabahın beşinde Resmi Aracın burada işi ne? Meğer bekleyen Bilecik Valimizmiş sabahın o saatinde. Çaykara´dan giden öğrencilerimizi bekliyormuş Sayın Valimiz.

Sonra Bursa. Bursa Dernekler Federasyonu ile bağlantı kuruldu. Ve de Öğrencilerimizin Bursa İlimizdeki Akşam Yemekleri Bursa Dernekler Federsyonu tarafından karşılandı.

Ve Çanakkale?Öğrencilerimizin Çanakkale İlimizde 2 Gün Konaklama ve de 3 öğün yemek masrafları İçişleri Bakanlığı Dernekler Federasyonu ile İstanbul Arnavutköy Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Haşim Baltacı tarafından karşılandı.

Ayrıca İstanbul Organizasyonu da Arnavutköy Belediye Başkanımız ve de Çaykara´lı Hemşerimiz Sayın Ahmet Haşim Baltacı tarafından karşılandı.

Tarihi yerler de hazırlandı öğrencilerimiz için. Önce Bilecik ve de Osmanlı İmparatorluğunun Kurulduğu yer olan Bilecik İlimizin Söğüt İlçesi. Sonra Bursa Ulucami, Elbette ki iki gün boyunca doya doya ve de her yönü ile Çanakkale.Ve de son olarak İstanbul´da Topkapı Müzesi ve de Sultanahmet Camii.

Tüm bu bağlantılar kurulduktan sonra artık geziyi öğrencilerimiz için fırsata çevirme zamanı gelmişti.Normalde 40 öğrenci ve tek otobüs için hazırlanan proje iletişim ile gerçekleştirilen bu organizasyonların ardından 180 öğrenciye çıktı ve de bizler büyük bir gurur ile 180 öğrencimizi Çanakkale´ye göndermenin gururunu yaşadık.

Belki de ömürleri boyunca bir daha Çanakkale´yi Ziyaret etme fırsatı olmayacak bu çocuklarımızın. Ve de ömürleri boyunca hep şunu anlatacaklar.Çoluklarına çocuklarına ve de kendilerinden sonrakilere. Bizler ömrümüzde sadece bir defa Çanakkale´ye gidebilmiştik. Onu da Çaykara´da gerçekleştirilen o muhteşem projeye borçluyuz. Allah Onlardan Razı olsun diyecek çocuklarımız.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali bu yazıyı okuduğu zaman bana kızacak bunu çok iyi biliyorum.Yazmasaydın neden yazdın diyecek. Ama ben doğru bildiğimi yazmaya ve de çizgimden asla sapmamaya devam edeceğim.

Ben bu yazıyı İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü ve de Organizasyon Komitemizi övmek ya da reklam yapmak için değil Öğretmenin sihirli bir dokunuşu ile çocuklarımızın hayatını ne kadar değiştirebileceğini ifade edebilmek amacı ile kaleme aldım.

Hepinize Saygılar Sunuyorum...



Anahtar Kelimeler: Öğretmenin Sihirli Dokunuşu

İlginizi Çekebilir