Öğretmenler Günü Satranç Şampiyonları Belli Oldu

Öğretmenler Günü Satranç Şampiyonları Belli Oldu

Satranç Federasyonu tarafından İlçemizdeki İlkokullar arasında düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Satranç Yarışmaları Çaykara İlçemizde adeta nefesleri kesti.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ SATRANÇ ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

Satranç Federasyonu tarafından  İlçemizdeki İlkokullar  arasında düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Satranç Yarışmaları Çaykara İlçemizde adeta nefesleri kesti.

Satranç Federasyonu tarafından  İlçemizdeki İlkokullar  arasında düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Satranç Yarışmaları Çaykara İlçemizde adeta nefesleri kesti.

Trabzon Satranç İl Temsilciliği, Çaykara Gençlik Spor Müdürlüğü ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği Çaykara ilkokul öğrencileri arası 24 Kasım Öğretmenler Günü Satranç turnuvası 12-13 kasım tarihleri arasında  Şehit Mehmet Aygün İlkokulunda düzenlendi

Turnuva direktörlüğünü Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu Müdür Yardımcısı Abdurrahman İŞCAN, Turnuva Başhakemliğini Fatih Mehmet AYDIN ve Satranç Hakemi Yunus Vehbi TÜRKER yaptı

/resimler/2019-11/13/1045188394984.jpg

Turnuvaya Zeki Bilge ilkokulundan 20 sporcu, Karaçam İlkokulundan 18 sporcu, Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulundan 7 sporcu ve Karaçam İlkokulundan 6 sporcu olmak üzere toplam 51 sporcu turnuvaya katıldı. 

İlçemizde bulunan Tüm İlkokulların katılımları düzenlenen yarışmalar birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu.

/resimler/2019-11/13/1045570583220.jpg

 

HAKEMLER İLÇEMİZDEN

Turnuva direktörlüğünü Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu Müdür Yardımcısı Abdurrahman İŞCAN, Turnuva Başhakemliğini Fatih Mehmet AYDIN ve Satranç Hakemi Yunus Vehbi TÜRKER yapmıştır.

ÖDÜLLER 24 KASIM´DA

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile İlkokul Öğrencileri arasında düzenlenen Satranç Yarışmasında Dereceye giren Öğrencilerin ödülleri 24 Kasım Pazar Akşamı Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilecek olan ?Öğretmenler Günü? Programında verilecek .

/resimler/2019-11/13/1057280596736.jpg

HER ÖĞRENCİYE 5 OYUN

Yarışmaya katılan her öğrenciye 5´er oyun oynatıldı.Yarışmaya katılan her öğrenciye değişik rakipler ile 5´er defa karşılaşma imkanı sağlandı.Puanlama esasına göre gerçekleştirilen yarışmalarda karşılaştığı rakibini yenen yarışmacıya 1 puan,kaybeden yarışmacıya ise 0 puan verildi.Yarışmanın berabere sonuçlanması durumunda ise her iki yarışmacıya da 0.5´er puan verildi.

Katıldıkları 5 oyun sonunda en fazla puan alan yarışmacılar ise İlçe genelinde dereceye girmiş oldular.

NOTASYON KURALI GEÇERLİ

Oyuncunun kendi yaptığı hamleyi ve de rakibinin gerçekleştirdiği hamleleri not aldığı Notasyon Kuralı yarışmada geçerli oldu.

DERECEYE GİRME

Yarışmalarda oynanan 5 oyunun sonunda öğrencilerin aldıkları puanlara göre İlçe Dereceleri de belli oldu.İlçe derecelerinde ilk olarak öğrencilerin puan durumlarına bakıldı.Puanların eşit olması durumunda öğrencilerin oynadıkları taşlara bakıldı.Beyaz taşlar ile oynayan öğrenciler daha avantajlı olarak kabul edildi.Bunların da eşit olması durumunda bu defa öğrencilerin hamlelerine,hamlelerin de eşit olması durumunda ise notasyon durumuna bakıldı.

ÖDÜLLER

Yarışmalarda ilk beşe giren öğrenciler ile yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli, ödüller verilecek.24 Kasım 2019 Pazar Akşamı Uzungöl Sezgin Otel´de gerçekleştirilecek olan ?Öğretmenler Günü? Programında  dağıtımı gerçekleştirilecek olan ödüller şu şekilde.

1-İlkokullarda  ayrı ayrı olmak üzere 1,2,3.lere kupa

2-İlk beşe giren Öğrencilere Madalya

3-Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Yarışmaya katılan her öğrenciye Katılım Belgesi

4-Türkiye Satranç  Federasyonu tarafından Yarışmaya katılan her öğrenciye Satranç Lisansı çıkarılacak

/resimler/2019-11/13/1058047003706.jpg

OKULLAR ÖDÜLLERİ PAYLAŞTI

Turnuvada Şampiyonluğu Zeki Bilge İlkokulundan Muhammet Emin SAYLAN elde ederken aynı okuldan Ahmet Buhara BERK ise ikinciliği elde etti.

Taşkıran Eğitim Kurumlarından Ahmet Buğra BERK yarışmada üçüncü olurken Karaçam İlkokulundan Ufuk Tuna SARGIN ve Eray SEVİNÇ ise 4 ve 5. Sırada yer almayı başardılar

İLK ON SIRADA YER ALAN ÖĞRENCİLER

Turnuvada ilk on sırada yer alan öğrencilerimiz ise şu şekilde;

ÇAYKARA ÖĞRETMENLER GÜNÜ SATRANÇ TURNUVASI

FİNAL SIRALAMASI

DERECE

ADI SOYADI

OKULU

PUANI

1

MUHAMMET EMİN SAYLAN

ZEKİ BİLGE İLKOKULU

6.00

2

BERAT GERGİN

ZEKİ BİLGE İLKOKULU

5.00

3

AHMET BUHARA BERK

TAŞKIRAN HÜSEYİN VEHBİ FETTAHOĞLU İLKOKULU

5.00

4

UFUK TUNA SARGIN

KARAÇAM İLKOKULU

5.00

5

ERAY SEVİNÇ

KARAÇAM İLKOKULU

5.00

6

FATMA HİRANUR YILMAZ

ZEKİ BİLGE İLKOKULU

4.1/2

7

BUĞRA AĞIRMAN

TAŞKIRAN HÜSEYİN VEHBİ FETTAHOĞLU İLKOKULU

4.1/2

8

EMİR AKYÜZ

TAŞKIRAN HÜSEYİN VEHBİ FETTAHOĞLU İLKOKULU

4.00

9

ABDULLAH AKYÜZ

TAŞKIRAN HÜSEYİN VEHBİ FETTAHOĞLU İLKOKULU

4.00

10

MUHAMMET KAAN ÖZTÜRK

ZEKİ BİLGE İLKOKULU

4.00

MÜDÜR YARDIMCISI İŞCAN-HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Çaykara İlçemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Turnuvasının Organizasyonunu gerçekleştiren Taşkıran Eğitim Kurumları Müdür Yardımcısı Abdurrahman İŞCAN Turnuvaya olan yoğun ilgi ve katılımdan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasına başladı.

Trabzon Satranç İl Temsilciliği, Çaykara Gençlik Spor Müdürlüğü ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesi ile bu güzel turnuvayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Müdür Yardımcısı Abdurrahman İşcan Turnuvaya Kıymetli Desteklerinden dolayı Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih ÇİĞDEM´e ve Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi TOK´a da teşekkür etmeyi bir görev kabul ettiklerini sözlerine ekledi.

Bu Mükemmel Organizasyondan Dolayı emeği geçen herkese minnet borçlu olduklarını ifade eden Abdurrahman İşcan Türkiye Satranç Federasyonuna,Trabzon Satranç İl Temsilcisi Abdülkadir Haliloğlu´na ve Çaykara İlçe Temsilcisi Resul Semiz´e teşekkür etmeyi bir görev kabul ettiğini sözlerine ekledi.

/resimler/2019-11/13/1058418566920.jpg

Turnuvada Müsabakaların 12-13 Kasım 2019 Tarihlerinde Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Eğitim Kurumlarında gerçekleştirildiğini anımsatan Müdür Yardımcısı Abdurrahman İşcan Okul Müdürü Zennur Öztekin Sezer´e teşekkür borçlu olduklarını Uzungöl´de mükemmel bir şekilde  ağırlandıklarını ifade etti.

Turnuvaya katılan öğrencilerin Turnuvaya farklı bir renk ve güzellik kattıklarını ifade eden Abdurrahman İşcan Turnuvaya katılan Okullarımızın Okul Yöneticilerine,Öğretmen Arkadaşlarımıza,öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür borçlu olduklarını sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir