Okullarda Örgün Eğitim Başlıyor

Okullarda Örgün Eğitim Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında 31 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından Salgın Hastalık sebebi ile alınan yeni tedbirler açıklandı

Alınan Yeni kararlar doğrultusunda ilkokulların tamamı 1 Haziran 2021 Salı Günü,Ortaokul ve liselerin tamamı ise 7 Haziran 2021Pazartesi günü Örgün Eğitime Öğretime başlıyor

İşte alınan yeni tedbirler.

OKULLAR HAFTANIN İKİ GÜNÜ AÇIK

Türkiye genelinde koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde uygulanan kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir." dedi.

ORTAOKUL VE LİSELERDE 2 GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM

Bakan Selçuk, 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçileceğini belirterek, "Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup 'Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir."

PAZAR GÜNLERİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecektir.

Bu sınırlama hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacaktır.

TEMMUZ AYINDA VAKA VE ÖLÜMLER YENİ SÜRECİ BELİRLEYECEK

Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir.

YEME İÇME YERLERİ 07.00-21.00 ARASI AÇIK

Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00'e kadar paket servisini sürdürebilecek.

KAHVEHANE VE ÇAY BAHÇELERİ HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK

Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren çalışabilecek.

DÜĞÜNLERDE SADECE NİKAH

Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran'dan itibaren başlayabilecek.

KAMUDA ESNEK ÇALIŞMA 

Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni düzenlemeye kadar devam edecektir.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? 

Üniversiteler 2021-2022 öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül'de başlayacaktır.



Anahtar Kelimeler: Okullarda Örgün Eğitim Başlıyor

İlginizi Çekebilir