Okumak İçin Trabzon'dan Çaykara'ya Geliyorlar

Okumak İçin Trabzon

Çaykara Eğitiminde ters göç devam ediyor.Önceden öğrenciler Okumak için Çaykara'dan Trabzon’a gidiyorlardı .Şimdi ise tam tersi bir durum yaşanıyor

Çaykara'nın Trabzon yönündeki Büyükşehir Belediyesine ait yolcu durağı.08.07.2021 saat 17.14 durakta bekleyen öğrenciler yaz kursları için Çaykara'ya   gelen öğrenciler. Aileleri ile Trabzon'da oturuyorlar.Ve şuan Çaykara'da ne bir fen lisesi var nede puanla alan proje okulu var.Çaykara’daki Eğitimin  kalitesini anlatabilecek en iyi fotoğraflardan biri.

Çaykara İlçesinde bulunan 4 lise de öğrencilerini güven içinde azimle ve kararlı bir şekilde bir yandan Merkezi Sistem sınavlarına bir yandan da sosyal hayata hazırlıyor.Çaykara Anadolu Lisesi,Çaykara Çok Programlıu Anadolu Lisesi,Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi planlı ve programlı bir şekilde yoğun tempoda çalışarak öğrencilerinin geleceklerine yön vermeye devam ediyorlar.

Eğitim Öğretim çalışmalarının yanı sıra öğrencilerin Milli ve Manevi değerlerimizi benimsemeleri ve bu değerlere sahip çıkmaları anlamında da öğrencilere yönelik çeşitli etkinlik ve organizasyonlar gerçekleştiriliyor Çaykara İlçesinde.Öğrenci Yurtlarında dini değerlerimizi benimsetici çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken Sultanmurat Şehitliği ve Şehit Mezarı ziyaretleri gibi çeşitli organizasyonlar ile Milli ve Manevi değerlerimiz öğrencilere özümsetilmeye çalışılıyor

Şimdi bu okullarımıza tek tek bakalım;

ÇAYKARA ŞEHİT AHMET ÇAMUR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor.

İmam Hatip Lisesi olarak hem de Trabzon'da merkezden uzak olmasına rağmen özellikle yurtlar üzerinden yaptığı çalışmalarla dikkatleri çeken Şehit Ahmet Çamur A.İ.H.L  kendi türündeki okullar arasında tüm sınıf düzeylerinde kontenjanları tamamen dolu olan tek okul oldu.

Bu süreçte okulumuz YKS'de Türkiye'de ilk 1000' ilk 5000'e öğrenciler sokarken sabah 06.00'dan akşam 10.00'a kadar süren, içinde sosyal etkinliklerin ve sportif faaliyetlerin olduğu yoğun bir çalışma dönemi gerçekleştirdi.

Günde 14 saatlik çalışma disipliniyle değil Çaykara'nın belki de Trabzon'un en çok çalışan okullarından biri olan Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeninden idarecisine özveri ile çalıştı. Çalışmaya devam ediyor.

Okulun geleceğine yönelik kritik dönemde alınan kararlarda verdiği destekle yapılan çalışmaların gerçekleşmesini sağlayan ve yapılan  bu çalışmalarda okulumuza destek olan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinde  yapılan çalışmalarla büyük başarılara imza atıyor.

1) 2020 YKS'de ilk 500'e giren öğrenciler yetiştirdi.

2) Türkiye 264. - Türkiye 332. gibi dereceler elde etti.

3) Sayısal, Eşit Ağırlık ve Sözel her alanda ilk 5000'e öğrencilerimizin girmesini sağladı.

4) 2020-2021 eğitim öğretim yılı için 9.Sınıf kontenjanını 1 sınıflık(34 kişi) arttırmasına rağmen tamamen doldu.

5) 2020 YKS Sayısal'da Çaykara İlçe 1. olan öğrencimizin Hafız olması Çaykara İlçesini ayrıca gururlandırdı.

6) Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi,Fen Lisesi veya Proje Okulu olmadan hem de Meslek Lisesi olarak Trabzon'da kontenjanı her sınıf düzeyinde dolu olan tek okul olma özelliğine sahip

7) En önemlisi bu başarıları elde ederken yüzde 1'lik yüzde 2'lik yüzde 3'lük yüzde 4'lük ya da yüzde 5'lik dilimdeki öğrencilere sahip değildi

8 ) 2022 YKS için Hafız öğrencilerin liderliğinde çalışmalarımız güçlü bir şekilde devam ediyor.

ÇAYKARA ANADOLU LİSESİ

2010 yılında açılan Çaykara Anadolu Lisesi, Eğitim-Öğretim faaliyetine başladığı tarihten bu yana akademik olarak her zaman en iyisini hedefleyen ve gerçekleştiren okul oldu. Okulumuz her sene Türkiye'nin en iyi üniversitelerine ve girilmesi en zor bölümlere öğrenciler yerleştirerek erişilmesi güç bir başarı gösterdi.

 Tıp Fakülteleri, Hukuk Fakülteleri gibi bölümlere ve ODTÜ, Boğaziçi gibi en iyi üniversitelere öğrenciler yolladı. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı için YKS çalışmalarında öğretmenlerimiz ve idareciler ile birlikte Çaykara'da en planlı ve programlı çalışan okullardan bir tanesi oldu. Trabzon'da aynı seviyede bulunan  okullar arasında en çok çalışan okullardan biri olan Çaykara Anadolu Lisesi Çaykara'da Eğitimin ana lokomotifi olarak güçlü bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Dershanelere gitme ihtiyacı duymadan özel dersler alma zorunda kalmadan, seçme değil her seviyede öğrenciye pandemi dahil 12 ay hizmet eden okulumuz Çaykara Anadolu Lisemiz başarının adresi olmuştur.

ÇAYKARA ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ

Çaykara ilçemizdeki dört liseden biri olan Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Daha önce kendi türünde il birincisi olan Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi yeni eğitim-öğretim yılında heyecanla öğrencilerini bekliyor.

Her sene Ülkemizin en iyi Üniversitelerinin en kaliteli bölümlerine öğrenci vermeyi başaran Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi 2021 YKS’de de bu geleneğini sürdürmeye devam edecek

CEVDET SUNAY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Ülkemizin değişik yerlerinden öğrencileri bünyesinde barındıran Ataköy Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini planlı ve programlı bir şekilde geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

Trabzon İlinde aynı alanda mücadele etttiği diğer okullara fark atarak farklılığını ortaya koyan Cevdet Sunay MTAL daha önceki senelerde olduğu gibi 2021 YKS’de de farkını ortaya koymaya hazırlanıyor.



Anahtar Kelimeler: Okumak Trabzon' Çaykara' Geliyorlar

İlginizi Çekebilir