Okuyorum,Oynuyorum,Paylaşıyorum Ekibi Iğdır'da

Okuyorum,Oynuyorum,Paylaşıyorum Ekibi Iğdır

İlçemiz Zeki Bilge İlkokulu tarafından gerçekleştirilen okuyorum,oynuyorum,paylaşıyorum projesi kapsamında Iğdır İli Tuzluca İlçesine ziyaret gerçekleştirildi.

Okul Müdürü İbrahim Garip ve Öğretmenler tarafından gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Kitap Fuarı,palyaço gösterisi ve şişme oyun parkları ile Tuzluca ilçesindeki öğrencilerin gönüllerince eğlenmeleri sağlandı.

Proje kapsamında ilk olarak Zeki Bilge İlkokulu tarafından Iğdır ilindeki okullara dağıtılmak üzere kitap toplama kampanyası başlatıldı ve veliler tarafından binlerce  kitap bağışında bulunularak kampanyaya destek sağlandı.

Proje Koordinatörü Zeki Bilge İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ahmet Pakiş,Okul Müdürü İbrahim Garip,Öğretmenler Haydar Bayram,Soner Durgut,Çiğdem Pakiş ve Mine Aydın ile birlikte Çaykara Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Resul Semiz Iğdır yoluna koyuldular.Resul Semiz kendi özel aracı ile Zeki Bilge İlkokulu ekibine refakat etti.Palyaço ekibi toplanan kitaplar ve şişme oyun parkları Resul Semiz’in özel kamyonetine konularak Iğdır Yolculuğu başladı.

Zeki Bilge İlkokulu ekibini Iğdır Tuzluca İlçesinde Kaymakam Salih Çiğdem tarafından karşılandı.2017-2019 yılları arasında Çaykara Kaymakamlığı görevinde bulunan ve alçak gönüllülüğü ile,beyefendiliği ile ,insanlara sıcak ve sempatik yaklaşımı ile Çaykara ilçesinde herkes tarafından çok sevilen Kaymakam Salih Çiğdem Iğdır’da Çaykara ekibini mükemmel bir şekilde ağırladı ve misafir etti.

Tuzluca MEB'e bağlı Ermenistan sınır köyleri Ali Köse İlkokulu,Söğütlü İlkokulu, Güllüce İlkokulu, Mollakemer İlkokullarına ziyaretler gerçekleştirdiler.Ziyaretler esnasında okullarsdaki öğrencilere Çaykara İlçesinden getirmiş oldukları kitapları hediye eden Zeki Bilge ilkokulu daha sonra ise Okuların bahçesinde gerçekleştirmiş oldukları palyaço gösterileri ile öğrencileri eğlendirirken ayrıca şişme oyun parkurlarını okul bahçelerine kurarak öğrencilerin hem kitap ile buluşmalarını gönüllerince eğlenmelerini sağladılar.

DÖNÜŞ YOLUNDA TATLI BİR SÜRPRİZ

Çaykara Ekibi dönüş yolunda tatlı bir sürpriz ile de karşılaştı.Çaykara ekibinin Tuzluca İlçesinde gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları sosyal medya paylaşımlarından gören Kars ili Digor İlçesi Sorguçkavak İlkokulu Müdürü Çaykara ekibi ile iletişime geçerek aynı etkinliğin okullarında da gerçekleştirilmesini talep etti.

Bu çağrıya duyarsız kalmayan Zeki Bilge İlkokulu ekibi dönüş yolunda Kars İli Digor İlçesi Sorguçkavak İlkokuluna uğrayarak öğrencileri kitap,palyaço ve şişme balon etkinliği ile tanıştırarak mutluluklarına ortak oldular.

MÜDÜR GARİP TEŞEKKÜR ETTİ

Çaykara Zeki Bilge İlkokulu Müdürü İbrahim Garip Iğdır ziyaretinin ardından Sosyal Medya hesabı üzerinden kampanya’da emeği geçenlere teşekkür etti.

2021 Ekim ayında planlaması yapılan her yıl geleneksel hale gelen Zeki Bilge İlkokulu Okuyorum Oynuyorum, Paylaşıyorum Projesi kapsamında 9-13 Mayıs haftasında açılan kitap fuarı, palyaço gösterileri ve şişme  oyun parklarında öğrencilerin doyasıya eğlenceli vakitler geçirdiği projemizin 2.aşamasında Iğdır ili Tuzluca İlçesinde köy okullarında öğrenim gören öğrencilere duyarlı velilerimiz, öğrencilerimiz ve Çaykaralı  hayırseverler tarafından bağışlanan kitap  kırtasiye ve oyuncakları köy okullarındaki öğrencilerle paylaşmak ve doyasıya eğlenceli vakitler geçirmeleri sağlamak amacıyla Tuzluca MEB'e bağlı Ermenistan sınır köyleri Ali Köse İlkokulu,Söğütlü İlkokulu, Güllüce İlkokulu, Mollakemer İlkokulundaki öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarına destek olmak, masum tebessümlerine şahit olmak ve heyecanlarına ortak olmak için çıktığımız yolculukta Proje  Ekibimizdeki öğretmenlerimiz Okul müdürlüğümüz öncülüğünde  Proje Koordinatörümüz
Ahmet PAKİŞ'le birlikte yıl boyunca mesai kavramı gözetmeksizin çalışan
Haydar BAYRAM
Soner DURGUT
Çiğdem PAKİŞ
Mine AYDIN
Fatma Keskin KARAÇENGEL öğretmenlerimizle birlikte Çaykara Tuzluca arasında kurduğumuz  gönül köprüsünde çocukların hayallerinde hayat boyu unutamayacakları  kalıcı izler bırakmanın doyumsuz hazzını yaşıyoruz Ve tabi En önemli paydaşımız yazı işleri Müdürümüz Resul SEMİZ. Sadece oradaki çocukların gülümsemelerine şahit olmak Bütün malzemelerimizin  yükünü üstlenen kendi aracıyla ve değerli  zamanından fedakarlık yaparak  Bu süreçte bizimle beraber olması sebebiyle projemizin gizli kahramanlarından olmuştur. Bu bağlamda Iğdır Valisi Hüseyin Engin SARIİBRAHİM, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Servet CANLI, Tuzluca kaymakamı Salih ÇİĞDEM, Tuzluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ozan MALKOÇ  çalışmalarının her anında bizlere desteklerini esirgemediler. Burada Tuzluca  Kaymakamı Salih ÇİĞDEM'e ayrı bir parantez açmak gerekir. Daha önce Çaykara kaymakamlığı yapan Çiğdem Çaykaradan gelen ekibin her ihtiyacını karşılayıp ilgisiyle muhabbetiyle gönüllerimizi tekrar fethetti  ve  yapılan çalışmalardan ayrı bir mutluluk duyduğunu bizlere iletti.

Projemizin en ilginç tarafı dönüş yolunda yaşandı. Planlama dahilinde olmayan Kars Digor Sorguç Kavak İlkokulu Müdürü sosyal medyadan Çalışmalarımızı görüp bize ulaşıyor ve bizi okuluna davet ediyor. Dönüş yolunda olmamıza rağmen bizi tanımadan yanımıza kadar gelip rica edince  müdürün isteğini geri çevirmedik ve oradaki çocukların gözlerindeki ışıltıları eğlenceye harmanladık ve bu görüntüler ortaya çıktı.



İlginizi Çekebilir