On Binler Sultanmurat’ta buluştu

On Binler Sultanmurat’ta buluştu

Sultanmurat Yaylası Geleneksel Yayla Ortası Şenlikleri 20 Ağustos 2023 Pazar günü gerçekleştirildi.

Sultanmurat Yaylası Geleneksel Yayla Ortası Şenlikleri 20 Ağustos 2023 Pazar günü gerçekleştirildi.

Çaykara Belediyesi tarafından her sene geleneksel olarak organize edilen Geleneksel Sultanmurat Yaylası Şenlikleri 2023 yılında Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi tarafından organize edildi.

Sultanmurat Yayla Şenliklerine Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güldal Yıldırım,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Dernekpazarı Kaymakamı Anıl Adıgüzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık ve çok kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım Şenlikte yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.

Ok “Kıymetli Trabzonlu ve Trabzonsporlu hemşehrilerim hepinizi saygı ile selamlıyorum. Sultanmurat Şenlikleri’nde bulunmaktan ve sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Sultan Murat Han’ın yüzyıllar önce gelerek Cuma namazı kıldığı mevki olan bu yaylanın bir başka özelliği de 1916 Rus Harbi’nde şehadet mertebesine erişen 71 şehidin yattığı yer olması. Bizden önceki Valilerimiz ve Belediye Başkanımız sağ olsunlar buradaki şehitliği restorasyonunu yaptılar. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar bu topraklar için şehit oldular. Bugün halen kendilerini rahmetle anıyoruz. Şehitlerimiz bize buraları yurt olarak bıraktılar buralara sahip çıkmak da bizim görevimiz. 
Bugün burada hakikaten güzel bir şenlik var. Belediye Başkanımızın da dediği gibi son yılların en kalabalık yayla şenliği oluyor. Buraya gelen tüm misafirlerimize iyi eğlenceler diliyor ve teşekkür ediyorum.” dedi.

Şenlikte Karadeniz Müziği Sanatçıları Cemal Kaygusuz,Beşköylü Adem,Hızır Dinçer,Seyfettin Çakıral ve Cengiz Selimoğlu sahne alarak birer konser verdiler.



Anahtar Kelimeler: Binler Sultanmurat’ buluştu

İlginizi Çekebilir