Onay ŞAHİN "OKSODİ" İle Geliyor

Onay ŞAHİN

Çaykara´lı Sanatçımız Onay ŞAHİN Oksodi İsimli Yeni Albümü ile 21 Mart´ta Müzik Marketlerde Yerini Alıyor

 

Karadeniz Müziğimizin Göz Bebeği Çaykara´lı Sanatçımız Onay Şahin 5. Albümü ile Müzik Marketlerdeki yerini almaya hazırlanıyor.Daha önce Onaylı Kaydeler,İspendam,Horon Düzü,Bir Kız Var Nişan Eden albümleri ile sevenleri ile buluşan Sanatçımız Onay ŞAHİN bu defa ise "Oksodi" isimli yeni albümü ile hayranlarının ve müziğe gönül verenlerin karşısına çıkıyor.

Sadece yaptığı müzik ile değil kültürü,eğitimi,beyefendi kişiliği ve de insanlar ile kurduğu sımsıcak iletişimi ile Tüm Karadenizimizin hatta Tüm Ülkemizin gönlünü fetheden Sevgili Onay ŞAHİN´in bu örnek yönü Çaykaralı hemşerileri olarak bizlere farklı bir gurur kaynağı veriyor.

Sanatçı kimliğinin yanı sıra Karadeniz Müziğimize kazandırdığı kendine özgü ve kültürümüze hitap  eden yeni eserler ile Sevgili Onay ŞAHİN bizlere hem kültürümüzü yaşatmış oluyor hem de unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel değerlerimizi yeniden gündeme getirerek onları anımsamamızı ve de yaşamamızı sağlıyor.

Örneğin bir önceki Albümü İspendam idi Sevgili Onay ŞAHİN´in.Ve de Tüm Türkiye belki de İspendam kelimesinin ne anlama geldiğini bir kere daha Sevgili Onay ŞAHİN sayesinde anımsamış oldu.Karadenizde ve Anadolu´nun bir kısmında AKÇA Ağacına İspendam denildiğini belki de Tüm Türkiye Sevgili Onay Şahin sayesinde öğrenmiş oldu.Hatta Akça ağacının sıvısından Kızılderelilerin şifalı bir şürup(İLaç) elde ettiklerini yine bu albüm sayesinde öğrenmiş olduk.Yani sizin anlayacağınız Sevgili Çaykara Gündem Dostları aynı zamanda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olan Sevgili Onay ŞAHİN sahnede de öğretmenliğini konuşturuyor ve yaptığı eserlere kültürel dokularımızı işleyerek insanlarımıza kültürümüzü aşılamaya çalışıyor.

Bu defa ise OKSODİ ile geliyor.Peki, ne demek OKSODİ. İsterseniz şöyle bir çalışma yapalım Sevgili Dostlar.Oksodi´nin anlamını öğrenmek için google ye Oksodi yazıon bakalım Karşınıza ne çıkacak. Ben söyleyeyim isterseniz.Siz hiç zahmet buyurmayın.Oksodi yazdığınızda karşınıza sadece Onay ŞAHİN çıkacak.O halde biz söyleyelim OKSODİ´nin ne demek olduğunu. Oksodi Gürgenlik demektir Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Tüm Karadenizimizde olduğu gibi Özellikle Çaykara İlçemizde de çok yaygındır Gürgenliklerimiz ya da Gürgenlik alanlarımız. Peki ne alaka dişyebilirsiniz. Efendim onu da açıklayalım.Özellikle sonbahar dönemlerinde Gürgen yapraklarının toplanması oldukça yaygındır Çaykara İlçemizde. Tüm gençler birleşirler ve de toplu halde gürgen yaprağı toplanır.Bu gürgen yaprakları kurutuılur ve kışın hjayvanların altına serilir sevgili dostlar.İşte sevdalıkların en güzeli de bu dönemde yaşanır Çaykara İlçemizde.Genç Kızlarımız delikanlılarımız belki de birbirlerini ilk defa bu oksodi mevsiminde tanır ve de bu tanışmaların önemli bir bölümü de evlilik ile sonuçlanır.İşte Sevgili Onay ŞAHİN Oksodi Albümü ile bu Kültürel Dokumuzu işleyerek onu anıomsamamızı sağlamış oluyor.

21 Mart 2016 Tarihinde Piyasaya çıkacak olan Oksodi Albümü için Sevgili Onay ŞAHİN´in fikirlerini aldık.Onları da Siz Sevgili Çaykara Gündem Dostlarımız ile paylaşalım. Tüm albümlerinde olduğu gibi bu albümünü de uzun ve titiz bir çalışlma ile hazırladıklarını ifade ediyor Sevgili Onay ŞAHİN.Ben dinleyicilerimin karşısına sıradan bir albüm ile çıkamam.Benim Albümümüm mutlaka özel olması ve mutlaka bir kültürel değer taşıması gerekir diyor. Oksodi albümünün şimdiye kadar yapılan en hareketli Onay ŞAHİN Albümü olduğunu söylüyor Sanatçımız. Albümün içerisinde 2 slov türkü,5 hareketli türkü,3 de horon havası olduğunu ifade ediyor sanatçımız. Daha sonra ise dinleyicilerine sesleniyor Sevgili Onay ŞAHİN. Programdan programa koşuşturmanın yanı sıra Albüm hazırlıkları ile çok yorulduğunu söylüyor. Oksodi Albümünden sonra bir müddet albüm çıkarmayı düşünmediğini ifade ediyor ve her zaman olduğu gibi şakacı kimliğini konuşturuyor Hocam diyor bana. Bu Albüm Dostlarımıza bir kaç yıl yeter sanırım.

BİRKAÇ CÜMLE İLE ONAY ŞAHİN

Hepimizin bildiği gibi Çaykara İlçemize bağlı Şahinkaya(Şur) Mahallemizdendir Sanatçı Dostumuz Sevgili Onay ŞAHİN. Kendi tabiri ile İstanbul´da Okumaya geldik ama Sanatçı olduk Çıktık" diyor Sanatçı dostumuz. Kendisine bunun sebebi sorulduğunda ise o kendine has espirili anlatımı ile başlıyor konuşmaya

"1999 Yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini kazandım.Fakülteye kaydımı yaptırırken sol elimde kemençem ve bavulum vardı. Okulumu kemençem ile kazandığım paralar sayesinde okudum. Ne var ki mezun olduğumda  müzisyen yönüm ağır basmaya başlamıştı. Karadeniz piyasasında aranan bir kemençeci oluvermiştim. Çünkü Kemençem ile başta Erkan OCAKLI olmak üzere bir çok Karadeniz Sanatçısına eşlik ediyor, sahneden sahneye düğünden düğüne koşuyordum. Annem ise bu durumdan pek memnun değildi. Zira Uşağı "Hükümetin kapısına bir anahtar uyduramamıştı.Okumuş okumuş da sonunda Kemençeci olmuştu.Babam ise  her türlü kararı bana bıraklmış ve adeta bu konuda benim yolumu açmıştı. Çünkü bana ilk kemençemi babam almıştı. Ben annemi de kırmamak için askerlik görevimden sonra Yeniden Üniversite sınavlarına girdim. Bu sefer Marmara Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazandım. Ne var ki yine kemençem ve bavulum elimden düşmüyordu. İkinci Üniversitemi okurken 2008 Yılında Onaylı Kaydeler Albümümü çıkardım. Bu Albüm beni müzikte profesyonelliğe taşıdı. Böylece yolumu kesin olarak müzikle çizmiş oldum.Şimdi vitrinimde 4 müzik albümü ve duvarda ise asılı 2 diplomam var. Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Onay ŞAHİN OKSODİ Geliyor
Yüksel Bektas
2.06.2016 19:49:51
alah rahmet etsin kalanlarin basi sag olsun.

İlginizi Çekebilir