Onay Şahin´in ?LİVERA? Albümü Çıkıyor!

Onay Şahin´in ?LİVERA? Albümü Çıkıyor!

Karadeniz Müziğimizin Göz Bebeği Çaykaralı Sanatçımız Onay Şahin´in yeni albümü ?LİVERA? 15 Mayıs´ta müzikseverleriyle buluşuyor.

 Karadeniz Müziğimizin Göz Bebeği Çaykaralı Sanatçımız Onay Şahin yeni albümü ile müzik Marketlerdeki yerini almaya hazırlanıyor. Daha önce Onaylı Kaydeler, İspendam, Horon Düzü, Bir Kız Var Nişan Eden ve Oksodi albümleri ile sevenleri ile buluşan Sanatçımız Onay ŞAHİN bu defa "LİVERA? isimli yeni albümü ile 15 Mayıs´ta hayranlarının ve müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Onay Şahin´in 13 eserden oluşan yeni albümünde daha çok kendi söz ve eserlere yer verildi. Ayrıca söz ve müziği Enver Çakıral´a ait bir de Rumca eser bulunmaktadır. Albümde bulunan Sürmene gemileri ve çivisi çıkmış adlı şarkılara iki klip çekildi. LİVERA Maçka´da bir köy olup bu albümün adıdır. Sadece yaptığı müzik ile değil kültürü, eğitimi, beyefendi kişiliği ve de insanlar ile kurduğu sımsıcak iletişimi ile Tüm Karadeniz´imizin hatta Tüm Ülkemizin gönlünü fetheden Onay ŞAHİN´in bu örnek yönü Çaykaralı hemşerileri olarak bizlere farklı bir gurur kaynağı veriyor.

Sanatçı kimliğinin yanı sıra Karadeniz Müziğimize kazandırdığı kendine özgü ve kültürümüze hitap  eden Onay ŞAHİN bizlere hem kültürümüzü yaşatmış oluyor hem de unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel değerlerimizi yeniden gündeme getirerek onları hatırlamamızı sağlıyor.

 ?LİVERA? ALBÜMÜ HAKKINDA?

15 Mayıs´ta bütün müzik marketlerde yerini alacak olan ?LİVERA? isimli albüm bazı bilgiler şunlardır. ?LİVERA? Maçka´da bir köydür ve albümün adıdır. Onay Şahin uzun bir süre albüm yapmamaya karar vermişken, aniden ve zamansızca çıkıvermiştir. Hareketli türkülerin ağırlıkta olduğu, toplam 13 eserden oluşan albümde daha çok Onay Şahin´in yazdığı söz ve müzikleri yer alıyor. Söz ve müziği İlhan Yüce´ye ait arabesk formda bir eser ve sözlerini 11 li hece ölçüsüyle merhum Hasan Karal´ın yazdığı bir eser alışılmış Onay Şahin tarzının dışına gelebilir.Yıne sözlerini Mehmet İnan´ın aldığı ?Alçak? adını taşıyan eser toplumsal mesaj içeriğiyle dikkatlerinizi çekebilir. Livera´da Nuri Bahadır ile Onay Şahin düeti sizi bekleyen bir diğer sürpriz olacaktır. Anonim eserler her zamanki gibi albümdeki yerini alırken, sadelik ve otantik hava yine estirilmeye çalışılmıştır. Sürmene gemileri ve çivisi çıkmış adlı şarkılara şimdiden iki klip çekildi bile.

Ayraca Onay Şahin  Livera´nın vücuda gelmesinde emeği olan birkaç isimden söz etti.

Hasan CİHAN, Livera´ya inanarak onu kültüre kazandırdığınız için.

Mustafa BÜLENT, bana ömrümün en mutlu aranje dakikalarını yaşattığı için

Umut AYVAZ, güzel Kemençe için,

Sinan SAMİ, beş eserde beni kırmayıp Kavala üflediğin nefesler  için,

Furkan KAYAOĞLU,o lezzetli bağlamalar ve curalar için,

Yusuf İpekçi, güzel fotoğraflar için teşekkürler eder, özellikle de albümün tek aranjörü olan Mustafa Bülent e minnetlerimi sunarım,?dedi. 

BİRKAÇ CÜMLE İLE ONAY ŞAHİN

Hepimizin bildiği gibi Çaykara İlçemize bağlı Şahinkaya(Şur) Mahallemizdendir Sanatçı Dostumuz Sevgili Onay ŞAHİN. Kendi tabiri ile İstanbul´da Okumaya geldik ama Sanatçı olduk Çıktık" diyor Sanatçı dostumuz. Kendisine bunun sebebi sorulduğunda ise o kendine has esprili anlatımı ile başlıyor konuşmaya

"1999 Yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini kazandım. Fakülteye kaydımı yaptırırken sol elimde kemençem ve bavulum vardı. Okulumu kemençem ile kazandığım paralar sayesinde okudum. Ne var ki mezun olduğumda  müzisyen yönüm ağır basmaya başlamıştı. Karadeniz piyasasında aranan bir kemençeci oluvermiştim. Çünkü Kemençem ile başta Erkan OCAKLI olmak üzere birçok Karadeniz Sanatçısına eşlik ediyor, sahneden sahneye düğünden düğüne koşuyordum. Annem ise bu durumdan pek memnun değildi. Zira Uşağı "Hükümetin kapısına bir anahtar uyduramamıştı. Okumuş da sonunda Kemençeci olmuştu. Babam ise  her türlü kararı bana bırakılmış ve adeta bu konuda benim yolumu açmıştı. Çünkü bana ilk kemençemi babam almıştı. Ben annemi de kırmamak için askerlik görevimden sonra Yeniden Üniversite sınavlarına girdim. Bu sefer Marmara Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazandım. Ne var ki yine kemençem ve bavulum elimden düşmüyordu. İkinci Üniversitemi okurken 2008 Yılında Onaylı Kaydeler Albümümü çıkardım. Bu Albüm beni müzikte profesyonelliğe taşıdı. Böylece yolumu kesin olarak müzikle çizmiş oldum. Şimdi vitrinimde 6 müzik albümü ve duvarda ise asılı 2 diplomam var. 

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi 



EMRE EREN
18.04.2017 19:06:13
5 albüm yaptı 5 inde de aynı kayde aynı müzik tonu aynı beste. geçen yıl ki oksodi de yaşadığı hayal kırıklığı ders olmamış galiba.

İlginizi Çekebilir