Onay Şahin-Sanatçıyı Dualar İle Anmak Gerekir

Onay Şahin-Sanatçıyı Dualar İle Anmak Gerekir

Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Çaykara’lı Sanatçı Onay Şahin Cimil’li İbo olarak bilinen Sanatçı İbrahim Özer’in Rize’de kılınan cenaze namazına katıldı.

Sanat Camiasının çok fazla katılım sağlamadığı cenaze namazına katılan Sanatçı Onay Şahin her zamanki gibi yapıcı ve olumlu yönünü koruyarak cenaze törenine katılamayan Sanatçı arkadaşlarının Pandemi dolayısı ile insan ve toplum sağlığını düşündükleri için katılamadıklarını,her Sanatçının evinden dualar ederek Cimil’li İbo’yu son yolculuklarına uğurladıklarını ifade ederek Sanatın ve Sanatçının ayrıştırıcı değil bütünleştirici olması gerektiğinin en güzel örneğini ortaya koymuş oldu.

Karadenizli Sanatçı Onay Şahin, "Sanatçı çalıyor, söylüyor, eğlendiriyor. Tabi buna karşılık da bir hayırlı dua, dostlarından, sevenlerinden bulamadığı zaman, işte asıl vefasızlık orada başlıyor. Faniyiz ve son sahnemiz bu. Bugün Cimilli İbo'yu uğurladık, iyi bir dostumdu. Çok hastalıkları vardı ama hiç şikayet etmedi, sabretti. O hasta haliyle insanlara hep moral vermeye çalıştı. Biz öldükten sonra bizleri türkülerimizde değil, Kuran'la, dualarla yad etsinler” şeklinde konuştu.

Sanatçı Onay Şahin sözlerine şöyle devam etti;

Biliyoruz ki o türkülerin öbür tarafa bir faydası yok.Bunlar birbirimize dünyayı hoş etmek için birbirimize dünyayı zindan etmemek için kendi aramızda yaratmış olduğumuz güzellikler” ifadelerini kullandı

Cenazeye Sanatçı katılımının az olmasının pandemi nedeni ile olduğunu düşündüğünü ifade eden Sanatçı Onay Şahin “Cimilli İbo’nun kötü bir insan olduğuna ben inanmıyorum.Meslektaşları arasında bir polemik olup olmadığından da emin değilim ama ben bu durumu biraz da pandemiye ve günümüz şartlarına  bağlıyorum.Öbür türlü bir şeyi aklıma bile getirmek istemiyorum.Cimilli İbo herkesin sevdiği,saydığı,muhabbet duyduğu,bir insandı.Cenaze namazına gelemeyenler de eminim evlerinden dualarını yapıyorlardır” şeklinde konuşarak Sanatın ve Sanatçının ayrıştırıcı değil bütünleştirici olması gerektiğinin en güzel örneğini ortaya koymuş oldu.



Şükriye DİLBER
18.08.2021 12:01:32
Teebrikler güzel insan. Sanatçılara bu beyanatın ile örnek oldun. Şehitlere, ölülere de gol veya türkü gibi dünyalık işlerin armağan edilmesinin doğru oolmadığını söylemek lazım. Onay Şahin seni kutluyorum. Haberi yapanlara da teşekkür ediyorum. Ulusal basına yansıması gereken bir vurgudur bu.

İlginizi Çekebilir