Onay Şahin'den Çaykara Sallanıyi Türküsü

Onay Şahin

Karadeniz Müziğimizin güçlü sesi Çaykara´lı Sanatçı Onay Şahin Çaykara Sallanuyi isimli yeni türküsü ile Müzik Marketlerdeki yerini aldı.

Karadeniz Müziğimizin Göz Bebeği Çaykara´lı Sanatçımız Onay Şahin Çaykara Sallanuyi isimli yeni türküsü  ile Müzik Marketlerdeki yerini aldı.

Daha önce Onaylı Kaydeler,İspendam,Horon Düzü,Bir Kız Var Nişan Eden ve Oksodi albümleri ile sevenleri ile buluşan Sanatçımız Onay ŞAHİN bu defa ise Çaykara’dan bir türkü olan Çaykara Sallanuyi isimli yeni türküsü ile Müzik dünyasındaki yerini alıyor.

Sanatçı Onay Şahin’in değişik Çaykara’yı tanıtım amacı ile değişik mekanlarda çekmiş olduğu “Çaykara Sallanuyi” Türküsü için çekilen Klip televizyonlarda yayınlanmaya başladı.

Sadece yaptığı müzik ile değil kültürü,eğitimi,beyefendi kişiliği ve de insanlar ile kurduğu sımsıcak iletişimi ile Tüm Karadeniz’in  hatta Tüm Ülkemizin gönlünü fetheden Onay Şahin´in bu örnek yönü Çaykaralı hemşerilerini de gururlandırıyor.

Sanatçı kimliğinin yanı sıra Karadeniz Müziğimize kazandırdığı kendine özgü ve kültürümüze hitap  eden yeni eserler ile Onay Şahin, bizlere hem kültürümüzü yaşatmış oluyor hem de unutulmaya yüz tutmuş olan kültürel değerlerimizi yeniden gündeme getirerek onları anımsamamızı ve de yaşamamızı sağlıyor.

Çaykara´lı Sanatçı Onay Şahin aynı zamanda Sosyal Bilgiler Öğretmeni . Sahnede de öğretmenliğini konuşturuyor ve yaptığı eserlere kültürel dokularımızı işleyerek insanlarımıza kültürümüzü aşılamaya çalışıyor.

BİRKAÇ CÜMLE İLE ONAY ŞAHİN

Hepimizin bildiği gibi Çaykara İlçemize bağlı Şahinkaya(Şur) Mahallemizdendir Sanatçı Dostumuz Sevgili Onay ŞAHİN. Kendi tabiri ile İstanbul´da Okumaya geldik ama Sanatçı olduk Çıktık" diyor Sanatçı dostumuz. Kendisine bunun sebebi sorulduğunda ise o kendine has espirili anlatımı ile başlıyor konuşmaya

"1999 Yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesini kazandım.Fakülteye kaydımı yaptırırken sol elimde kemençem ve bavulum vardı. Okulumu kemençem ile kazandığım paralar sayesinde okudum. Ne var ki mezun olduğumda  müzisyen yönüm ağır basmaya başlamıştı. Karadeniz piyasasında aranan bir kemençeci oluvermiştim.

 Çünkü Kemençem ile başta Erkan OCAKLI olmak üzere bir çok Karadeniz Sanatçısına eşlik ediyor, sahneden sahneye düğünden düğüne koşuyordum.

 Annem ise bu durumdan pek memnun değildi. Zira Uşağı "Hükümetin kapısına bir anahtar uyduramamıştı.Okumuş okumuş da sonunda Kemençeci olmuştu.Babam ise  her türlü kararı bana bırakmış ve adeta bu konuda benim yolumu açmıştı. Çünkü bana ilk kemençemi babam almıştı.

 Ben annemi de kırmamak için askerlik görevimden sonra Yeniden Üniversite sınavlarına girdim. Bu sefer Marmara Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazandım. Ne var ki yine kemençem ve bavulum elimden düşmüyordu. İkinci Üniversitemi okurken 2008 Yılında Onaylı Kaydeler Albümümü çıkardım. Bu Albüm beni müzikte profesyonelliğe taşıdı. Böylece yolumu kesin olarak müzikle çizmiş oldum.Şimdi vitrinimde 6 müzik albümü ve duvarda ise asılı 2 diplomam var.

 



Anahtar Kelimeler: Şahin' Çaykara Sallanıyi Türküsü
Vedat Batu
7.07.2022 04:03:08
Onay Sahin'i bu yil Hulya Polat ve Zeynep Birinci ile birlikte soyledigi Karadeniz turkuleri ile tanidim. Internet'den Trabzon'lu oldugunu ogrendim. Ancak hangi ilceden oldugunu merak ediyordum. Bugun, gazetenizden bizim Caykara'nin Sahinkaya mahallesinden oldugunu ogrendim. Hulya ve Zeynep Hanimlarla birlikte maharetli kemenceci ve kavalcilar esliginde soyledigi turkuler beni cok etkiledi. Bu arada, Hulya Polat ve Zeynep Birinci de sahane performanslar sergilediler. Turkulerini zaman zaman calismalarima ara vererek dinliyorum. Ve cok cok begeniyorum. Bu turkuleri buradaki Turk ve Amerikali arkadaslarima da gonderiyorum. Hepsi cok ama cok begendiklerini soylediler. Bunlardan biri Stanford Univ. den emekli 90 yaslarinda Prof. Robert Street o Camlihemsin'deki kemer koprunun goruntuleriyle Hulya Polat ve Onay Sahin'in birlikte soyledikleri "Ey gidi gunler" (Hey those days) turkusunu cok ama cok begendigini soyledi. Sevgili Onay: Gercekten seninle furur duyuyorum ve basarilarinin devamini diliyorum. Vedat Batu Chicago, Amerika Birlesik Devletleri vbatu@msn.com 001 630 352 9919

İlginizi Çekebilir