Ördekler Uzungöl Turizminin Sembolü

Ördekler Uzungöl Turizminin Sembolü

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de gölde yaşamlarını sürdüren ördekler Uzungöl’e farklı bir güzellik kazandırıyor.

Her sene Yerli ve Yabancı milyonlarca misafirin ziyaret ettiği Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl sadece doğal güzelliği ile değil aynı zamanda zengin ve çeşitli turizm altyapısı ile de misafirler tarafından büyük bir beğeni toplamaya devam ediyor.

Bu güzelliklerden bir tanesi de gölde yaşayan Ördekler.Uzungöl insanı ördeklere kendi öz çocuğu gibi bakıyor.Ördeklerin yemleri günlük olarak Uzungöl halkı tarafından veriliyor.Ördekler insanlara öylesine alışmışlar ki nerede ise yemi Uzungöl halkının elinden alacak duruma gelmiş.

Uzungöl’ü ziyarete gelen yerli ve yabancı milyonlarca misafirin de ilgi odağı konumunda gölde yaşayan ördekler.Misafirler ördeklerin içinde yer aldığı fotoğraf karelerinde yer alabilmek için gün boyunca gölün kıyısında dolaşıyor ve resim çekiyor.

Uzungöl’ü ziyarete gelen misafirlerin Uzungöl Halkına sordukları en önemli sorulardan bir tanesi şu:

“Uzungöl Halkı bu ördekleri avlamıyor mu?”

Uzungöl Halkının ise onlara verdiği cevap şu:

“Ördekler Uzungöl’ün çocuğu adeta.Uzungöl insanı bırakın göldeki ördekleri avlamayı onlara kendi öz çocuğu gibi bakıyor ve besliyor.”



Anahtar Kelimeler: Uzungöl Ördekler Turizminin Sembolü

İlginizi Çekebilir