Organ Bağışı Haftasında Bağış Çağrısı!

Organ Bağışı Haftasında Bağış Çağrısı!

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Ataköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Çaykara Dr. M. İlhan Durgun İlçe Hastanesi personelleri tarafından Uzungöl ve Çaykara Merkez´de stant kurarak farkındalık oluşturmaya çalıştılar.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Ataköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Çaykara Dr. M. İlhan Durgun İlçe Hastanesi personelleri tarafından 3 Kasım 2018 Cumartesi günü Uzungöl´de ve 6 Kasım 2018 Salı günü Çaykara Merkez´de stant kurarak farkındalık oluşturmaya çalıştılar. /resimler/2018-11/6/1945022959261.jpgEtkinlik kapsamında Uzungöl, Çaykara merkez ve Karaçam Ortaokulunda stant açıldı. 23 kişi Organ Bağışı yapıp, organ bağış kartı aldı. Yapılan etkinliğe vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.  Etkinlik kapsamında vatandaşlara organ bağışı hakkında bilgi verilerek broşür dağıtıldı. Bağış yapmak isteyen kişilerin kayıtları yapılarak organ bağışı kartı verildi. /resimler/2018-11/6/1945287334704.jpgOrgan bağışı konusunda herkesi duyarlı olmaya davet eden Ataköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Şaban Uysal,? Organ Bağışı, kişinin hayatta iken özgür iradesi ile tıbben yaşamı sona erdiğinde ( Beyin ölümü ) doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir,? dedi. 

Uysal,? 18 yaşından büyük ruh sağlığı yerinde olan herkes organ bağışlayabilir.

Organ Bağışı Başvurusu;

-İl Sağlık Müdürlüğü

-İlçe Sağlık Müdürlüğü

-Devlet / Üniversite /Özel Hastanelere

-İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerine

-Sivil Toplum Kuruluşları ( Organ Nakli  Vakıf ve Dernekler )yapılabilir. 

Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olarak bizimde  ?Organ Bağışı Birimimiz  mevcut olup başvurular buraya yapılabilmektedir. Organ Bağışı Başvurusu  yapan kişilere bir form doldurulup ´Organ Bağışı kartı´ verilmektedir. Bağış yapan kişilerin ayrıca ailelerine de bilgi vermeleri  gerekmektedir. Bağışçıların ileriki hayatlarında bir beyin ölümü gerçekleştiğinde ailelerin imzalı onayının da alınması halinde ancak organ bağışı ve nakil gerçekleşebilmektedir. Ülkemizde yılda 2000 civarında hasta; ne yazık ki organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Bu etkinliklerdeki  amacımız; bu konuda Personelimizi duyarlı hale getirmek, vatandaşları bilinçlendirmektir. Bu hem sosyal sorumluluğumuzun gereği hem de görevimiz gereğidir. İnşallah bu konuda bir farkındalık ve bilinçlenme oluşturabiliriz.

Unutmayalım ki; ´Bağışlanan her organ Filizlenen bir hayattır´ Bir gün bizimde bir doku veya organa ihtiyacımız olabilir.

Bu konuda;

-Bütün Eğitim Kurumlarına

-Sağlık Çalışanlarına

-Sivil Toplum kuruluşlarına ve Basınımıza önemli görevler düşmektedir.

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası  kutlu olsun?/resimler/2018-11/6/1946184991977.jpg/resimler/2018-11/6/1946001554167.jpgHaber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir