Orman Genel Müdürlüğü Tarafından Turizm Merkezi Uzungöl'de Doğal Afet ve Çığ Alanlarında İnceleme

Orman Genel Müdürlüğü Tarafından Turizm Merkezi Uzungöl

Orman Genel Müdürlüğü Tarafından Turizm Merkezi Uzungöl'de Doğal Afet ve Çığ Alanlarında İnceleme Gerçekleştirildi.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Afet ve Çığ alanlarında inceleme çalışması gerçekleştirildi.

Ankara’dan Orman Bakanlığı tarafından gelen heyet Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ile birlikte Uzungöl’ün Afet Alanı kapsamında olan ve çığ tehlikesi taşıyan bölgelerinde incelemelerde bulundular.

Orman Bakanlığı Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı  İbrahim Yüzer,Trabzon Orman Bölge Müdürü  Emin Yılmaz, Sürmene işletme şefi Cemil Karataş  ve Çaykara işletme şefi  ile beraber Uzungöl’de bulunan Çığ tehlikesi bulunan yerler ve Afet Alanlarında incelemelerde bulundular.

İncelemeler esnasında Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından Turizm Merkezi Uzungöl’de Çığ ve Afet Alanları ile ilgili olarak şu ana kadar gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili olarak Orman Bakanlığı Personeline bilgi verildi ve bu konuda Uzungöl insanının talepleri Teknik Ekip ile paylaşıldı. 

Orman Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer,doğa harikası turizm cenneti Uzungöl ile ilgili Muhtar Öztürk’ün taleplerinin yerine getirilmesi için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini ifade etti.

Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’ün çözüm bekleyen en önemli sorunlarından bir tanesinin de Çığ ve Afet alanlarını Islahı olduğunu ifade eden Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk bu alanda çeşitli projeler hazırlayarak İlgili Bakanlıklara ilettiklerini,Orman Bakanlığı’na gerçekleştirmiş oldukları başvuru ile Orman Genel Müdürlüğü  Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer ve teknik ekibi ile birlikte Uzungöl’de sahada çok faydalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini,çığ ve afet alanlarını yerinde inceleyerek birlikte çözüm önerilerini konuştuklarını,ayrıca bu konu ile ilgili taleplerini Genel Müdür Yardımcısı ile paylaştıklarını ifade etti.

Orman Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer’in ilk aşamada kendilerine Çığ ve Afet alanlarının Islahı için 50 Milyon TL’lik bir yatırım sözü verdiğini ifade eden Muhtar Öztürk,ayrıca bu konu ile ilgili kendilerine sunmuş oldukları projelerin de takipçisi olacaklarının sözünü verdiğini ifade etti.



İlginizi Çekebilir