Ormancılık kongresi KTÜ´de Başladı

Ormancılık kongresi KTÜ´de Başladı

ORMİS dönem başkanı hemşerimiz Prof.Dr. Devlet Toksoy´un organizasyonunda gerçekleşen 4. Ormancılıkta Sosyo-Ekonomik Sorunları Kongresi KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi´nde başladı.

Ormancılık İktisadi ve Sosyal Çalışma Grubu (ORMİS) Dönem Başkanı Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Ekonomisi Anabilim dalı öğretim üyesi Prof Dr Devlet Toksoy, tarafından organize edilen ve 2 gün sürecek olan 4. Ormancılıkta Sosyo-Ekonomik Sorunları Kongresi KTÜ Osman Turan Kongre Merkezinde başladı. /resimler/2015-10/16/1134047309951.jpgKTÜ Osman Turan Kongre merkezinde başlayan KTÜ ve ülkemizin değişik üniversitelerinde gelen çok sayıda bilim adamı 41 bildirinin sunumunu yaparak, Ormancılıkta Sosyo-Ekonomik Sorunları hakkında görüşlerini açıklayacaklar. /resimler/2015-10/16/1134312623113.jpgKongre açılışında Konuşan ORMİS dönem başkanı Prof.Dr. Devlet Toksoy, günümüzde ormanlar gerek dünya´da gerekse ülkemizde önemi giderek artan bir doğal kaynak konumunda olduğunu ifade ederek,? Orman ekonomisinin insanlığın geleceğini etkileyecek fonksiyonlara sahip olması bu kaynağın artan öneminin temelinde yatan nedendir. Buna rağmen ülkemizde ormancılık sorunlarında önemli bir azalma meydana gelmemiş aksine ormanlara karşı beklentilerin artması ve çeşitlenmesi nedeniyle yeni sorunlarla da karşılaşılmıştır,?dedi. 

/resimler/2015-10/16/1133414184288.jpg

Toksoy,?Kongreye Fakültemiz başta olmak üzere çok sayıda bildiri ulaşmış olup 41 bildirinin bilim kurulu tarafından sözlü sunumu ve basılması kararlaştırılmıştır. Bildirilerin sunum ve tartışılmalarında elde edilecek sonuçların ülkemiz ormancılığına katkı yapacağı şüphesizdir. ORMİS dönem başkanı olarak 4.Kongrenin yerine getirmenin mutluluğunu yaşarken bu süreçte özverili ve yorucu çalışma yapan bilim kurulu ve kongre düzenleme kurulu üyeleri ile tüm katılımcılara şükranlarımı sunuyorum,? diyerek kongre açılışını başlattı. /resimler/2015-10/16/1135499655581.jpg"KONGRE TÜRK ORMANCILIK TEŞKİLATINA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK"

Kongrede konuşan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, düzenlenen kongrenin Türk ormancılık teşkilatına ve anlayışına önemli katkılar getireceğini ifade ederek,?  Türk Ormancılığının kurulduğu tarihten itibaren içinde bulunduğu mühendis ve teknik ekiple çok büyük katkı yapmış olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesinin bu kongrenin 4´ncüsünü tertip ederek bu anlayışı daha da güçlendirerek bu platformda göstermektedir. En Büyük milli servet kaynağımız şüphesiz ki ormanlarımızdır. Bu milli servet üzerinde burada bütün bilimsel birikimi ile bulunup ele aldıkları konuları değerlendirerek bilim dünyasına katkı sunarak uygulayıcılara yön gösterecek olan sizler bu kongreye büyük bir değer katmaktasınız. Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetimi olarak bu kongrenin faydalı geçmesini sağlayacak şekilde ünümüzdeki imkânlarla bu sürece destek olmaya çalıştık.  Yarı orman köylüsünün bir çocuğu olarak bende hattımı biraz zorlayarak bu konuya biraz müdahil olmak isterim. Bizde bir orman kanunu var. Çok sert bir kanun. Türkülerimize konu olacak şekilde bir ormancı imgesi var. Ama bütün bunlara rağmen bu milli servetimizin getirmiş olduğu kaynaklar kullanılmadığını hepimiz biliyoruz. Ben bu kongreyi tertip eden çok kıymetli öğretim üyemiz Prof. Dr. Devlet Toksoy´u ve ekibini tebrik ediyorum. Büyük bir titizlikle bu organizasyonu gerçekleştirdiler ve kongre bildiriler kitabını kongre başlangıcında basılarak sizlerin huzurlarına getirdiler,? dedi. /resimler/2015-10/16/1135064810985.jpgSözlerinin sonunda,  Karadeniz Teknik Üniversitesinin çok önemli kürsüsünden kendi bireysel görüşünü ifade etmek istediğini söyleyen Öksüz, Terörün her türlüsünü lanetliyorum. Cumhuriyetimizin temel değerleri ve cumhuriyetimizin 1924 ilk anayasasındaki Millet tarifi ile önemli bir şairimizin ifade ettiği gibi Bu ülkede bir orman gibi birlik ve kardeşçe yaşamak istediğimizi bu kararlılıkta olduğumuzu bütün insanlığa bir kez daha ifade etmek ve buradan yüksek sesle haykırmak isterim. Bu sözlerle kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum, ? ifadesini kullandı.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Ormancılık kongresi Başladı

İlginizi Çekebilir