Ortak Paydamız Çaykara Olmalı!

Ortak Paydamız Çaykara Olmalı!

İstanbul Kartal´da faaliyetlerine devam eden Trabzon Çaykaralılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi Çaykara´da Sultanmurat Lokantasında sabah kahvaltısı verdi.

 

İstanbul Çaykara Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkan yardımcısı Fatih Kaya, Sivil Toplum Örgütleri Birliği kurulmasından yanayız. Ortak paydamız Çaykara, Ortak amacımız Çaykara ve Çaykaralıya hizmet o halde tüm derneklerimizin üye olacağı bir çatı federasyonu kurmalıyız,dedi.  

Dernek çalışmaları hakkında başkan yardımcısı Fatih Kaya bilgi verdi. Kahvaltıya Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çambaşı Mahallesi Muhtarı Nihat kaplan, Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah Kulaç, Ulucami mahallesi Muhtarı Avni Çakmak, Aşağı Kumlu Mahallesi Muhtarı Muhammet Kaygusuz katıldı. Dernek adına ise Dernek Başkanı Adem Yıldız, Başkan yardımcısı fatih Kaya, Gençlik Kolları yönetiminde Furkan ve Kürşat Kaya katıldı. 

Kahvaltılı Sonrası söz alan Trabzon Çaykaralılar Derneği Başkan Yardımcısı fatih Kaya ? Çaykara´da doğduğum büyüdüğüm ilçemde sizlerle buluşmaktan çok mutlu olduğumu sizlere derneğimizin kuruluş u, faaliyetleri ile çalışmaları hakkında bilgi vereceğim. İstanbul Kartal´da 1996 yılında 13 genç delikanlı tarafından kurulan derneğimiz bulunduğu mevkide en etkin faaliyetlerde bulunan dernek olarak gösterilmektedir. Uzun süre satın aldığı dernek lokali borcunu ödemesinin ardından daha etkin çalışmalara başladık. Adem Yıldız Başkanımızla göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren sosyal, kültürel faaliyetler başta olmak faaliyetlerimizi artırdık. Bunun yanında öğrencilere burs, muhtaç kişilere de yardımlarda bulunduk. Dernek olarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet (SAV) in doğumu nedeniyle dernek olarak ilk Kutlu Doğum Programını düzenledik. Daha sonra İstanbul´un Fethi ile ilgili programın yanında Bayanlara özel anneler günü, birlik beraberlik şöleni, ücretsiz geleneksel Çanakkale gezisi, Ücretsiz Trabzon-Çaykara gezisi, ücretsiz Sakarya doğa yürüyüşü, Çaykara´nın dünü bugünü ve yarını hakkında panel, Kartal Belediyesi ile birlikte 10 adet Ücretsiz Çocuk Tiyatrosu, Sosyal Medyada derneğimizi tanıtmak amacı ile 3 adet çekiliş ve hediye etkinliği, Sokak iftarı, Dernek olarak bölgemizdeki tüm okullardaki öğretmenlerin öğretmen gününün kutlanması projelerini gerçekleştirdik. Eğitim Faaliyetlerimiz ise Çok amaçlı sınıfımızda ücretsiz İngilizce ve Matematik kursları, Her hafta Perşembe akşamı uzman kişilerce İslami konularda eğitim verildi. Spor dalında ise gençlerimize derneğimiz tarafından ücreti ödenmiş 1 yıllık halı saha tahsisi, Ücretsiz masa tenisi imkânı sağladık, Trabzon Dernekler Federasyonu´nun düzenlemiş olduğu halı saha turnuvasına katılım, 1461 Trabzonspor´un bölgemizdeki maçlarına dernekçe katılımı sağladık. Bu çalışmalarımız yeterli değildir. Biz dernek çalışmalarını horon oyunu ve eğlenceden ibaret olmadığını biliyoruz. Tüm çalışmalarımızı planlı ve projeli yürütüyoruz? dedi. Konuşmasının devamında Fatih Kaya ayrıca ?yardımlaşma, Tanıtım ve Reklam alanlarında onlarca faaliyette bulunduk. Devam eden projelerimizde bulunmaktadır? dedi. 

ÇAYKARA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BİRLİĞİ KURULMASINDAN YANAYIZ

İstanbul Kartal Trabzon Çaykaralılar Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Kaya konuşmasının devamında Çaykara göç veren bir ilçemizdir. Hemen hemen her Çaykaralının bulunduğu il veya ilçelerde derneklerimiz bulunmaktadır. Bu derneklerimiz belki de birbirlerinden haberleri yoktur. Gücümüzü birleştirmemiz lazım. Bu anlamda Biz dernek olarak gerek diğer derneklerimizle ve iş adamlarımızla gerekli girişim ve çalışmalarımızı başlattık. Olumlu sonuçlar aldık. Derneklerimizin bağlı olacağı bir Çaykara Sivil Toplum Örgütleri Birliği kurulmasından yanayız. Ortak paydamız Çaykara, Ortak amacımız Çaykara ve Çaykaralıya hizmet o halde tüm derneklerimizin üye olacağı bir çatı federasyonu kurmalıyız. Biz bu konuda kararlıyız temaslarımıza başladık. Bu amaçla Belediye Başkanımıza ve siz değerli katılımcıları bilgilendirmek için de buradayız. Bu anlamda faaliyetlerimizi ve çalışmalarımızı koordine edebileceğimiz bir fiziki mekana ihtiyacımız vardır? diyerek katılımcılara teşekkür etti. Toplantıda konuşan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok? İstanbul Kartal´da faaliyetlerine devam eden Trabzon Çaykaralılar Derneğinin çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek Belediye Başkanı olarak faaliyetlerin yapılacağı fiziki mekanı kurabileceklerini belirterek Çaykaranın yararına olacak her türlü proje ve projeler yardımcı olacağım? dedi



İlginizi Çekebilir