Osman Abanoz'un Kaleminden 1995 ve Trabzon Bürokrasisi Yazısı

Osman Abanoz

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İç Deneticisi Çaykara’lı Hemşerimiz Osman Abanoz tarafından kaleme alınan 1995 tarihinde Trabzon İlinde Görevde bulunan ve günümüzde aramızda bulunmayan Bürokratlara ait yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İç Deneticisi Çaykara’lı Hemşerimiz Osman Abanoz  tarafından kaleme alınan 1995 tarihinde Trabzon İlinde Görevde bulunan ve günümüzde aramızda bulunmayan Bürokratlara ilişkin yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.

                                                           Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO) Meclis Başkanlarından Merhum ali Osman Ulusoy

1995 yılına ait olduğunu gördüğüm Trabzon İli Resmi Daireler Telefon Rehberi içinde yazılı  İsim ve telefonlara bakınca,bir taraftan hüzünlendim duygulandım. Geçmişte  tanıdığım Trabzon'daki resmi kurumlarda ,derneklerde,sivil Toplum örgütlerinde çalışan onlarca tanıdık  50 den fazla Başkan ve Müdür seviyesinde  güzel insanın vefat etmiş olduğunu görünce duygu yüklü bir ruh haliyle bu yazıyı kaleme alarak geçmişi bir hatırlayalım dedim.

                                                            Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Balşkanlarından Merhum İbrahim Usta

Telefon Rehberinin 1. sayfasında dönemin Trabzon Valisi Sayın Alaattin Yüksel bey ve dönemin Trabzon Belediye Başkanı Asım Aykan bey yazılıdır.Bundan sonra yazacağım isimlerin son 25 yılda vefat ettiğini gözledim. 

O dönemde Vali Yardımcısı olarak yazılı olan Ahmet Önal bey,Belediye Başkan Yardımcısı mesai arkadaşım Mehmet Akkaya, Fen İşleri müdürü Mehmet Bozali,Temizlik işleri Müdürü Mustafa Nalçacı,Su işler Müdürü Osman Aşçı,Ulaşım Müdürü Muzaffer Çakır, Zabıta Müdürü Şükrü Özen,Gelir Müdürü Volkan Akpınar  Yazı işleri Müdürü Hüseyin Tosun Sosyal İşler  Müdürü Ömer Bayram   bey daha sonraki zamanlarda  vefat eden birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız arkadaşlardı.

                                                           Trabzon Belediyesi Başkgan Yardımcısı Mehmet Akkaya

Adlı Tıp Kimya Dairesi Başkanı Bahattin Seçilmişoğlu,Dönemin Baro Başkanı Av. Coşkun Güner,Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Cavit Sümer,Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin İmamoğlu,Çocuk Mahkemesi Başkanı İlhan Gökçek bey,İl seçim Kurulu Başkanı Hakim Şerafettin Saatçı,1.nci İlçe seçim Kurulu Başkanı Hakim Yakup Çebi bey daha sonraki yıllarda vefat ettiler.

                                                                 Trabzon İl Seçim Kurulu Eski  Başkanı Hakim Şerafettin Saatçi

Devlet İstatistik Enstitüsü Bölge Müdürü Burhan Sezer Bahadır,İş ve İşçi Bulma Bölge müdürü Ahmet Ulu,İl Müftü yardımcısı Mehmet Atar,Merkez İlçe Nüfus Müdürü Muhittin Satılmış,Orman Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Abdurahman Ofluoğlu, Orman Bölge Müdürü Kamil Mazlum,TEAŞ Müdürü Ahmet Altınel ebediyete intikal ettiler. Numune Hastahanesi Başhekimi Dr Mustafa Kemal Çabuk,Göğüs Hastahanesi Başhekimi Dr Hasan Basri Bilgi,Doğum Hastahanesi Başhekimi Dr Mustafa Şirin,Yavuz Selim Hastahanesi Başhekimi Dr Numan Gül bey de son 25 yıl içinde çeşitli zamanlarda ahirete göç edenler arasında olduğunu görüyoruz.

 

                                                           Trabzon İlinin Sevilen Doktorlarından Yavuz Selim Hastanesi Beşhekimi Dr. Numan Gül

                                                            Dönemin Devlet İstatistik Enstütüsü(DİE) Bölge Müdürlerinden Burhan Sezer Bahadır

KTÜ İktisadi  İlimler Fakültesi Dekanı Prf Dr Ersan Bocutoğlu,Trabzon Lisesi Müdürü  Rauf Tokgöz,Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Altuncu,Fen Lisesi Müdürü Necmettin Ali Bulutoğlu,İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa İskurt,Ticaret Lisesi Müdürü Necati Çelik,Kız Meslek Lisesi Müdürü İnci Ergüney hanım Eğitim camiasının çok yakından tanıdığı isimlerde aramızdan bir bir ayrıldılar.

                                                            KTÜ Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu

                                                           Trabzon Kanuni Anadolu Lisesi Müdürlerinden Çaykara'lı Hemşerimiz Kadir Altuncu

Doğru Yol Partisi ilçe Başkanı Mustafa Macit,Anap Merkez ilçe Başkanı Osman Aslan, Chp il başkanı Ertuğrul Atakan,Chp Merkez ilçe Başkanı Sefer Özgür o dönemin siyasi parti başkanları da merhum oldu.

                                                           Dönemin DYP Trabzon İl Başkanlarından Mustafa Macit

                                                          Dönemin Trabzon CHP Merkez İlçe Başkanlarından Sefer Özgür

                                                         Dönemin ANAP Merkez İlçe Başkanlarından Osman Aslan

O dönemdeki etkin gazetecilerden Hürriyet gazetesinden Orhan Kaynar, Sabah Gazetesinden Cevat Kol, Cumhuriyet Gazetesinden  A. Şefik Molkamehmetoğlu ve Trabzon Belediyesi  Basın  bürosundan gazeteci Cevat Ocak,Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ömer Güner merhum oldular.

Trabzon İlinin Duayen Gazetecilerinden Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmenlerinden Gazeteci Yazar Cevat Ocak

Ticaret  ve sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı  İbrahim Usta o dönemin cemiyet hayatına yön veren ve iz bırakan isimlerdi. Hepsine Allahtan Rahmet diliyoruz. Mekanları Cennet olsun.

 



İlginizi Çekebilir