Özlem ve Saygı İle Anıyoruz

Özlem ve Saygı İle Anıyoruz

Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Aramızdan Ayrılışlarının 82. Yıl Dönümü Dolayısı İle Birer Mesaj Yayınlayarak Ata'mızı Andılar

KAYMAKAM ÇELİKKOL-SAYGI İLE ANIYORUZ

Kaymakam Osman Çelikkol 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Kaymakam Çelikkol, yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin ve modern Türkiye’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82’inci yıl dönümünde sonsuz bir minnet, saygı ve rahmetle yad ettiğini ifade etti.

Kaymakam Çelikkol mesajında, "Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük Türk milletinden aldığı güçle, emperyalist güçlerin hücum ettiği, işgal ettiği vatan topraklarını ve tarihten silinmek istenen milletimizi tekrar bir araya getirerek, bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devlet kurmuştur. 1919-1923 yılları arasında yürütülen istiklal mücadelesi ve emperyalizme karşı kazanılan zaferler sonrası modern Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu tüm dünyadaki mazlum milletlere bir umut ışığı olmuş ve mücadele azmi vermiştir. Cumhuriyetin ilanından sonra büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yapmış olduğu reformlar bugünde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Bugün bizlere düşen görev milli istiklal mücadelesi ruhu ile Türkiye Cumhuriyetini ve kazanımlarını her daim korumak, cumhuriyetimizi yükseltmektir. Bu düşüncelerle ebediyete intikalinin 82’inci yıldönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadele şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha büyük bir saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum" ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN TOK-RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’Milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istendiği bir dönemde, başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran ve millet iradesine dayanan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Başkan Hanefi Tok, mesajında, “Aziz Türk milletine uygarlık düzeyine yükselme yolunu açan, millet olma şuuruna ulaşmasını sağlayan, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, daima ileri düşünceye dayalı, gelişmeye ve yükselmeye ışık tutan görüşlerini içtenlikle benimseyerek uygulamak, milletimiz için vazgeçilmez ve değişmez bir ilkedir.” ifadesine yer vererek; ”Ülkemiz, Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bu güne eğitimde, sağlıkta, sanayide, ekonomide ve diğer alanlarda fazlasıyla gelişmiş durumdadır. Bunun yanı sıra ülkemiz; temel insan hak ve özgürlüklerinin geliştirip yerleştirilmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da önemli mesafeler almıştır. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eserlerinin daima bekçisi olacağız. Onun yaktığı ışığın kaynağını elden ele, nesilden nesille taşıyacağız. Bizler; Ulu Önder’in kurduğu ve yine bizlere emanet ettiği ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyetler zümresine ulaştırmak için kararlıyız. Daima büyük bir sevgi ve saygı ile yüreğimizde yaşattığımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, rahmetle, minnetle ve saygı ile anıyoruz” diye belirtti.



Anahtar Kelimeler: Özlem Saygı Anıyoruz

İlginizi Çekebilir