Pegasus ile Vizesiz Gidilebilen Ülkeler

Pegasus ile Vizesiz Gidilebilen Ülkeler

​​​​​​​Gezginler için vize stresi olmadan seyahate edebilmek büyük ayrıcalıktır.

Seyahat tutkunlarının sahip oldukları pasaport için vize istemeyen ülkelere yapacakları seyahat vizesiz seyahat olarak değerlendirilir. Vizesiz seyahate izin veren ülkeler için konsolosluğa gitmeye, evrak toplamaya ya da herhangi bir ücret ödemeye gerek yoktur. Vize sürecinin en stresli yönü, vize başvurusunun reddedilme ihtimalidir. Vizesiz gidilen ülkeler için böyle bir stres yaşamaya da gerek kalmaz. Gezginlerin vizesiz seyahat edecekleri ülkeye karar verdikten sonra bavullarını hazırlayıp uçuşa hazır hale geçmeleri yeterlidir. Vizesiz seyahat yapılabildiği gibi pasaportsuz seyahat yapmak da mümkün. Pasaport olmadan gezginlerin giriş yapabildiği belli ülkeler de bulunuyor. Türk vatandaşı olan gezginler; Gürcistan, Moldova, KKTC ve Ukrayna’ya pasaportsuz olarak seyahat edebilirler.

Vizesiz ülkeler listesinin güncel haline ve detaylarına ulaşmak isteyen gezginler Türkiye Dış İşleri Bakanlığı’nın internet sitesini ziyaret edebilirler. Vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerin listesi düzenleyen ülkelerin Aralık 2017 itibarıyla normal (diplomatik, özel nitelikli, hizmet pasaportları gibi nitelikli kullanıcılara özel düzenlenmiş olmayan) pasaport türleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Sahip olduğunuz pasaport ile hangi ülkelere vizesiz seyahat edebileceğinizi ve burada yer alan bilgilerin güncelliğini resmî kaynaklardan teyit etmeyi unutmayın. İşte, vize almadan seyahat etmek isteyenler için vizesiz ülkeler listesi

- Vizesiz Gidilen Avrupa Ülkeleri: Avrupa ülkelerini daha yakından keşfetmek isteyen gezginler, Balkan ülkelerinin birçoğunun vize istemediğini bilmeli. Vizesiz seyahat edebileceğiniz Avrupa ülkelerinden bazıları; Andorra, Arnavutluk (Balkanlar), Belarus, Bosna Hersek (Balkan ülkeleri), Karadağ, Kosova, KKTC, Makedonya, Moldova, Sırbistan ya da Ukrayna. Arnavutluk’ta 90 güne kadar, Bosna-Hersek’te 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, Kosova’da 90 güne kadar, Makedonya’da 90 güne kadar, Sırbistan ve Karadağ’da 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz kalabiliyorsunuz.

- Vizesiz Gidilen Asya Ülkeleri: Vize almadan ya da sınır kapısında ve online vize ile gidebileceğiniz Asya kıtası ülkeleri arasında ise Azerbaycan (Bakü’ye girerken vize istiyor.), Bahreyn (Sınır kapısında vize), Doğu Timur, Endonezya (Sınır kapısında vize), Filipinler, Gürcistan, Hong Kong, Irak (Sınır kapısında vize), İran, Japonya, Kamboçya (Sınır kapısında vize), Katar (Sınır kapısında vize), Kazakistan, Kırgızistan, Güney Kore, Lübnan, Makau Özel İdare Bölgesi, Maldivler, Malezya, Moğolistan, Singapur, Sri Lanka (Sınır kapısında vize), Suriye, Tayland, Tayvan, Ürdün yer alıyor. Ürdün’de ve İran’da 90 güne kadar, Kırgızistan’da 1 ay, Lübnan’da 180 gün içinde 90 güne kadar, Kazakistan’da 30 güne kadar, Gürcistan’da ise 1 yıl vizesiz kalmak mümkün. Irak’ta sınır kapısında 10 günlük, Katar’da ise kapıda 2 hafta vize isteniyor.

- Vizesiz Gidilebilen Afrika Ülkeleri: Afrika ülkelerini merak eden gezginler ise, vize almadan Botsvana, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti (Sınır kapısında vize), Kenya (E-vize), Libya, Mauritius, Seyşeller, Sudan (Sınırda vize), Svaziland, Tunus ve Zambiya’ya gidebilir.

- Vizesiz Gidilebilen Amerika Ülkeleri: Amerika’nın görenleri kendisine hayran bırakan lokasyonlarını keşfetmek isteyenlerin, belki Kuzey Amerika’ya değil ama Amerika kıtasında seyahat edebilecekleri birçok vizesiz ülke bulunuyor. Türk vatandaşlarından vize istemeyen Güney Amerika ülkeleri; Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Paraguay, Peru, Şili,Trinidad, Tobago, Uruguay, Venezuella'dır. Orta Amerika ülkeleri ise Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Honduras, Jamaika, Kosta Rika, Meksika (E-vize), Nikaragua, Panama, St. Christopher ve Nevis, St Lucia'dır.

- Vizesiz Okyanusya Ülkeleri: Okyanusya ülkelerini ziyaret ederek unutulmaz anılar biriktirmek istiyorsanız; Fiji, Palau Cumhuriyeti, Tuvala, Vanuatu vizesiz olarak seyahat edebileceğiniz Okyanusya ülkeleri arasındadır.



Anahtar Kelimeler: Pegasus Vizesiz Gidilebilen Ülkeler

İlginizi Çekebilir