Prof. Dr. Öksüz,Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Asli Üyeliğine Seçildi

Prof. Dr. Öksüz,Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Asli Üyeliğine Seçildi

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Çaykaralı hemşehrimiz Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu asli üyeliğine seçildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Edebiyat Fakültesi öğretim  üyesi Çaykaralı hemşehrimiz Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu asli üyeliğine seçildi. 

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Teşkilat ve Görevleri hakkındaki 664 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13. maddesi ile Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Asli, Şeref ve Haberleşme Üyeleri Yönetmeliğinin 6. maddesine istinaden, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Edebiyat Fakültesi öğretim  üyesi hemşehrimiz Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu asli üyeliğine seçildi. /resimler/2018-11/22/0035226140301.jpgPROF.DR.HİKMET ÖKSÜZ KİMDİR?

1965 yılında Trabzon´un Çaykara ilçesinin Kabataş Köyünde doğdu. İlköğrenimini Çaykara´da, liseyi Trabzon´da tamamladı. 1987 yılında Karadeniz Teknik Üniversite´sinden mezun oldu. İstanbul Üniversite´sinden 1992 yılında Lozan´da Batı Trakya Sorunu İsimli teziyle Yüksek Lisans; 

1996 yılında Atatürk Dönemi Türkiye´nin Balkan Politikası (1923-1938)? İsimli teziyle de Doktora derecesini aldı. 1995 yılından beri Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde görev yaparken Rektör yardımcılığı görevine getirildi. 

1999 yılında Yardımcı Doçent, 2003 yılında Doçent, 2008 yılında da Profesör oldu. 20. yüzyılda Balkanlar ve Trabzon üzerine 65 bilimsel makalesi, 3 kitap editörlüğü, 2 de kitabı vardır. Kıbrıs, Avrupa Birliği, Pontus ve Ermeni Sorunu ile ilgili Trabzon´da ve Türkiye´nin çeşitli illerinde konferanslar verdi. Bilimsel çalışma alanı ile ilgili ulusal hakemli dergilerin yayın ve hakem kurullarında görev yapmaktadır. 8 Yüksek Lisans Tezi yönetti. 5 Doktora Tezi, danışmanlığında sürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Akademik ve İdari Görevleri:
Türkiye Cumhuriyeti Anabilim Dalı Başkanlığı,
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanlığı,
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör yardımcılığı

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



ALİ KEMAL AYDIN
22.11.2018 22:50:36
Öncelikle Sevgili Kardeşimize güzelliğimize çalışmalarında sorumluluklarında üstün başarılar dilerim. Doğrulukta Güzellikte SİZ varsanız BİZ varız. Basın grubu olarak bilgilendirme çalışmalarınıza ayrıca teşekkürler. SELAMLAR ? SEVGİLER?..

İlginizi Çekebilir