Ramazan Bayramın Kutlu Olsun Çaykara'm

Ramazan Bayramın Kutlu Olsun Çaykara

21 Nisan 2023 Cuma günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak Ramazan Bayramı dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-BAYRAM PAYLAŞMA VE DAYANIŞMADIR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Kaymakam Güzel’in mesajı:

 Değerli Çaykara’lı Hemşerilerim…

 Mübarek üç ayların Bayramla taçlandırıldığı, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, dirlik ve düzenliğimizin sağlandığı, millet olma şuurumuzun şekillendiği ve kuvvetlendiği. kalplerin birbirine yaklaştığı, milli ve manevi duyguların tazelendiği, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruğa ulaştığı, bir Ramazan Bayramı’na daha ulaşmış bulunuyoruz.

Bayramlar, toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız özel günlerdir. Bir Ramazan Bayramını daha idrak etmekte, bu mübarek günlerin rahmet ve bereketinde buluşmaktayız.

Hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğun olarak yaşandığı bu bayram günlerinde, bayramın bir anlamı da bayramlaşma ve kaynaşma olduğu için, bayrama buruk giren şehit ailelerini, gazilerimizi, kimsesiz, fakir ve muhtaç vatandaşlarımızı, hastalarımızı ziyaret ederek bayram sevincimizi onlarla paylaşıyoruz. 

Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlar eşin, dostun, akrabanın, hastaların ve büyüklerin ziyaret edildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların giderildiği, küskünlerin barıştığı sevgi ve mağfiret günleridir.

Bu duygularla, başta Çaykara’lı  hemşerilerimiz olmak üzere tüm halkımızın mübarek Ramazan Bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluk içinde, nice huzurlu günlere hep birlikte ulaşmayı temenni ediyorum.

BAŞKAN TOK-BAYRAMLAR KARDEŞLİĞİN PEKİŞTİĞİ GÜNLERDİR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Başkan Tok’un mesajı:

Rahmetin, bereketin ve şefaatin müjdelendiği, manevi duyguların en üst seviyede hissedildiği mübarek bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, huzur içinde bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar,  insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının arttığı, herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı en güzel zamanlardır. 

 Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, dargınlık ve küskünlüklerimizi unutarak, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlamalı, özellikle kritik süreçlerden geçtiğimiz bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Çaykara’lı kardeşlerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramını kutlar, Bayramın şehrimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa, sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

MÜFTÜ ŞENOCAK-BAYRAMLAR TOPLUMUMUZUN EN MÜSTESNA GÜNLERİDİR

Çaykara İlçe  Müftüsü Vahit Şenocak, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
Rahmet, bereket ve arınma mevsimi ramazan ayının ardından; barış, kardeşlik ve esenlik rüzgârlarının dalga dalga yayılarak bütün hayatı kuşatacağı Ramazan Bayramı’na girildiğini belirten Müftü Şenocak mesajında; "Bayram; bir ay boyunca iyilik, ibadet ve tefekkürle kendini her yönüyle eğiten müminlere ramazan-ı şerif’in en güzel armağanıdır. Bayram; kardeşine tebessüm etmeyi sadaka bilen peygamber ahlakının müntesiplerine, yeryüzündeki olanca kötülüğe karşılık, kardeşlik ve muhabbeti bütün âleme yaymak için büyük bir umut ve azimle çalışan iyilik erlerine, âlemlerin rabbinden bir hediye ve rahmet vesilesidir. Bayramları anlamlı kılan, can taşıyan her varlığın bu iyilik ve güzellik ikliminden en güzel şekilde istifade etmesidir. 

Dolayısıyla acı, hüzün ve gözyaşının kuşattığı dünyamızda, bütün müminler olarak aynı hissiyatı ve aynı sevinci yaşamak adına birlik-beraberliğimizi, kardeşlik duygularımızı, gönül köprülerimizi onarmak ve güçlendirmek bayramların bizlere yüklediği en önemli görev olmalıdır. 

Bayram, bizleri istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran en müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, zamanı başka zaman, cihanı başka cihan eyleyen, mahzun gönüllere sevinç ve müjde tattıran, coşku ve barış rüzgârlarının dalga dalga yayıldığı ulvî zaman dilimleridir. Bu coşku, bayram sabahı, bayram namazı ile birlikte tekbirlerle gürleşir, gönülden gönüle, evlerden evlere taşınır; sokaklara, meydanlara taşar; müminlerin yüzünde ve sesinde hayat bulur. 

Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insanî ve İslamî güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının en güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Bayramlar mutluluğun, sevincin, hakkını verme günleridir.

 “İsraftan kaçınarak tasarruf ettiğimiz Allah’ın bizlere verdiği nimetlerden” fakirlerimizi, yoksullarımızı, dul ve yetimlerimizi, bu günlerde muhtaçlarımızı ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi zekât, fitre, sadaka ve yardımlarımızla sevindirmeliyiz. Birlik ve beraberliğe ekmek ve sudan daha muhtaç olduğumuzu unutmamalıyız. Bayrama barış, umut ve güven içinde ulaşan bizler, bugün umutsuzluğu gönüllerimizden söküp, bizden bayram neşesi bekleyenlere beklediklerini ikram etmeli; bayramın sevincini, neşesini dua, tekbir ve selamlarla önce kendi içimizde duymalı sonra da bayrama acıyla, gözyaşıyla ulaşabilmiş kardeşlerimize bunu en kalbi ve samimi duygularımızla hissettirmeliyiz. Bayramda evlerden evlere taşınan armağanları, gönüllerden gönüllere taşıyalım! Hayatın çilesini birlikte omuzladığımız eşlerimizi sevindirelim. Özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı unutmayalım ve onların hayır dualarını alalım. Evlerimizin canlı bayramları olan çocuklarımızı, kuşatıcı bir sevgi ve kardeşliği yaşadığımız bu ibadetin coşkusu ile tanıştıralım. Bize sığınan kırık kalpleri onaralım, gönlümüzün kapılarını Allah’ın biçare misafirlerine açalım. Bayramın manevi atmosferinde mültecileri, yetimleri, yaşlıları ve engellilerin gönüllerini imar etme, huzurevlerinde kalanları, öğrencileri, toplumumuzun yetimleri sokak çocuklarımızı, yoksulları, onuruyla, izzetiyle yaşayan ihtiyaç sahiplerini, vatanımızın uğrunda canını feda eden aziz şehitlerimizin emaneti olan eşlerini ve yavrularını, hatırlayalım. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri, yara alan kardeşliklerimizi onaralım. Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim. 

Bayram yapamayanlara bayram yaptıralım. Bayram vesilesiyle araçlarıyla seyahat edecek vatandaşlarımızın araçlarının bakımını yaptırmalarını, uykusuz ve dikkatsiz araç kullanmamalarını, trafik kurallarına uymalarını hatırlatır, daha nice sağlıklı, mutlu ve umutlu bayramlara kavuşma temennisi ile Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik eder, bayramın milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Allah’tan niyaz ederim" ifadelerine yer verdi.



Anahtar Kelimeler: Ramazan Bayramın Kutlu Olsun Çaykara'

İlginizi Çekebilir