Regaib Kandiliniz Mübarek olsun

Regaib Kandiliniz Mübarek olsun

Onbir Ayın Sultanı, Ramazan Ayının Müjdecisi olan yeni bir Regaib kandiline ulaşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan maneviyatı mevsimine girdiğimizin habercisi olan 7 Nisan akşamı Regaib kandilidir. Üç ayların başlangıcı olan bu günlerin Müslümanlar için ibadet, tövbe, dua, iyilik anlamında büyük önem taşımaktadır. Recep Ayı ile başlayarak Şaban ayı ile devam eden ve Ramazan Ayı ile son bulan mübarek üç aylara girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu aylar, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu ve maneviyatı paylaşan gönüllerin bir araya geldiği çok özel günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Çaykara Gündem Gazetesi yönetimi olarak, Müslümanların mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili´ni tebrik ediyor, ülkemize ve insanlığa dirlik, birlik, milletimize, İslam alemine barış, huzur ve kardeşlik getirmesini Yüce Mevla´dan niyaz ediyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. 

REGAİB NEDİR?

Arapça ?Reğa-be? kelimesinden gelmektedir. Kelime anlamı olarak onu elde etmek, ona karşı meyletmek, çaba harcamak, arzulamak, bir şeyi istemek gibi anlamlara gelmektedir. Reğabe kelimesinden türeyen Reğib kelimesi ise; arzulanan, kendisine rağbet edilen, talep edilen şey anlamına gelir. Regaip ise kelime anlamı olarak; değerli, kıymetli, ihsan, nefis, çokça rağbet edilen? gibi manalara gelir. 

Regaip Kandili doğrudan Kur´an kaynaklı olmasa da dinî kültürde zamanla büyük kutlamalarla kutlanmaya başlanmış ve kendisine burada önemli bir yer edinmiştir. Klasik dinî kültürün yanı sıra tasavvuf geleneği ve kültüründe de bu Kandil diğer kandiller gibi önemli bir yere sahiptir.

www.caykaragundem.com 



İlginizi Çekebilir