Regaib Kandilin Kutlu Olsun Çaykara'm

Regaib Kandilin Kutlu Olsun Çaykara

Regaib Kandili dolayısı ile Kaymakam Erbek,Başkan Tok ve Müftü Şenocak birer mesaj yayınladılar.

İslam Alemi olarak 11 Ocak 2024 akşamı idrak edeceğimiz Regaib Kandili dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak birer mesaj yayınlayarak Çaykara’lı hemşerilerimizin ve İslam Aleminin Kandillerini kutladılar.

KAYMAKAM ERBEK-BU AYLARDA BİRBİRİMİZE KENETLENMELİYİZ

Çaykara Kaymakamı Gürdal ERBEK, Regaib  Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Kaymakam  ERBEK’in mesajı şu şekilde;

Değerli Çaykara’lı Hemşerilerim…

Rahmet ve bereket ayları olan Üç Ayların başlangıcını müjdeleyen, hem bizleri birbirimize kenetleyen, hem de kendimizi Yaradan’a daha da yakın hissetmemize vesile olan, feyiz ve bereketle dolu Regaip Kandil’ini kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle; başta siz Çaykara’lı  hemşerilerim olmak üzere tüm İslam Aleminin Regaip Kandil’ini tebrik ediyor, bu gecenin birlik, beraberlik, barış ve huzur getirmesini diliyorum. 

BAŞKAN TOK-KANDİLLER BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Regaip Kandili mesajı yayımladı. Başkan Tok “Mübarek üç ayların başladığı Regaip Kandilimizi ülkemiz, milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık adına en içten dua ve temennilerimle tebrik ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Hanefi Tok, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Üç aylar, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı mübarek günlerdir. Üç ayların ve mübarek Ramazan ayının müjdecisi Regaip Kandili de bizler için manevi bir fırsattır. Böylesi günler kalplerimizi sevgiyle dolduran, birbirimize hoşgörülü ve saygılı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma gibi duygularımızı artıran ve biz kullarını Allah'a yakınlaştıran günlerdir.

Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu müstesna geceyi bir kez daha eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu gecede sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki yönlerimizin yeniden ön plana çıkmasına gayret göstermeli ve dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Filistin’deki Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere tüm dünyaya barış ve huzurun hakim olmasını temenni ediyor, Başta Çaykara’lı Hemşerilerim olmak üzere İslam Alemi’nin mübarek Regaip Kandilini kutluyorum.”

MÜFTÜ ŞENOCAK-DUA VE MERHAMET AYLARI BAŞLIYOR

Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Regaib Kandili dolayısı ile bir mesaj yayınladı

Müftü Şenocak’ın yayınladığı mesaj şu şekilde;

Allah Teâlâ bazı mekânları ve bazı zamanları diğerlerine göre daha feyizli ve mübarek kılmıştır.

11 Ocak 2024  Perşembe günü rahmeti, bereketi, fazileti ve mağfireti bol, kutlu bir zaman dilimi olan Üç Aylar’a girmenin mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu aylar dini duyguların yoğunluk kazandığı, şefkat, merhamet, yardımlaşma ve dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı zaman dilimleridir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Recep ve Şaban aylarında diğer aylara göre daha fazla nafile ibadet eder, Ramazan ayına ruhen ve bedenen büyük bir itina ile hazırlanırdı. Bizler de bu aylarda ve içindeki kandil gecelerinde, geçmişimizin muhasebesini yaparak, sorumluluklarımızı gözden geçirerek, günahlarımıza tövbe ederek, hayır hasenat yaparak ve çokça Kuran okuyup anlamaya çalışarak uygulama gayreti içerisinde olmalıyız.

11 Ocak 2024 Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece hep birlikte Regaib Kandilini idrak etmiş olacağız. Peygamberimiz (s.a.v.) bu gece ile ilgili şöyle buyurmaktadır: “Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar Receb’in ilk Cuma gecesi (Regaib Gecesi), Şaban’ın ortasında bulunan gece (Berat Gecesi), Cuma geceleri, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir.” (Beyhaki, Sünen, Şuabül- Iman, 3/342)

Bu duygu ve düşüncelerle başta Çaykara’lı hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin, İslam âleminin mübarek “Üç Aylarını ve Regaib Kandilini” tebrik ediyorum.



Anahtar Kelimeler: Regaib Kandilin Kutlu Olsun Çaykara'

İlginizi Çekebilir