Rektörlük Görevi İade Edildi

Rektörlük Görevi İade Edildi

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden alınan Çaykaralı Prof. Dr. İsmail Yüksek için Yüksek Öğrenim Kurulu önemli bir karar verdi.

15 Temmuz FETÖ Darbe teşebbüsü sonrası görev süresinin bitimine 1 ay kala Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden alınan Prof. Dr. İsmail Yüksek için Yüksek Öğrenim Kurulu önemli bir karar verdi. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü iken 2010 yılında Fatih Üniversitesi´nden alarak göreve başlattığı iki öğrenim görevlisine husumet duyan bir başka görevlinin şikâyeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan ve soruşturma süresinde görevden alınan İsmail Yüksek, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine iade edildi. Yüksek Öğrenim Kurulu Denetleme Kurulu´nun yapmış olduğu soruşturmayı değerlendiren YÖK, İsmail Yüksek´in görevine iade edilmesine karar verdi. Görev süresi biten Prof. Yüksek´in, rektörlük koltuğuna oturmadan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü´nün başdanışmanlığına ataması yapıldı. Prof. İsmail Yüksek´in İstanbul´da yürütülen Teknopark ve diğer teknoloji projelerinden sorumlu olacağı öğrenildi. 



İbrahim Hakkı Yeşilçiçek
9.10.2016 18:07:42
Hemşehrimize Ülkemiz ve İlçemiz adına çalışmalarında üstün başarılar dilerim.bt

İlginizi Çekebilir