Resmi Evraklar Kahve Köşelerinde

Resmi Evraklar Kahve Köşelerinde

Uzungöl´de Resmi Evraklar Kahve Köşelerinde

RESMİ EVRAKLAR KAHVE KÖŞELERİNDE

Uzungöl Halkının Postane isyanı devam ediyor.2016 Yılının Eylül ayından itibaren Postanenin kapanmasının ardından Uzungöl Halkı Resmi işlemlerini yapabilmek için Çaykara İlçesine inmek zorunda bırakılırken diğer taraftan ise mektuplar kahve köşelerine bırakılıyor.

BİR FATURA İÇİN ÇAYKARA´YA

Uzungöl Halkı postane kapalı olduğu için bir elektrik faturası ya da su faturasını yatırmak için Çaykara İlçesine inmek zorunda kalıyor.10 Tl su faturası ödeyecek olan vatandaş bir 10 TL de araba parası vererek Çaykara ilçesine geliyor ve de faturasını yatırabiliyor.

RESMİ EVRAKLAR ÇOĞU KEZ KAYBOLUYOR

Uzungöl´de hemen hemen herkes Turizm ile uğraşıyor.BU yüzden de her esnafın banka ile mutlaka bir işi oluyor.Doğal olarak da bankalardan her gün bir çok evrak geliyor Uzungöl´e.

Ancak üzülerek ifade etmek isteriz ki bu evraklar kahve köşelerinde yok oluyor.Çoğu defa sahiplerine ulaştırılamıyor evraklar.

BİNLERCE MEKTUP BUL BULABİLİRSEN

Normalde postanelere gelen mektuplar ya kurumlara göre ya da mahallelere göre bir şekilde sınıflandırılır ve de o şekilde raflara konulur.Ya da postacı tarafından sahiplerine dağıtılır.

Oysa Uzungöl´de karmakarışık bir durum söz konusu Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Tüm mahallelerin mektupları birbirine karışmış.Hangisi resmi evrak hangisi özel mektup belli değil.Bir masanın üzerinde ya da etrafındaki kutularda binlerce mektup.İnsanın kendi mektubunu bulabilmesi için en az 2 saatini ayırıp tüm mektupları tek tek elden geçirmesi gerekiyor.

Hatta 50 sene öncesini düşünün.50 Sene önce büyüklerimize derlerdi ki postanede mektubun var git al.Şimdi de mektupları inceleyen tanıdık bir isim ile karşılaşınca arkadaşına haber veriyor.Merktubun var gel al diyor.Tabi mektubu bulabilmek için en az 2-3 saat zaman lazım

Oysa tam 7 sene Postanede halkımıza hizmet veren Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan hem mahallelerin mektuplarını gönderiyor hem de halkımızın mektuplarını elden dağıtıyordu.

MEKTUPLAR HER GÜN ARTIYOR

Uygulamadan hiç kimsenin haberi yok.Bu yüzden gelen mektuplar her gün artıyor.Ve de sayıları öylesine korkutucu bir rakama ulaşıyor ki o mektupların içerisinden bir insanın kendi mektubunu bulabilmersi gün geçtikçe çok daha zor bir hale geliyor.

KADINLAR ÇOCUKLAR KAHVEYE GELMEYENLER NE YAPACAK?

Yetkililere şunu da sormak durumundayız.Mektuplar Uzungöl´de kahve köşelerinde.Peki kahveye gidemeyenler mektuplarını nasıl alacaklar?Örneğin kadınlarımız,çocuklarımız,yaşlılşarımız ya da yolu kahveye hiç düşmeyenler.Bu insanlara ne diyeceğiz?Sizin nmektup beklemeye hakkınız yok mu diyeceğiz?

POSTANE NEDEN KAPANDI?

Bilindiği gibi Uzungöl´de Postane 2009 yılından 2016 yılına kadar yaklaşık olarak 7 sene boyunca Uzungöl Muhtarı Mustafa Tahan tarafından hizmet verdi.Ancak gelin görün ki olayın bir de ekonomik boyutuna bakmak gerekiyor.

Ayda 1300 TL Maaş veriyorlar postaneyi işleten görevliye.Elektrik,yakacak,kira her şey görevliye ait.Ve de bu şartlarda verdikleri 1300 TL para sadece yakacağa yetmiyor.Soba günde ortalama 10 saat yanmak zorunda çünkü.Elektrik sobası kullanacağım desen yine her ay en az 400-500 TL elektrik faturası ödemek zorundasın.

İşte bu zor şartlarda Uzungöl Muhtarımız Mustafa Tahan ancak 7 sene dayanabildi.Sonunda bıçak kemiğe dayandı.Ve de postaneden ayrıldı Muhtarımız.Ve de bu şartlarda hiç kimse postaneyi işletmek istemedi Uzungöl´de.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Her gün yüzlerce faturanın ödendiği ve de Ülkemizin en fazla ödeme yapılan acentelerinden bir tanesine sahip olan Uzungöl acentesinde şimdi ise o ödeme yapan yüzlerce vatandaş her gün yollarda.Faturalarını ödeyebilmek için çözümü Uzungöl dışında buluyor.

Bizler de buradan Çaykara Gündem Gazetesi olarak tüm yetkililere seslenmek istiyoruz.Uzungöl Halkının bu isyanını duyacak ve de bu garip çelişkiye çözüm getirebilecek bir yetkili makam yok mu acaba?

Ya da sorularımıza devam edelim.Çok değil bundan bir ay sonra Uzungöl´de Turizm sezonu başlayacak.Ve de her gün onbinlerce insan Uzungöl´e akın adecek.

Yaz mevsiminde en çok karşılaştığımız sorulardan bir tanesi ile karşılaşacağız.Soracak gelen misafirimiz:

-Fatura ödemesi yapmam gerekiyor.Postane nerede acaba?

Acaba bizim o turiste ne cevap vermemiz gerekiyor.

-Burası bir turizm merkezi ama burada fatura ödeyemezsiniz.18 Km yol gidip faturanızı ilçede yatırın mı diyeceğiz.

Benim aklım almıyor ama bu garip çelişkiye cevap verebilecek ve de Uzungöl insanının bu haklı isyanına cevap verebilecek bir yetkili bulabilecek miyiz acaba?

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir