Rize´den, Çaykara Yaylalarına Tur!

Rize´den, Çaykara Yaylalarına Tur!

Rizeli turizm işletmecisi düzenlediği günübirlik turla doğaseverlere yeşil yol güzergâhını takip ederek Çaykara Yaylalarının bir kısmını gezme imkanı sağladı.

Rize´den erken saatlerde hareket eden doğaseverler, 2 saatte  Çaykara´ya bağlı dünyaca ünlü turistik merkezi Uzungöl´e ulaştı. Kalkınma Bakanlığına bağlı Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından yürütülen ve 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak "YeşŸil Yol Projesi" güzergahını takip eden 18 kişilik grup, sırasıyla Çaykara Çayıroba (Yente) Yaylası ve Haya Geçidi´nin ardından Rize´nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer Yaylası´na geçti.

Bir günlük gezi boyunca sahile inmeden İkizdere Vadisi, Çağrankaya Yaylası, Handüzü Yaylası, Arapdüzü, Kibledağı´nı gezen grup, Güneysu ilçesinin ardından Rize´ye ulaşarak turu tamamladı.

Turizm işletmecisi Kemal Denizalp, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz´in eşŸsiz görüntüye sahip olduğunu belirterek, "Bu bölgede şimdiye kadar hiç yapılmamış ve turizme açılmamışŸsafari turunu yeşil yol sayesinde başlatmak istedik" dedi.

İlkini gerçekleştirdikleri tur kapsamında Rize merkezden hareket ettiklerini dile getiren Denizalp, "Trabzon´un Of ve Çaykara ilçelerini geçerek dünyaca ünlü Uzungöl´e ulaştık. Buradan yeşil yol güzergahı üzerinden Çaykara Çayıroba (Yente) Yaylası´na geçtik. Buradaki doğanın güzelliği karşısında İsviçre´deki Alp Dağları hiçbir şey değil fakat bugüne kadar bu yaylalarımızı ve dağlarımızı hiç kimse turizme kazandırmak için uğraşmadı. Hep sahilden Karadeniz turu yapılarak güzelliklerimiz gösterilmeye çalışıldı" diye konuştu.

Denizalp, bu dağların ve yaylaların bölge turizmi için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, devletin Samsun´dan Artvin´e kadar 2 bin 300 kilometrelik Yeşil Yol Projesi olduğuna dikkati çekti.

Bugünlerde insanların sahilde serinlemek için denize girdiğini anlatan Denizalp, "Biz de buralarda bir tarafta kar, bir tarafta güneşŸ ve muhteşem doğal güzelliği yaşıyoruz. Rakım yüksek olduğu için üşüyoruz. Böyle bir doğŸayla başŸbaşŸayız. Herkesin gelip görmesini isteriz" ifadesini kullandı.

Haber kaynağı: haberler.com



Anahtar Kelimeler: Rize Çaykara Yaylalarına

İlginizi Çekebilir