Şampiyonluk Kutlamalarında Mutluluğa Kurşun Sıkmayalım Uyarısı

Şampiyonluk Kutlamalarında Mutluluğa Kurşun Sıkmayalım Uyarısı

Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığından Trabzon Spor Taraftarımıza Şampiyonluk Kutlamalarında Mutluluğa Kurşun Sıkma uyarısı geldi.

Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığından Trabzon Spor Taraftarımıza Mutluluğa Kurşun Sıkma uyarısı geldi.İl Jandarma Alay Komutanlığı konu ile ilgili bir 25 saniyelik video hazırladı.

2021-2022 Süper Lig Ahmet Çalık sezonunda Trabzon Spor Futbol Takımımız emin adımlar ile şampiyonluğa yürüyor.Ligin bitimine 9 Hafta kala en yakın rakibi İ.H.Konyaspor’un 15 puan önünde şampiyonluğa yürüyen Bordo Mavili Takımımız için artık herkes Şampiyonluğun ne zaman resmi olarak belli olacağını bekliyor.

Şampiyonluğa Emin adımlar ile yürüyen Trabzon Spor taraftarı için Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından Mutluluğa Kurşun Sıkma uyarısı geldi.Şampiyonluk sevincimizin silah kullanmadan kutlanması gereken videoda Trabzon ilinde daha önce yorgun mermi olarak tabir edilen gelişigüzel açılan ateş sonucu hayatı solan insanlardan örnek verildi ve aynı acıların bir kere daha yaşanmaması için Şampiyonluk kutlamalarında silah kullanılmaması tavsiyelerinde bulunuldu.

İşte Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığının konu ile ilgili uyarısı;

Süper Ligde şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen Trabzonspor için yapılacak kutlamalarda uyarılar peş peşe gelmeye devam ediyor. Bordo - Mavililerin 38 yıl sonra resmi olarak şampiyonluğunu garantilemesi sonrası yapılacak sevinç gösterilerinde silah kullanmamaları istendi. 
Trabzon İl Jandarma Komutanlığı da resmi sitesinden, “TrabzonMutluluğa Kurşun Sıkmaz” hashtag’i ile bir video yayınladı.
Video ile ilgili yapılan açıklamada, Trabzon’da daha önce bir çok yorgun mermi vakası meydana geldiği hatırlatılarak, “Trabzon ilimiz genelinde maalesef tasvip edilmeyecek şekilde sevinçlerimizde, düğünlerimizde, asker uğurlamalarında, Trabzonspor’umuzun başarılarında, milli maçlarımızda, dini ve resmi bayramlarımızda silahla kutlama alışkanlıkları son derece yaygındır.

Silah atmanın bir eğlence olmadığı da akıldan çıkarılmaması gereken bir gerçektir. Çünkü mermi namluyu terk ettikten sonra ona yön vermek imkansızdır.

İlimizde de çok sayıda ‘Yorgun Mermi’ vakalarından dolayı  yaralanmalar ve can kayıpları da yaşanmaktadır. 15 yaşındaki Emir Yuşa Atıcı‘ da bir maganda kurşunu ile genç yaşında solan bir evladımızdı. Teknolojinin tüm imkanları kullanılarak Emir Yuşa Atıcı'nın failinin yakalanması için çalışmalar devam etmektedir.

Bu ve buna benzer olaylar yaşanmasın diye Trabzon İl Jandarma Komutanlığı olarak *‘Trabzon Mutluluğa Kurşun Sıkmaz’ diyerek başka Emir Yuşa’lar ölmesin,, sevinç ve mutluluklarımız, bir başkasının göz yaşlarına dönmesin istiyoruz.

Bu bilinç ve görev anlayışı ile Trabzon İl Jandarma Komutanlığı olarak düğünlerde, asker uğurlamalarında, kına gecelerinde, eğlencelerde, yayla ve köylerde devriyeler artırılmış aynı zamanda da sivil unsurlarla da kontrol edilmektedir.

Görev yaptığımız şehrimizin göz bebeği Trabzonspor’umuzun da Şampiyonluk yürüyüşünde sevincimizi ve coşkumuzu silah atarak değil marş söyleyerek, kemençe çalarak, Kolbastı ve Horon oynayarak kutlayalım.

Merhum Emir Yuşa Atıcı'nın babası Mustafa Atıcı'nın sesinden hazırlamış olduğumuz

 '#TrabzonMutluluğaKurşunSıkmaz' durumsal farkındalılık videosu Trabzon İl J.K.lığınca hazırlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı. 



İlginizi Çekebilir