Şehit Kaymakam Safitürk´ün Babası Ata Toprağında

Şehit Kaymakam Safitürk´ün Babası Ata Toprağında

Mardin´in Derik Kaymakamlığına PKK´lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan Çaykaralı Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk´ün babası Asım Safitürk, Ata toprağı Çaykara´ya geldi.

Mardin´in Derik Kaymakamlığına PKK´lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan Çaykaralı Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk´ün babası Asım Safitürk, Ata toprağı Çaykara´ya geldi./resimler/2017-4/30/2131357210369.jpgÇaykara´da Kaymakam İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından karşılanan Asim Safitürk ilçede bir süre kaldıktan sonra ilçemiz Maraşlı Mahallesine giderek dede toprağını ziyaret etti. Daha sonra tekrar ilçeye dönen Asım Safitürk, Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programa katıldı. Burada öğrencilere seslenen Safitürk,oğluyla gurur duyduğunu dile getirerek, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah´a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin." diye konuştu. Konuşması sırasında duygulu anların yaşanmasına neden oldu. 

Konuşmanın ardından Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanı Hanefi Tok, baba safitürk´e Kuran-i kerim taktim ettiler.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir