Şehit İhsan Mutlu Mezarı Başında Anıldı

Şehit İhsan Mutlu Mezarı Başında Anıldı

İlçemiz Uzungöl Elmalı Mahallesinden Şehit İhsan Mutlu ölüm yıldönümünde Elmalı Mahallesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Şehit İhsan Mutlu’yu anma törenine Çaykara İlçe Jandarma Karakol Komutanı ve İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili J.Kd.Bşçvş Aşkın Hava,İlçe Emniyet Amiri Alparslan Albayrak,Çaykara Müftüsü Vahit Şenocak,Çaykara Müftülüğü İlçe Vaazı Mecit Anaçoğlu,Çaykara Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman Yıldırım,Şehit İhsan Mutlu’nun ailesi ve vatandaşlar katıldılar.

Okunan Kur’an-ı Kerimin ardından şehitlerimiz için gerçekleştirilen dua ile birlikte Şehidimizi anma ziyareti tamamlandı.

Protokol üyeleri tarafından Şehit mezarı ziyaretinin ardından Elmalı Mahallesi Üreten Eller Derneği tarafından bölgemize hizmet vermekte olan Üreten Eller kursu ziyaret edilerek öğretmen ve kursiyerler ile sohbet yapıldı.

ŞEHİDİMİZİ ANIMSAYALIM

Çaykara’lı Şehidimiz Şehit İhsan Mutlu 14 Eylül 1969 yılında İlçemiz Elmalı Mahallesinde dünyaya geldi.Elmalı Mahallesinin sevilen isimlerinden Merhum Tahir & Ayşe Mutlu’nun oğlu olan İhsan Mutlu ilkokulu Elmalı Mahallesinde Ortaokulu ise Taşkıran Ortaokulunda okudu.

1989 Yılında vatani görevini yerine getirmek üzere askere giden Şehit İhsan Mutlu Manisa Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alayında acemi birliğini tamamladıktan sonra 4.Jandarma Taburu 8.Jandarma Bölüğü Diyarbakır Lice’de usta birliği için görevine başladı.

24 Şubat 1990 tarihinde Diyarbakır Lice’de teröristler ile girilen çatışmada Şehit olan Şehit İhsan Mutlu 25 Şubat 1990 tarihinde Çaykara İlçesinde göz yaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Çaykara Nufus Müdürü Halil Mutlu’nun ağabeyi olan Şehit İhsan Mutlu her yıl gerçekleştirilen törenler ile anılıyor.

Şehit İhsan Mutlu’nun ismi 1993 yılında Elmalı Mahallesindeki okula verildi ve Okulun ismi Şehit İhsan Mutlu İlkokulu adı ile bir ömür boyu yaşıyor.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak bir kere daha şehidimize Allah’tan rahmet,Çaykara İlçemize ve Üllkemize baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.



İlginizi Çekebilir