Şehitlerimizi Anmak Yetmez, Anlamak Gerek

Şehitlerimizi Anmak Yetmez, Anlamak Gerek

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kemal Çuman´ın kaleme aldığı "Şehitlerimizi anmak Yetmez, Anlamak Gerek " adlı makaleyi okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Ülkemiz 30 yıldır adı konulmamış bir savaşın içerisinde? 

Vatanımızı bölmek isteyen dış güçler yıllardır sürdürdükleri sinsi planlarla önce hain PKK ve daha sonra FETO örgütleriyle saldırmaya devam ediyorlar.. 

Üzülerek söylüyorum yıllardır ülkemiz bu uğurda maalesef çok sayıda şehit verdi... 

Hepimizin görevi ülkemizin bekası, bölünmez bütünlüğü için savaşmak ve yeri geldiğinde gözünü kırpmadan şehit olmaktır...

Askerlerimiz, polislerimiz, öğretmenlerimiz, bu konuda görevlerini tereddütsüz yaptılar? 

Hala devam eden terör ve bedeller ödeyen Türkiye? 

Bunca analar, babalar eşler ve çocuklar gözyaşı döktü? 

Yetmedi mi bunca hainlik ve Kalleşlik... 

Yetmedi mi bunca acı? 

Yetmedi mi bunca gözyaşı... 

Yetmedi mi hayatlarının baharlarında bunca fidanlar şehit oldu aramızdan ayrıldı? 

Yetmedi mi bunca anaları, babaları evlatsız, eşleri dul ve çocukları öksüz bırakmak? 

Bizler için bu vatan ve bu bayrak için hiçbir değerin satın alamayacağı geri getiremeyeceği canlarını feda eden şehitlerimize ve onların ailelerine vefa göstermek, saygı göstermek onları her yıl yapacağımız etkinliklerle mezarları başında anmak bizim hem insani hem de vatandaşlık görevimizdir? 

Peki, biz bu aziz şehitlerimiz için ne yapıyoruz?

Şehitlerimize yeteri kadar vefa gösterebiliyor muyuz? 

Bizi biz yapan değerleri yerine koyarken, her şehidimiz için yüreğimiz yansın, gözümüz yaşarsın? 

Bizler kendimizi, her şehidimizin annesi, babası, eşi, kardeşi, abisi, bacısı ve çocuklarının yerine koyalım? 

Her şehit mezarının bulunduğu topraklarda orada görev yapan mülki amirlerin, belediyelerin ve vatandaşların her şehidine sahip çıkarak şehit ailelerin acılarını bir nebze olsa da paylaşarak gönüllerini almak onların yanında bulunmak şehit ailelerin acılarını azaltır? 

Ayrıca Çaykaralı her şehit isminin cadde, sokak ve okullara verilmesi gelecek nesiller için çok önemlidir? 

Çaykara´da 18 Mart tarihlerinde her yıl ilçemizdeki tüm protokolü ve şehit ailelerini bir araya gelerek anma töreni düzenleniyor... 

Bunun için yetkililere teşekkür ediyorum? 

Ama demek ki şehitlerimizi anmak yetmiyor, anlamak gerek...

Şehit Ahmet Çamur´un isminin bir okula verilmesi ve iki yıldır mezarı başında anılması diğer şehit ailelerin üzülmelerine neden oldu? 

Bazı şehit aileleri gazetemizi arayarak eleştiride bulundular? 

Bu ülke için şehit olan herkes bizim için bir değerdir? 

Elbette ki Şehit Ahmet Çamur mezarı başında anılacak... 

Tüm şehitlerimize şefkatle yaklaşmak, onları Ahmet Çamur gibi mezarlarının başında Fatihalar okuyarak anmak, isimleri bir yerlere vermek, her şehit ailesinin en doğal isteğidir? 

Biz nasıl unuturuz, 23 yaşında hayatının baharında Batman´da kalleşçe şehit edilen ve mezarı Çaykara-Çambaşı mahallesinde olan Bülent Dinç´i? 

Biz nasıl unuturuz, Diyarbakır-Lice´de hainler tarafından 21 yaşında şehit edilen ve mezarı Çaykara-Elmalı mahallesinde bulunan İhsan Mutlu´yu? 

Biz nasıl unuturuz, Batman´da alçak PKK´lılar tarafından 25 yaşında şehit edilen ve mezarı Çaykara-Çambaşı Mahallesinden olan Orhan Sancar´ı? 

Biz nasıl unuturuz, Hatay´da şehit edilen, o dönemde evli olan 26 yaşında mezarı Çaykara-Ataköy Mahallesinde bulunan Yıldıray Birlik´i? 

Biz nasıl unuturuz, vatan hainleri tarafından Şırnak-Şemdinli´de şehit edilen ve geride 3 yavrusu yetim kalan mezarı Çaykara-Soğanlı Mahallesinde olan Ahmet Çamur´u? 

Biz nasıl unuturuz, insanlıktan yoksun hainler tarafından Adana´da 21 yaşında hayatın baharında şehit edilen ve mezarı Uzungöl´de olan Mehmet Aygün´ü? 

Biz hiç nasıl unuturuz, Habur gümrük memuru iken Tunceli´de kalleş PKK tarafından şehit edilen ve mezarı Çaykara-Ataköy Mahallesinde bulunan Mustafa Çakır´ı? 

Biz nasıl unuturuz, Vatan hainleri tarafından Bingöl-Kığı ilçesinde 21 yaşında şehit edilen İlçemizin Uzuntarla Mahallesinden olan ve mezarı Bursa´da bulunan Eyyüp Gürsoy´u? 

Biz nasıl unuturuz, İnsanlıklarından yoksun PKK tarafından Erzincan´da şehit edilen ilçemiz Uzuntarla mahallesinden olan ve mezarı Bursa´da bulunan Rafet Özsoy´u... 

Biz nasıl unuturuz, ülkemizin düşmanları tarafından Tunceli´de 25 yaşında şehit edilen ilçemiz Karaçam mahallesinden ve mezarı İstanbul´da bulunan Dursun Sıvaz´ı? 

Biz nasıl unuturuz, hain PKK´lılar tarafından Şirnak´ta şehit edilen daha 20 yaşlarında kaybettiğimiz ilçemiz Kabataş mahallesinden olan ve mezarı İstanbul´da bulunan Fatih Akaydın´ı? 

Biz nasıl unuturuz, 1999 depreminde Gölçük´de görev yaparken 25 yaşında kaybettiğimiz ve mezarı ilçemizin Kabataş Mahallesinden bulunan Ali Osman Canoğlu´nu? 

Biz nasıl unuturuz, Samsun´da görev yaparken teröristler tarafından 25 yaşında şehit edilen ve mezarı ilçemiz Eğridere mahallesinde olan polis memuru İsmail  Şen´i? 

Biz nasıl unuturuz, 1977 yılında Bolu´da görevli iken 27 yaşında şehit edilen ilçemiz Çambaşı Mahallesinden ve mezarı İstanbul´da bulunan Süleyman Şahin´i? 

Biz nasıl unuturuz, 2008 tarihinde görevde bulunduğu Van ilinde bir trafik kazası sonucu 32 yaşında kaybettiğimiz ve mezarı ilçemiz Yeşilalan Mahallesinde olan Şehit İbrahim Yüce´i? 

Biz nasıl unuturuz, 1998 yılında bölgemize sızan hain PKK´lı teröristlerce oteli yakılarak şehit edilen Çaykara-Uzungöl mahallesinden 34 yaşındaki Mustafa Kemal Akyüz´ü? 

Vatanımızda özgür ve bağımsız bir şekilde rahat yaşıyorsak, Ayyılldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa şehit olan asker, polis ve tüm sivillerin sayesindedir. Vefa borcumuzu şehitlerimizi ve onların ailelerine göstereceğimiz ilgi ve alaka ile ödeyeceğimize inanıyorum... 

Bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum?



İlginizi Çekebilir