Şekersu Mahallesi Şebeke Suyuna Kavuşuyor

Şekersu Mahallesi Şebeke Suyuna Kavuşuyor

İlçemiz Şekersu Mahallesi şebeke suyuna kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

Çaykara İlçesinin en eski Mahallelerinden olan ve Bayburt İl Sınırında bulunan Şekersu Mahallesinin en önemli sorunlarından bir tanesi olan su sorunu çözüme kavuşuyor.

Şekersu Mahallesi Muhtarı Mehmet Aygün, Şekersu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan’ın çabaları ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun katkıları ile Şekersu Mahallesi artık şebeke suyuna kavuşuyor.

TİSKİ Trabzon ve Çaykara ekibi günlerdir yoğun bir çalışma temposu içinde suyu Mahalle evlerine taşımaya çalışıyor. Yaklaşık 3 KM Mesafede bulunan Çarmalık Mevkiinin arka bölümünde oluşturulan depodan alınan su TİSKİ tarafından açılan kanal yolu ile Şekersu Mahallesine taşınıyor.

Ana Alterden her eve su bağlantısının verileceği çalışmada evine su bağlantısı aldırmak isteyen vatandaşların TİSKİ Çaykara Şubesine başvuruda bulunarak su talebinde bulunmaları gerekiyor. Şimdiye kadar Ana su arteri bulunmayan Şekersu Mahallesinde vatandaşlar kendi sularını kendi imkanları ile temin ediyorlardı.

MAHALLE HALKININ ABONELİK YAPMASI GEREKİYOR

Şekersu Mahallesine getirilen Su şebekesinden faydalanmak isteyen vatandaşların öncelikle birer su sayacı temin ederek evlerine taktırmaları daha sonra ise TİSKİ Çaykara Şubesinden abonelik işlemlerini yaptırmaları gerekiyor.

MUHTAR AYGÜN-BAŞKANLARIMIZA VE TİSKİ EKİBİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

Şekersu  Mahallesine hizmet taşıma anlamında  Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan ile birlikte senelerdir çok büyük gayretle çalıştıklarını ifade eden Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün,Mahallenin en önemli sorunlarından bir tanesinin de su sorunu olduğunu,Mahallede şebeke suyunun bulunmadığını Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nun kıymetli katkıları ile Mahalle sakinlerine şebeke suyunu getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını bu anlamda Başkanlarımız Zorluoğlu ve Tok ile birlikte günlerdir kendileri ile birlikte büyük bir fedakarlık ile çalışan TİSKİ Çaykara Personeline Mahallesi ve vatandaşları adına teşekkür ettiklerini ifade etti.

TİSKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmanın kısa sürede tamamlanması ve mahalle sakinlerinin sağlıklı içme suyuna kavuşması Mahalle sakinleri tarafından memnuniyet ile karşılandı.

KOCAMAN-EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ

Şekersu Mahallesine Belediye tarafından su tesisatı döşenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Mahalle sakinlerinden Asım Kocaman,mahalle sakinleri olarak su ihtiyaçlarını senelerdir kendi imkanları ile karşıladıklarını şimdi ise Çaykara Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bu soruna el atıldığını bu anlamda Mahalle sakinleri olarak başta Belediye Başkanlarımız Zorluoğlu ve Tok olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

İLHAN-MAHALLEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR HİZMET

Şekersu Mahallesinin en önemli sorunlarından bir tanesinin su sorunu olduğunu ifade eden Mahalle Sakinlerinden Hayrullah İlhan,başta muhtarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini,mahalle sakinleri olarak sağlıklı su kullanabilecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.



İlginizi Çekebilir