Şekersu Yolunda Altyapı Çalışması

Şekersu Yolunda Altyapı Çalışması

Karadeniz Turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’ü önce Şekersu Yaylasına oradan da Bayburt’a bağlayan Şekersu Mahallesi yolunda yol genişletme,toprak serme ve düzeltme çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

Çok çetin ve engebeli bir araziye sahip olan bölgede 2019 yılına kadar ulaşım tek aracın geçebileceği şekilde çok zor şartlarda yürütülüyordu.Bayburt’tan Uzungöl’e gelen ya da Uzungöl’den Bayburt’a giden araçlar çok çetin şartlarda ulaşım yapabiliyorlardı.

Şekersu Muhtarı Mehmet Aygün ve Şekersu Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi İlhan’ın yoğun ve gayretli çalışmaları ile 2019 yılında Bayburt sınırından Yaylaönü Mahallesine kadar olan yaklaşık 12 KM’lik bölümde yol genişletme çalışmaları Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi Ekipleri tarafından gerçekleştirilmişti.

Yaklaşık 5 ay süren bu çalışmalar sonrasında yoğun bir çalışma temposu ile özellikle Gudi Yaylasının alt kısmında yer alan büyük kaya parçaları tek tek parçalanmış ve 12 KM’lik yolun tamamı genişletilerek 2 ya da 3 aracın geçebileceği bir yol haline getirilşmiş yolun belirli bölümlerine ise araçların park ve dönmeleri için geniş alanlar oluşturulmuştu.

Şekersu Mahallesinde 2020 yılında da çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.Muhtar Aygün ve Dernek Başkanı İlhan tarafından geçtiğimiz yıl genişletilen yolda bu yıl ise yol  düzeltme ve serpme çalışmalarına başlanırken belirli bölümlerde ise yol genişletme çalışmalarına devam ediliyor.

Çaykara Belediyesine ait İş Makineleri günlerdir bu yolun toprak serme ve altyapı çalışması için yoğun bir tempo içinde çalışıyor.

Yaklaşık 12 KM’lik yolda önce altyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor.Yağmur ve kar sularının yola zarar vermemesi için yolun akarları oluşturulmuş ve yolun alt kısmına yerleştirilen  büyük borular ile suyun akışı sağlanmış.

Daha sonra ise yolun toprak serme çalışması büyük bir itina ile gerçekleştiriliyor.Yağmur ve kar sularının yola zarar vermemesi için iş makineleri  yoğun bir tempo ile çalışıyor.Serilen toprağın bozulmaması için İş Makineleri tarafından büyük bir özen gösterilerek yola seriliyor ve altyapısı tamamlanıyor.



Anahtar Kelimeler: Şekersu Yolunda Altyapı Çalışması
la edri
1.10.2020 11:38:54
masallah muhtar allah niyetini kabul etsın ayrım yapmadan hizmete devam.dualarımız senınlr

İlginizi Çekebilir