Şekersu'da Kış ve Bahar Bir Arada

Şekersu

Yaylalarımız bir yandan kış mevsiminin karından kurtulmaya çalışırken bir yandan da ilkbahar mevsiminin güzelliği yaylalarımızda farklı güzelliklerin bir arada yaşanmasına sebep oldu.

Mayıs ayının ilk günlerinde yaylalarımızda farklı bir güzellik yaşanıyor. Yaylalarımız bir yandan kış mevsiminin karından kurtulmaya çalışırken bir yandan da ilkbahar mevsiminin güzelliği yaylalarımızda farklı güzelliklerin bir arada yaşanmasına sebep oluyor.

Uzungöl’e bağlı Şekersu Yaylası ve Şekersu Mahallesi bu güzelliklerin yaşandığı yerleşim yerlerinden sadece bir tanesi.

Şekersu Yaylasında bir yandan metrelerce kalınlıktaki kar kütükleri yavaş yavaş erimeye devam ederken bir yandan ise  çayır ve bayırlarda açan renk renk çiçekler kartpostallık görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Her sene Nisan ve Mayıs aylarında yoğun bir turizm hareketliliği yaşayan Uzungöl Esnafı bu sene Corona Virüs Salgını sebebi ile henüz turizm başlamadığı için soluğu yaylalarda alıyor.

Başta Uzungöl Turizmini Yaşatma Derneği(Uzungöl Biruz) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akyüz olmak üzere bir çok Turizmci soluğu Şekersu Yaylasında alarak yayladaki bu muhteşem güzelliklerin tadını çıkarıyor..

Şekersu Yaylasında gün boyu karda yürüyüş yaparak 3200 rakımlı Ziyaret Tepesi(Karakaya’ya) çıkan genç turizmciler buradan muhteşem bir kayak pistinden kayarak Şekersu Yaylasına iniyorlar. İlkbaharın muhteşem güzelliği içinde rengârenk çiçekler arasında hatıralık resim çektirmeyi ihmal etmeyen turizmciler akşamları ise yayla evlerinde soba başında önce akşam yemeklerini hazırlıyorlar sonrasında ise dışarıda buz gibi bir soğuk varken onlar sıcacık sobalarının başında çaylarını yudumlayıp yaylada  muhteşem  bir akşam geçirmenin tadını çıkarıyorlar..



Anahtar Kelimeler: Şekersu' Bahar Arada

İlginizi Çekebilir