Selam Olsun Siirt´in Güzel İnsanına!

Selam Olsun Siirt´in Güzel İnsanına!

Eğitimci Araştımacı-Yazar Mehmet Mutluoğlu´nun bir gezinin ardından kaleme aldığı ?SELAM OLSUN SİİRT´İN GÜZEL İNSANLARINA? başlıklı yazısını okurlarımızla paylaşıyoruz.

Eğitimci Araştımacı-Yazar Mehmet Mutluoğlu´nun bir gezinin ardından kaleme aldığı ?SELAM OLSUN SİİRT´İN GÜZEL İNSANLARINA? başlıklı yazısını okurlarımızla paylaşıyoruz. 

İçişleri bakanlığımızın ?Kardeş Şehirler Projesi? çerçevesinde Trabzon Ortahisar belediyemizle Siirt belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü; Siirt Valisi Sayın Ali Fuat Atik beyefendinin himayelerinde gerçekleştirilen Siirt hamsi festivalindeydik. Doğu ve Güneydoğu Anadolu´nun yüksek dağlarından, Mezopotamya´nın geniş ovalarından geçerek Siirt´e vardık. Üç gün boyunca Siirt´i gezdik./resimler/2018-11/24/0949253294708.jpgÜnlü Marifetname´nin yazarı İbrahim Hakkı Hazretlerinin ve hocası İsmail Fakirullah´ın yaşadığı, bir çok medresenin bulunduğu ve alimin yetiştiği Tillo´yu gezdik. Botan nehrinin tepelerinde Siirtlilerle kemençe ve davul zurna eşliğinde birlikte halaylar çektik, horanlar oynadık. Siirt özel harekât tabur Komutanlığı´nı ziyaret ettik. Kahraman Mehmetçiklerimizle komutanlarıyla kucaklaştık. Taburda şehitlerimiz için Yasin-i Şerif okundu. Yasin´i şerifi dinledik ve şehitlerimizin ruhuna gönderdik. Siirt´in camilerinde birlikte Allah´a ibadet ettik. Siirt´in güzel insanları ile gönül insanlarıyla tanıştık./resimler/2018-11/24/0950007357913.jpgSiirt sokaklarında dolaşarak vatandaşları ?Hamsi Festivali´mize davet ettik. Tüm bu faaliyetleri yaparken Siirt Valisi değerli devlet adamı Ali Faik Atik beyefendi, Siirt´in güzel, çalışkan ve sevilen belediye başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın, proje koordinatörü gönül insanı, gazeteci Sayın Ahmet Külekçi Beyefendi ekipleriyle birlikte bizimle beraber oldu. Siirtlilerin ?büryan?ını , ?bumbar?ını; Siirt´in fıstığını, Botan balığını yedik, balını ve Siirt Narını tattık. Siirt´in kahvelerinde gençlerle birlikte çay içtik. Yaşlıları ile hasbihal ettik. Gecenin geç saatlerinde Siirt sokaklarında dolaştık./resimler/2018-11/24/0950333295937.jpgHAMSİ ŞÖLENİ

21 Kasım Çarşamba günü saat 16:00´da başlayan ?Hamsi Şöleni? görülmeye değerdi. Muhteşemdi. On binlerce Siirtli, Siirt´in 15 Temmuz Demokrasi Meydanı´nı hıncahınç doldurmuştu. Sokaklar dolup taşmıştı. Meydanı ve sahneyi ay yıldızlı al bayraklarımızın süslediği ortamda bayrağın gölgesinde konuşmalar yapıldı, halaylar çekildi horonlar oynandı. Tonlarca hamsi bir anda tüketildi. Konuşmalar çok etkileyiciydi. Kamu Denetçisi Şeref Malkoç´un, Siirt Belediye Başkanı Ceyhun Dilşat Taşkın Beyefendi´nin, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanımız Sayın Avukat Ahmet Metin Genç´in ve Siirt Valisi Değerli hemşerimiz Sayın Ali Fuat Atik´in konuşmaları çok güzel ve etkileyiciydi. Gönülleri birleştirmişti konuşmalar. Tabii Siirt kıyafetleriyle etkileyici bir güzelliğe bürünen ve programın sunuculuğunu çok güzel ve etkileyici bir şekilde yapan Trabzon gazeteciler cemiyeti yönetim kurulu üyesi Canan Kalaycı´nın sunumu ?Hamsi Şöleni ?ne apayrı bir renk kattı. Sanatçı Sinan Yılmaz´ın gece geç saatlerine kadar devam eden konseri bütün Siirtlileri ayağa kaldırdı. Sinan Yılmaz türkülerini söylerken binlerce Siirtli gencin kızlı erkekli hemen hemen tamamının ona eşlik ettiğini gördük. Sanatın ve sanatçının inanılmaz birleştiriciliğini gördük. 

Ayağının tozuyla Batman Valiliği´ne yeni başlayan Çaykaralı hemşerimiz eski Arsin Kaymakamı Sayın Hulusi Şahin ve Çaykara Müftümüz Sayın Abdurrahman Koç´un kardeşi yine Çaykaralı hemşerimiz Kahramanmaraş Nurhak Kaymakamı Sayın Cihat Koç da ?Hamsi Şölenine? katılanlar arasındaydı./resimler/2018-11/24/0950585952695.jpgÖRNEK BİR ŞÖLEN OLDU

Siirt´te gerçekleştirilen bu şölenin bütün Türkiye´ye örnek teşkil edeceğine ve çok büyük etkiler uyandıracağına inanıyorum. Gönülleri birleştiren, önyargıları ortadan kaldıran, devlet millet bütünlüğünü sağlayan muhteşem bir üç gün yaşadık. Bölge de artık terörün bitmesi ile bu tip sosyal, kültürel ve ekonomik etkinliklerin yürütülmesinin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bu şölenin bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu görüyorum. Burada ortaya konulan sevgi, birlik ve kardeşlik ortamının bir kartopu gibi büyüyeceğine ve tüm yurdumuzu saracağına inanıyorum. Nitekim şöleni nasıl buldunuz diye sorduğum Siirtli bir öğretmen olan Hazal hoca hanımın bana verdiği cevap bunun en açık deliliydi: ?Harikaydı, çok gurur vericiydi, örnek bir festival oldu hocam. Siirt halkı için unutulmayacaklar arasına girdi. Her zaman bekliyor olacağız siz güzel insanları hocam.? 

SİİRT´TE TAM BİR HUZUR VE GÜVEN ORTAMI HÂKİM

Üç günlük Siirt seyahatimizde Siirt insanının; vatanına, devletine, milletine, bayrağına bağlı olduğunu yakinen müşahede etme imkânı bulduk. Siirt´in son derece güvenli, emniyet ve huzur içerisinde olduğunu gördük. Kafamızda bin bir soruyla tereddüt içerisinde gittiğimiz Siirt´ten tam bir huzur ve güven içerisinde ayrıldık. 

SİİRT VALİSİNİN MUHTEŞEM LİDERLİĞİ

Siirt Valimiz, Trabzonlu hemşerimiz Trabzonspor sevdalısı Ali Fuat Atik Beyefendinin İnsan sevgisiyle dolu olduğunu, gönülleri birleştirdiğini, muazzam bir takım çalışması yürüttüğünü, büyük bir liderlik ortaya koyduğunu, Siirt halkının onu çok sevdiğini yakinen müşahede ettik. 

BÜTÜN MİLLETİMİZE SİİRT´İ ZİYARET ETMESİNİ ÖNERİRİM

Şimdi ise Siirtli dostlarımızın Trabzon´a geleceği günü, onlarla tekrar kucaklaşmayı bekliyor; içimize büyük bir hasret düştüğünü fark ediyoruz. Bütün dostlarımıza, bütün Trabzonlulara, bütün milletimize güven ve huzur içerisinde Siirt´e gitmelerini; Siirt´in güzel insanlarıyla tanışmalarını, güzel yemeklerini yemelerini ve büyük kültür ve medeniyetler şehri olan Siirt´i gezmelerini öneririm.



İlginizi Çekebilir