Seni Özlemle Anıyoruz Atam

Seni Özlemle Anıyoruz Atam

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışlarının 83. Yıl Dönümü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE SIMSIKI SARILMALIYIZ

Kaymakam Muhammet Güzel’in mesajı şu şekilde;

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 83. Ölüm Yıldönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız.

Tüm Hayatını ülkesine ve milletine adayan Ulu Önder Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı.

Bizler de Atatürk'ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi bütün değerleriyle yaşatıp, geliştirip gelecek nesillere devredeceğiz ve onlar da aynı azim ve kararlılıkla bu yolda mücadele vereceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Kasım 1938 günü ebediyete uğurladığımız Cumhuriyet'imizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet ve minnetle anıyorum.

Ruhu şad olsun!

BAŞKAN TOK-BÜYÜK LİDERLER FARKINI HER ZAMAN ORTAYA KOYMUŞTUR.

Belediye Başkanı Hanefi Tok’un mesajı şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, dünyanın tanıdığı büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Hakk’a uğurlamamızın 83. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenmesi karşısında gururlanıyorum.

Büyük liderler her zaman farkını ortaya koymuştur. Onlar bedenlerinin bir gün toprak olacağını kabul etmiş, ama eserlerinin sonsuza kadar var olacağına inanmışlardır. Nitekim Atatürk, “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti konusundaki düşüncesini belirtmiştir. Bugün bizlere düşen görev, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bin bir zorlukla inşa ettiği eserine sahip çıkmak ve bu eseri gelecek nesillere tertemiz bırakabilmektir.

Ne mutlu bizlere ki Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği ‘en büyük eseri’ olan Türkiye Cumhuriyeti, günümüzde halkımızın desteği ve hükümetimizin icraatları sayesinde ileri bir demokrasi anlayışı ile taçlandırılmış, tüm kurum ve kuruluşlarıyla içte ve dışta güçlenerek, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda, ileriye doğru emin adımlarla yürüyerek varlığını korumaya devam etmektedir.

Gelecek nesillerimizin de güçlenen cumhuriyetimizi, güçlenen demokrasimizi, güçlenen ekonomimizi bizden büyük bir onurla devralarak Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine olan inancım tamdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete gidişinin 83. yıldönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyor; yükselen Cumhuriyetimizin çatısı altında hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.



Anahtar Kelimeler: Özlemle Anıyoruz

İlginizi Çekebilir