Sevgi Eli Projesi Göz Kamaştırdı

Sevgi Eli Projesi Göz Kamaştırdı

Çaykara Kaymakamlığı ile Çaykara Belediyesi Tarafından Ortak olarak Desteklenen ve de Uzungöl Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği Tarafından Organizasyonları gerçekleştirilen Proje kapsamında Diyarbakır ve Bitlis´ten gelen 300 öğrenci üç gün boyunca Uzungöl

Çaykara Kaymakamlığı ile Çaykara Belediyesi Tarafından Ortak olarak Desteklenen ve de Uzungöl Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği Tarafından Organizasyonları gerçekleştirilen Proje kapsamında Diyarbakır ve Bitlis´ten gelen 300 öğrenci üç gün boyunca Uzungöl´de  Misafirimiz oldular.

Çaykara İlçemizden Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan çocuklarımıza sevgi ve kardeşlik eli uzatmanın hedeflendiği Projede altıncı sene geride kaldı./resimler/2018-4/24/1018237785895.jpgAltı sene boyunca Çaykara İlçemizden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde öğrenim gören on binlerce öğrenciye kitap,kırtasiye ve giyim yardımı ulaştırılırken aynı zamanda bu proje kapsamında bu illerimizde yaşayan öğrencilerimiz de Trabzon İlimizde misafir ediliyor.

Son olarak Diyarbakır ve Bingöl İli Genç İlçesinden 300 Öğrenci öğretmenleri ile birlikte 21 Nisan 2018 Cuma Günü Uzungöl´e geldiler.

TÜM TESİSLER DESTEK VERDİ

Uzungöl´de bulunan Tüm Turizm İşletmeleri adeta öğrencilerimize kapılarını sonuna kadar açtı.23 Nisan Haftası olması ve de tüm tesislerin dolu olmasına rağmen her tesis kendi üzerine düşen görevi yerine getirdi.Oteller öğrencilerimizin üç akşam boyunca ücretsiz konaklamalarını üstlenirken Restaurantlarımız da öğrencilerimiz yemek ihtiyaçlarını yine ücretsiz karşıladı.

İLK GÜN ÇAYKARA

Öğrencilerimiz Organizasyonun ilk gününü Çaykara İlçemizde geçirdiler.Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´de gönüllerince zaman harcayan öğrencilerimiz ayrıca Sultanmurat Yaylası ve Yedi Gölleri de ziyaret ederek buradaki güzellikleri de yaşamayı ihmal etmediler.

22 NİSAN´DA AYDER

22 Nisan 2018 Cumartesi Günü Rize İlimize giden öğrencilerimiz burada Aydewr Yaylkasını da ziyaret ederek bir muhteşem gün de Ayder Yaylasında yaşamış oldular.

UZUNGÖL´DE HÜZÜNLÜ BİR AKŞAM

Organizasyon Komitesi Başkanı Ali Zeyrek tarafından Öğrencilerimiz İçin Uzungöl Royal Otel´de 22 Nisan Akşamı Müzikli bir program hazırlanmıştı.Program kapsamında  Çaykara´lı Sanatçılarımız Eçinos,Cengiz Selimoğlu ve Onay Şahin öğrenciler ile buluşacaklardı./resimler/2018-4/24/1019294974724.jpgAncak 21 Nisan gecesi Royal Otel Sahibi Kazım Ersoy´un Ani Vefatı Müzik Organizasyonunun iptal edilmesine sebep oldu.

AYNI PROGRAM GÜROYMAK´TA OLACAK

Organizasyon Komitesi aynı programın 2018 Yılı Kasım Aralık Aylarında aynı Sanatçılarımızın katılımları ile Bitlis Güroymak İlçesinde gerçekleştirilmesine karar verdi.

KAYMAKAM AYRANCI VE BAŞKAN TOK KATILDI

Öğrenciler İçin Uzungöl Royal Otel´de gerçekleştirilen buluşma gecesine Çaykara  Kaymakamı İhsan Ayrancı ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok katıldı.

Geceye ayrıca Güroymak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün,Uzungöl Şekersu Mahallesi Muhtarı Muhammet Ali Aygün ile Turizmciler ve öğrenciler katıldılar.

ALİ ZEYREK-HER GÜN BÜYÜYORUZ

Gecenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ali Zeyrek proje kapsamında  çok çetin ve de zorlu bir süreçten geçtiklerini  ancak Hem Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı´nın hem de Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´un bu zorlu süreçte her zaman yanlarında olduklarını sözlerine ekledi.

/resimler/2018-4/24/1020215131914.jpgProjelerinin her sene daha da büyüdüğünü ve genişlediğini ifade eden Ali Zeyrek ilerleyen dönemlerde bu projelerini Ulusal Bir Proje haline getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

MÜDÜR ERGÜN ?ÖĞRENCİLERİMİZ ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ

Güroymak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün ise gecede yaptığı konuşmada Çaykara İlçemizde kendilerine ve de öğrencilerine gösterilen misafir perverlikten dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti./resimler/2018-4/24/1021593258876.jpgİki İlçe arasında Örnek Bir Gönül bağının oluştuğunu ifade eden Şube Müdürü Serdar Ergün en kısa zaman içerisinde Çaykara İlçemizden gidecek olan Öğrenci Grubumuzu Güroymak´ta misafir etmek istediklerini sözlerine ekledi.

KAYMAKAM AYRANCI-SEVGİ BAĞLARINI PERÇİNLEŞTİRMELİYİZ

Çaykara Belediyesi ile Ortak olarak gerçekleştirdikleri Sevgi Eli Projesi ile Çaykara İlçemizden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan çocuklarımız arasında muhteşem bir gönül köprüsü kurmayı başardıklarını anımsatarak konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Projedeki yoğun gayret ve emeklerinden dolayı Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ali Zeyrek ve Şekersu Muhtarı Mehmet Ali Aygün´e teşekkür etti./resimler/2018-4/24/1022547947475.jpgMillet olarak birlik ve beraberliğimizin çok önemli olduğunu her zaman olduğu gibi günümüzde de Ülkkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan oyunları bozmak adına yine birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüdüğümüzü  anımsatan Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Güroymak´tan gelen öğrencilerimizin gözlerindeki heyecan ve de mutluluğu gördüklerini bu mutluluğun kendilerinin ne kadar doğru işler yaptıklarının en güzel örneği olduğunu sözlerine ekledi.

BAŞKAN TOK-ŞİMDİ BİRLİK OLMA ZAMANIDIR

Türk Miilleti olarak Tarihte bir çok başarılar elde ettiğimizi ve de elde etmiş olduğumuz bu başarıların tamamının Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmekten geçtiğini ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ülkemizin bu gün de tarihin zor dönemlerinden bir tanesini yaşadığını ve de Millet olarak yine birbirimize kenetlendiğimizi sözlerine ekledi./resimler/2018-4/24/1023494979714.jpgSevgi Eli Projesi ile Çaykara İnsanımızın sıcacık sevgi dolu yüreğini Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Çocuklarımıza açtığını anımsatan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok  Güroymak´tan gelen öğrencilerimizin gözlerindeki sevgi ve mutluluk parıltılarının proje ile ilgili, tüm yorgunluklarını unutturduğunu sözlerine ekledi.

KAYMAKAM ALİBEYOĞLU CEP TELEFONUNDAN BAĞLANDI

Bitlis İli Güroymak Kaymakamı Çaykara´lı Hemşerimiz Ufuk Özen Alibeyoğlu Programa cep telefonundan bağlandı.Güroymak´tan gelen öğrencilerimiz yoğun alkışları eşliğinde konuşan Alibeyoğlu her zaman olduğu gibi Çaykara ve de Uzungöl´ün farkını bir kere daha ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Sevgi Eli Projesi kapsamında Çaykara İlçemiz İle Güroymak İlçemiz arasında mükemmel bir gönül bağı oluştuğunu ifade eden Kaymakam Alibeyoğlu bu gönül bağının daha da perçinlenmesi için şimdi Çaykara İlçemizden gelecek olan Öğrencilerimizi Güroymak İlçemizde Misafir etmek istediklerini sözlerine ekledi.

23 NİSAN İLÇE TÖRENLERİNE KATILDILAR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Gelen 300 Kişilik Öğrenci Grubu 23 Nisan Pazartesi Günü Çaykara İlçe Stadyumunda gerçekleştirilen İlçe Törenlerine katılarak İlçe Programına farklı bir renk ve güzellik kattılar.

ÖDÜL VE PLAKET TAKDİMİ

Organizasyon Komitesi Başkanı Ali Zeyrek Tarafından Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´a Projeye Destek ve Katkılarından dolayı Hediye Takdimi  Ngerçekleştirildi.

/resimler/2018-4/24/1024395449451.jpgDaha sonra ise Uzungöl´de Mükemmel bir şekilde ağırlanan Bitlis Güroymak´tan gelen Öğrenciler tarafından getirilen  çeşitli hediyeler Tesis Sahiplerine Takdim Edildi.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler: Sevgi Projesi Kamaştırdı

İlginizi Çekebilir