Sevgi Eli derneğinden Kayseri'den Uzungöl'e Gönül Köprüsü

Sevgi Eli derneğinden Kayseri

Uzungöl “Sevgi Eli” Derneği tarafından Ülkemizin her tarafında bulunan öğrencilerimiz ile kurulan Gönül Köprüsü kervanına Kayseri İli de eklendi.

Kayseri İli Sarıoğlan İlçesi Atatürk Ortaokulu Müdürü Seyit Seher,Müdür Yardımcısı Seda Akın,Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Rasim Sayım ile öğretmenler ve okuldan seçilen 50 öğrenci Sevgi Eli derneğinin misafiri olarak 2 gece Uzungöl’de misafir oldular.

Sevgi Eli Derneği Başkanı Ali Zeyrek’in Organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlikte ömürlerinde ilk defa deniz ve orman gören öğrenciler ömürleri boyunca unutamayacakları muhteşem bir gün yaşadılar.

Kayseri İlinden gelen 50 öğrenci öğretmenleri ile birlikte Uzungöl Sevgi Eli Derneğinin misafiri olarak Karadeniz Bölgesinin güzelliklerini yaşadılar.

Organizasyon Karadan Denize Hikayeler projesi kapsamında 29-30-31 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Ali Zeyrek tarafından daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen Gönül Köprüsü Projesi kapsamında binlerce öğrenciye ve okullarına ulaşılmış ve öğrencilere kırtasiye ve giyim desteği gerçekleştirilmişti.Ayrıca yine bu proje kapsamında yine binlerce öğrenci Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl2de misafir ederek Uzungöl’ün ve Karadeniz Bölgesinin güzelliklerini yaşamaları sağlanmıştı

Kayseri ili Sarıoğlan İlçesi Atatürk Ortaokulu Yönetici,öğretmen ve  Öğrencileri 29 Ekim Cuma Günü geldikleri Uzungöl’de 3 muhteşem gün yaşadıktan sonra 31 Ekim Pazar akşamı Kayseri’ye geri döndüler.

FİLAK CAMİSİNE ZİYARET

Öğretmen ve Öğrenciler Uzungöl’ün es eski Camilerinden bir tanesi olan ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından yapımı devam eden Filak Mahallesi Camisini ziyaret ettiler.

UZUNGÖL ZİYARETİ

Öğrenciler Uzungöl’de seyir Terası,Glazomat Mevkii,Göl çevresinde yürüyüş,Barajlar Bölgesini ziyaret,İnan Kardeşler alabalık Tesislerini Ziyaret gibi bir çok aktivite gerçekleştirdiler.

DURSUN ALİ İNAN MÜZESİ ZİYARETİ

Uzungöl Turizminin Baş Mimarı Dursun Ali İnan ile bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler Dursun Ali İnan ile keyifli bir sohbet eşliğinde tarihi bir yolculuğa çıktılar.Daha sonra Dursun Ali İnan Müzesini ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler bölgenin son iki yüz senelik tarihine ışık tutan bu tarihi müzeyi çok büyük bir hayranlık ile gezdiler.

OKUL İDARESİNDEN UZUNGÖL’E PLAKET

Kayseri Sarıoğlan Atatürk Ortaokulu Yönetici ve öğretmenleri tarafından Uzungöl ile buluşmalarını sağlayan Uzungöl’lü İş Adamları;

Şeref Keleş,İnan Kardeşler Sinan İnan,İnan Kardeşler Mehmet İnan,Uzungöl Royal Otel,Sezgin Otel İsmail Sezgin ve Uzungöl ile buluşmalarını sağlayan Sevgi Eli derneği Başkanı Ali Zeyrek’e takdim ettikleri plaketler ile teşekkür ettiler.

SEZGİN OTEL’DE EĞLENCE

Öğrenci ve öğretmenler gezilerinin son gecesinde Uzungöl Sezgin Otel’de gerçekleştirilen müzik organizasyonu ile muhteşem bir Karadeniz gecesi yaşayarak Uzungöl’e veda ettiler.

BAKAN ÖZAK İLE BULUŞTULAR

Kayseri’den gelen öğretmen ve öğrenciler gezilerinin son gecesinde Trabzon Bürokrasisinin ve Trabzon Siyasetinin duayen ismi Bakan Faruk Nafız Özak ile buluştular.İnan Kardeşler Dursun Ali İnan tesislerinde gerçekleştirilen buluşmada Bakan Özak öğrencilere çeşitli ikramlar gerçekleştirirken öğrenciler ile bolca sohbet etti.

Ayrıca programda Uzungöl’lü genç iş adamı,Fotoğraf Sanatçısı ve Şair Mehmet İnan öğrencilerin talebi doğrultusunda öğrenciler için kemençe çalarak onlarla birlikte Karadeniz sevilen türkülerini okudular.

Kayseri'den gelen  öğretmen ve öğrenciler 31 Ekim 2021 Pazar Sabahı Uzungöl'lü İş adamı Çaykara Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kaya'nın kendilerine ikramı olan sabah kahvaltısının akabinde Uzungöl'e veda ettiler.



İlginizi Çekebilir