Sevgi Eli Ekibi Doğu ve Güneydoğu Yollarında

Sevgi Eli Ekibi Doğu ve Güneydoğu Yollarında

Çaykara Belediyesi Sevgi Eli Ekibi Doğu Ve Güneydoğu Okullarında öğrencilere destek oluyor.

Çaykara Belediyesi Sevgi Eli Ekibi Doğu Ve Güneydoğu Okullarında öğrencilere destek oluyor.

Çaykara Belediyesi ve Çaykara Kaymakamlığının Ortak Organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen Sevgi Eli  Projesi kapsamında hazırlanan yardım kamyonu 20 Kasım 2022 Pazar Günü Çaykara İlçesinden  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan okullarımıza doğru yola çıktı.

Yaklaşık 8500 öğrencinin okul ve kırtasiye ihtiyacı ile yüzlerce okulun temizlik malzemesi ihtiyacının karşılanacağı proje kapsamında Sevgi Eli Derneği günlerce Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan okulları karış karış dolaşarak Çaykara insanının sıcak yüzünü,Çaykara insanının sevgi dolu insan yapısını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine taşımaya çalışıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan öğrencilerimize yönelik olarak gerçekleştirilen kitap,kırtasiye ve de giyim yardımlarından oluşan kamyon, Çaykara İlçemizden Proje ekibi ile birlikte okullarımıza doğru yola koyuldu.

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi Olarak Organize edilen ve desteklenen Uzungöl Sevgi Eli Projesi ekibinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Destek Kampanyası başladı.

Sevgi Eli Derneği Başkanı Ali Zeyrek ve Yönetim Kurulu Proje kapsamında Hayırsever İş Adamlarından toplamış oldukları 3 kamyon  yardım malzemesi ile 20 Kasım 2022 Pazar Günü Bitlis iline doğru yola çıktılar.Yardım malzemelerini Bitlis’te bir depoya yerleştiren Proje ekibi daha sonra ise depodan küçük kamyonlar ile okullara doğru dağıtım gerçekleştiriyor.

ZORLU COĞRAFYADA ÖĞRENCİLERE ULAŞMA SEVDASI

Kış mevsimi ve ağır kış şartları sebebi ile Erzurum ve Bitlis illerinde bir çok okulun bulunduğu köy yolları kapalı bulunuyor.Ancak bu durum Sevgi Eli Proje ekibi için hiç de engel değil.Araçlarının gidebildiği yere kadar araç ile giden proje ekibi daha sonra ise yardım kolilerini omuzlarına alarak yürüme köylere ve okullara doğru yola çıkıyorlar.Ve öğrencilerin gönüllerini fethetmeyi başarıyorlar.

Karlı bir ortamda ulaşım şartlarının son derece çetin olduğu bir coğrafyada büyük bir fedakarlık yaparak okullara ulaşmaya çalışan Proje ekibi yoğun kar yağışı sebebi İle çoğu okula araçlar ile ulaşamıyor.Bu durumda ise engel tanımayan proje ekibi Destek kolilerine kucaklarına alarak yürüme okullara ulaşarak öğrencileri sevindirmeyi başarıyorlar.

21 Kasım 2022 Pazartesi günü Erzurum ve Muş illerinde bulunan okullara ulaşan Proje ekibi 22 Kasım  2022 Salı ve 23 Kasım 2022 Çarşamba günleri ise Bitlis ve İlçelerinde hedefledikleri okullara ulaşarak öğrencileri sevindirecekler.

24 Kasım  Perşembe Günü Van İlinde bulunan okullara ulaşacak olan Sevgi Eli Projesi ekibi 25 Kasım  Cuma Günü ise Siirt İlinde bulunan okullara ulaşarak projeyi tamamlamış olacaklar.

ÖNCE İHTİYAÇLAR BELİRLENDİ

Sevgi Eli Derneği Başkanı Ali Zeyrek tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Öğrenim gören öğrencilerimizin ihtiyaçları ilgili okullar ile bağlantıya geçilerek belirlendi.Genel olarak kitap,kırtasiye malzemesi,temizlik malzemesi,giyim malzemesi ve de oyuncak şeklinde özetlenebilecek yardım malzemeleri için yaklaşık olarak 3 ay boyunca altyapı çalışmaları gerçekleştirildi.Bu süre içerisinde gerekli kurum,kuruluş ve de iş adamları ile bağlantı sağlanarak İhtiyaç malzemeleri  temin edildi.

7 İL ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Proje Ekibi Sevgi Eli Projesi kapsamında 7 ilimizi ziyaret ediyor.Bingöl,Bitlis,Muş,Van,Diyarbakır,Şırnak ve Erzurum İllerimizi karış karış tarayan Proje Ekibi toplanan yardımları öğrencilerimize ulaştırmanın hem mutluluğunu hem de haklı gururunu yaşıyorlar.

GECE HAZIRLIK GÜNDÜZ OKUL ZİYARETLERİ

Proje ekibi gece geç saatlere kadar Bitlis ilinde bulunan depoda hazırlık yapıyor.Bir sonraki gün ziyaret edilecek okullar için Destek malzemelerini kamyonlara yükleyen proje ekibi günün ilk ışıkları ile birlikte ise okullara doğru yola çıkıyorlar ve Destek malzemelerini öğrencilere ulaştırmanın mutluluğunu yapıyorlar.

Sevgi Eli Projesinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi gezisine Uzungöl Sevgi Eli Derneği Başkanı Ali Zeyrek ile Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Zeyrek,Sefa Kalkan,Veysel Onat,Mehmet Akıncı ile Şoför Soner Karaca katılıyor.

YENİ ADRES VAN

Sevgi Eli Proje ekibinin yeni adresi Van ili olacak.24 Kasım 2022 Perşembe günü Van ili ve İlçelerini dolaşacak olan Sevgi Eli Proje ekibi hazırlamış oldukları destekleri daha önce belirlemiş oldukları şekilde öğrencilere ulaştıracaklar.

SON ADRES SİİRT

Sevgi Eli Proje ekibinin son  adresi Siirt ili olacak.25 Ocak 2022 Cuma günü Siirt ili ve İlçelerini dolaşacak olan Sevgi Eli Proje ekibi hazırlamış oldukları destekleri daha önce belirlemiş oldukları şekilde öğrencilere ulaştıracaklar.



Anahtar Kelimeler: Sevgi Ekibi Güneydoğu Yollarında

İlginizi Çekebilir