Sevgi Eli Kamyonları 20 Kasım'da Çaykara'dan Yola Çıkıyor

Sevgi Eli Kamyonları 20 Kasım

Uzungöl Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi öğrencileri için başlattığı Sevgi Eli Kampanyası için 20 Kasım 2022 tarihinde yollara düşüyor.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in destekleri ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un katkıları ile yaklaşık 10 senedir Çaykara ilçesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadıolu Bölgesinde bulunan öğrenciler arasında mükemmel bir gönül köprüsü kurmayı başaran Uzungöl Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği 2022 yılında da kurmuş olduğu bu gönül köprüsüne yeni halkalar oluşturmaya hazırlanıyor.

Dernek Başkanı Ali Zeyrek ve ekibi sosyal medya üzerinden duyuru yaparak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan köy okullarından ihtiyaç listesi talebinde bulundular.Kırtasiye,temizik malzemesi ve giyim malzemesi,mont ve ayakkabı talebinden oluşan yüzlerce liste ulaştı Başkan Ali Zeyrek’e.Hala da ulaşmaya devam ediyor.Her gün onlarca liste geliyor. Okullardan gelen talepler üzerine harekete geçen Dernek Başkanı Ali Zeyrek ve ekibi Hayırsever İş Adamlarına ulaşarak okullardan ve öğrencilerden gelen bu talepleri karşılama yoluna gittiler.

Sadece Adana’dan iki hafta önce iki tır dolusu destek malzemesi Çaykara İlçesine ulaştı ve depolara istif edildi.Ancak her gün yeni talepler geliyor.Ve Başkan Zeyrek ile ekibi okulların tüm taleplerini karşılamakta kararla.Bu itibar ile yeni bağış yapan gönüllü vatandaşlara ihtiyaç var.Herkes kendi imkanları ölçüsünde kampanyaya destek verebiliyor.Örneği bir öğrencinin botunu,bir öğrencinin ayakkabısını,montunu ya da kırtasiye ihtiyacını,bir okulun fotokopi kağıdı ihtiyacını karşılayabilir.

On senedir Çaykara’dan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine binlerce mont,binlerce ayakkabı,temizlik ve kırtasiye malzemesi ulaştırarak o bölgelerin çocukları ile aralarında mükemmel bir gönül bağı oluşturmayı başaran Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği 2022 yılında da bu gönüöl bağını daha da güçlendirerek yeniden yollara düşmek istiyor.

Proje ekibi Çaykara İlçesinden hareket tarihi olarak 20 Kasım 2022 tarihini belirlemiş durumda.Bu tarihe kadar gelecek olan katkılar Çaykara İlçesinde depolarda istif edilecek.20 Kasım tarihinde ise Gönül Köprüsü ekibi Çaykara İlçesinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine doğru yola çıkacak.

BAŞKAN ZEYREK GÖNÜL KERVANIMIZA DESTEK BEKLİYORUZ

Sevgi Eli Projesi Koordinatörü Uzungöl Milli Birlik ve Kardeşlik Derneği Başkanı Ali Zeyrek bu sene altıncısını  gerçekleştirmeye hazırlandıkları Sevgi Eli Projesi ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

2017 Yılında Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile hayırsever İş Adamlarının katkıları ile yola çıktıklarını ve 6 sene boyunca büyüyerek her sene daha fazla okula ve öğrenciye ulaşarak daha fazla yüreğe dokunmayı başardıklarını ifade eden Başkan Ali Zeyrek,projeye başladıkları 2017 yılında yüzlerce öğrenciye ulaştıklarını,ancak çevrelerindeki gönül köprüsünün her geçen sene büyüdüğünü ve artık 2022 yılında onbinlerce öğrenciye ulaşma hedefi ile yoğun bir tempo içerisinde çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Başkan Zeyrek konuşmasında şunları ifade etti.

Köy okulları için yola çıkış tarihimiz 20  Kasım  sizlerde bu tarihe kadar imkanı kısıtlı olan , yetim olan çocuklar için Kırtasiye , mont, Ayakkabı desteğinde bulunabilirsiniz ..

Daha çok eksiğimiz var , daha çok elimizi uzatacak çocuklar var gelin hep birlikte okuyan çocuklarımıza destek olalım ...

Destek imkanınız yoksa dahi paylaşarak bizlere destek olabilirsiniz ...

Öğrencilerin yüreklerine dokunma projesi kapsamında bir anısından da söz eden Başkan Ali Zeyrek şu cümleleri kullandı.

Kars Boğatepe köy okulu ..

Bugün okulun müdürü ile görüştük , burda soğuklar başladı karda yağmaya başladı 47 öğrencimiz var çoğu zor şartlarda okula gidip geliyorlar , ayaklarında kışlık bot yok , üstlerinde kışlık mont yok bizim okulu da lütfen unutmayın diyerek teşekkür etti ..Bizlerde bu gibi bütün okulları unutmayıp elimizden gelen tüm gayretle çocukların eğitimine destek olacağımızı okulu da ziyaret edeceğimizi dile getirdik .

Destek olma imkanınız dahi yoksa çevrenizdekilerle iletişime geçip bu çocukların eğitimine destek olabilirsiniz ..Bir aylık bir zamanımız var inanıyorum ki sizlerin sağduyusuyla tüm eksikleri tamamlayarak binlerce çocuğun yüreğine sevgi tohumu ekeceğiz....

  Teşekkürler Türkiye ....



İlginizi Çekebilir