Sevgi Eli Kamyonları Adana ve İstanbul'dan Yola Çıktı

Sevgi Eli Kamyonları Adana ve İstanbul

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi Olarak Organize edilen ve desteklenen Uzungöl Sevgi Eli Projesi kamyonları İstanbul ve Adana’dan yola çıktı.

Son kamyon ise 9 Ocak 2022 Pazar günü Çaykara İlçesinden hareket edecek.Sevgi Eli Derneği organizasyonu kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan öğrencilerin eğitimlerine destek olmak ve Çaykara İlçesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayan çocuklar arasında gönül bağı oluşturmak amacı ile oluşturulan proje büyük bir katılım ile devam ediyor.

Adana ve İstanbul illerinden proje kapsamında toplanan destek malzemelerini taşıyan iki kamyon bu gün itibarı ile Bitlis’e doğru yola çıktılar.Üçüncü kamyon ise 9 Ocak 2022 Pazar Günü Çaykara İlçesinden hareket edecek.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çatykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk Sevgi Eli ekibini  9 Ocak 2022 Pazar günü Çaykara İlçesinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine yolcu edecekler.

KAYMAKAM GÜZEL-SEVGİ DÜNYANIN HER YERİNDE AYNI DİLİ KONUŞUR

Bir insanın ve de bir toplumun hayatta en çok özlemini çektiği duygunun sevgi olduğunu sevgi kavramı üzerinde kurulmuş olan toplumların geleceklerinin de aydınlık olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Sevgi Eli Projesi ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ile Çaykara İlçemiz arasında bir gönül köprüsü kurmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çocuklarımızın Dünyanın en kıymetli varlıkları olduklarını ve de yetişkinler olarak bizlerin onlara verebileceğimiz en güzel duygunun Sevgi olduğunu ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel, Çaykara Kaymakamlığı olarak Çaykara Belediyesi ile birlikte böylesine anlamlı ve de güzel bir projeye imza atmaktan dolayı Çaykara İlçemiz ile gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

BAŞKAN TOK-GURUR DUYDUĞUMUZ BİR PROJE

Bu yıl yedincisini  gerçekleştirdikleri Sevgi Eli Projesi ile Doğu ve Güneydoğu´da bulunan Çocuklarımıza ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan  Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Projelerine Destek veren Kurum,Kuruluş ve de hayırsever İş adamlarımıza Çaykara Halkı adına teşekkür etti.

Çocuklarımızın bizlerin en kıymetli varlıklarımız olduklarını ve de gelecekte Çocuklarımıza savaşların olmadığı sevgi ve de barış dolu bir dünya armağan etmelerinin en büyük özlemleri olduğunu ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok bu amaçla Çaykara Kaymakamlığı ve de Çaykara Belediyesi tarafından ortak olarak hazırlanan Sevgi Eli Projesinin her geçen gün büyüyerek etkinliklerini artırdığını en büyük özlemlerinin bu projeyi Ulusal Bir Proje haline getirmek olduğunu sözlerine ekledi.

ÖNCE İHTİYAÇLAR BELİRLENDİ

Sevgi Eli Derneği Başkanı Ali Zeyrek tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Öğrenim gören öğrencilerimizin ihtiyaçları ilgili okullar ile bağlantıya geçilerek belirlendi.Genel olarak kitap,kırtasiye malzemesi,temizlik malzemesi,giyim malzemesi ve de oyuncak şeklinde özetlenebilecek yardım malzemeleri için yaklaşık olarak 3 ay boyunca altyapı çalışmaları gerçekleştirildi.Bu süre içerisinde gerekli kurum,kuruluş ve de iş adamları ile bağlantı sağlanarak İhtiyaç malzemeleri  temin edildi.

7 İL ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Proje Ekibimiz Sevgi Eli Projesi kapsamında 7 ilimizi ziyaret edecek.Bingöl,Bitlis,Muş,Van,Diyarbakır,Şırnak ve Erzurum İllerimizi karış karış tarayacak olan Proje Ekibimiz toplanan yardımları öğrencilerimize ulaştırmanın hem mutluluğunu hem de haklı gururunu yaşayacaklar.

Çaykara Belediyesi ve Çaykara Kaymakamlığının Ortak Organizasyonu çerçevesinde gerçekleştirilen Sevgi Eli  Projesi kapsamında hazırlanan yardım kamyonu 9 Ocak  2022 Pazar Günü Çaykara İlçemizden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan okullarımıza doğru yola çıkacak.

Yaklaşık 8500 öğrencinin okul ve kırtasiye ihtiyacı ile yüzlerce okulun temizlik malzemesi ihtiyacının karşılanacağı proje kapsamında Sevgi Eli Derneği günlerce Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan okulları karış karış dolaşarak Çaykara insanının sıcak yüzünü,Çaykara insanının sevgi dolu insan yapısını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine taşımaya çalışacak.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan öğrencilerimize yönelik olarak gerçekleştirilen kitap,kırtasiye ve de giyim yardımlarından oluşan kamyon, Çaykara İlçemizden Proje ekibi ile birlikte okullarımıza doğru yola koyulacak.

Proje kapsamında şu ana kadar başta Kayseri Ve İstanbul’dan olmak üzere 1000 adet mont,1000 adet ayakkabı,yaklaşık 5 ton civarında temizlik malzemesi ve öğrencilerin en önemli ihtiyaçları olan defter,kalem,hikaye kitabı,kırtasiye malzemesi gibi ihtşiyaçlardan oluşan eğitim katkı yardımları temin edildi.

Kampanya 9 Ocak 2021 tarihine kadar devam ediyor.Kampanya ile ilgili bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar Sevgi Eli Derneği Başkanı Ali Zeyrek’e ulaşarak desteklerini ulaştırabilirljer.

SEVGİ ELİNİ ANIMSAYALIM

Yaklaşık 10 senedir gerçekleştirilen ve de Şirin İlçemiz Çaykara İle Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan okullarımız arasında bir gönül köprüsü kurmayı hedefleyen Sevgi Eli Projesi başlangıçtan bu yana  Çaykara Belediyesi ve de Çaykara Kaymakamlığı tarafından ortak olarak  hazırlanıyor.

Uzungöl Milli Birlik ve Kardeşlik Derneğinin altyapısını ve de Organizasyonlarını gerçekleştirdiği Proje bu sene de Çaykara Belediyesi ve de Çaykara Kaymakamlığı tarafından ortak olarak hazırlandı.

Projeye Trabzon Valiliği,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı,Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı ile Çaykara İlçe Başkanlığı,İstanbul Arnavutköy Belediyesi ve de Belediye Başkanı Çaykara´lı Hemşerimiz Haşim Baltacı,İstanbul Güngören Belediyesi,İş Adamı ve de Ak Parti Trabzon Gençlik Kolları Eski Başkanı Mehmet Karoğlu,Başta Sezgin Motel ve de İnan Kardeşler olmak üzere Uzungöl´de bulunan Turizm İşletmeleri ve de hayırsever İş Adamları ve de vatandaşlarımızın katkıları ile gerçekleştiriliyor.



İlginizi Çekebilir